11 juli 2015

Ilon ja onnen päivät!


Edes nämä tummat pilvet eivät onnistuneet pilaamaan hyvää fiilistäni eilen. Eikä myöskään rajut sadekuurot jolloin ei nähnyt melkein eteensä. Nimittäin Topanga on "under igångsättning" ja tuntuu todella hyvältä. Miten toi muuten sanotaan suomeksi? Kuntoutettavana ei kuulosta oikealta...

Inte ens dessa mörka moln kunde förstöra min glädje igår. Och inte heller regnskurarna som var så hårda att man knappt såg en meter framför sig. Nämligen Topanga är nu under igångsättning och känns jätte bra!


Eilen oli vuorossa "kouluratsastusta" maneesissa. En nyt tiedä voiko sitä kutsua kouluratsastukseksi ilman heittomerkkejä - vuoden levossa ollut hevonen kun sattuneista syistä on todella lihasköyhä ja liikunta rajoittuu 15-20 minuuttiin kerralla sekä muutamaan kierrokseen ravia. Mutta jopa tämä pieni määrä tuntuu isolta voitolta!

Igår red vi "dresssyr" i ridhuset. Jag vet inte riktigt om man kan kalla det dressyr utan att lägga till parenteser - en häst som har vilat ett år har inte så mycket muskler och motioneras 15-20 minuter åt gången och travas bara några varv och sen vilar man. Men även det här lilla känns som en stor vinst!


Eli ravia maneesissa. Ei kuulosta hirveän jännittävältä, mutta kyllä se mulle oli jännää ja ihanaa! Topanga on niin onnellisen oloinen kun pääsee taas liikkumaan ja yrittää kyllä parhaansa ja vähän enemmän. Lisäksi tuntuu, että olen itse kehittynyt ratsastajana todella paljon tämän vuoden aikana. Jännitti vähän miten Topangan ratsastus sujuu tauon jälkeen, se kun on todella vaikea hevonen ja vetää herneet nenään/menee lukkoon todella helposti. Lisäksi mulla oli viime keväänä/kesänä ongelmia löytää hyvä istunta sen selässä ja kädet harvoin pysyivät oikeassa asennossa. Mutta mitä vielä, onnistuin pitämään Topangan tyytyväisenä ja se liikkui (omille kyvyilleen) todella hyvässä peräänannossa! Aivan ihana fiilis.

Så det blev trav i ridhuset. Låter inte så spännande, men för mig var det helt underbart! Topanga känns så lycklig nu när hon får motion igen och hon gör verkligen sitt bästa och lite mer. Det känns också som jag själv har blivit en bättre ryttare under det senaste året. Jag var lite nervös inför det här första ridpasset, hur det skulle gå att rida Toppan för första gången - hon är en väldigt svår häst och blir lätt upprörd/låser sig. Och när jag tänker tillbaka till förra våren/sommaren så hade jag ju lite problem med min sits och händerna. Men vad förvånad jag blev när jag lyckades hålla Topanga nöjd och hon rörde sig (med tanke på sin kondition) i en väldigt fin form! Vilken underbar känsla.


Muutama kuukausi sitten kirjoitin postauksen jossa pohdin miten vaikea tällaisen "satunnaisratsastajan" on rakastua yhteenkään hevoseen. Mutta apua, eilen tajusin että kyllä Topanga on mulle tärkeä. Olen yrittänyt välttää niitä ajatuksia sen saikun aikana, olihan kuitenkin epävarmaa paraneeko se vai ei... Mutta nyt kun on päässyt taas puuhaamaan sen kanssa enemmän ja on isokin toivo sen olevan kunnossa. Taitaa olla menoa. :(

Viikko ennen sairastumista ♥ En vecka före hon blev sjuk
PS: Kuvat ovat blogin instagramista!
PS: Bilderna är från bloggens instagramsida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.