8 juli 2015

Maaiken treenivideo


No ihan ekana siinä se video eiliseltä. Meno oli jo aika siedettävää, hevonen hieno ja omakin ratsastus toimi hetkittäin. En yleensä laita videota postauksen alkuun joten tehdään nyt poikkeus. Huomaa kyllä, että on ratsastusrutiini vähän hukassa - kevennys vaihtuu oikeaksi puolen kierroksen jälkeen ja puomien jälkeen pysähdys, ei näin. :D Tosin tajusin muutaman kerran jälkeen ettei ole hyvä antaa hevosen pysähtyä heti puomien jälkeen ja seuraavassa pätkässä näköjään jatkuu ravi niidenkin jälkeen.

Me tehtiin jopa ihan kunnolla töitä ja saatiin sekä ratsu että ratsastaja hikeen asti. Ensin oltiin muiden seurana maneesissa joku puoli tuntia, tunnustelin vähän miltä Maaike tuntuu - todella hyvältä - ja mentiin puomeja. Noi pehmopuomit on siitä vähän huonoja, että kun hevonen muutaman kerran on niiden päälle polkaissut niin se ei enää "kunnioita" niitä vaan tallustelee huoletta yli. Huomasin tämän noista kahdesta muusta ponista nimittäin. :D Maaike onneksi vielä kunnioittaa niitä ja se olikin puomeista aivan innoissaan, nosteli jalkoja todella hienosti eikä kolauttanut kertaakaan.

Maaike on kyllä edistynyt tässä kevään ja alkukesän aikana, ja toki olen itsekin sitä oppinut ratsastamaan. Se on heti messissä alusta asti ja ei kulje enää niin jännittyneenä. Edelleen sille tuntuu olevan luontevampaa vetää itsensä alakaula jäykkänä koukuksi, mutta se hakee myös yhä useammin rehelliseen peräänantoon.

Koska se toimi maneesissa niin hyvin niin päätin mennä jatkamaan ulkokentälle. Maneesissa pölisikin sen verran ettei mun allergiakeuhkot siitä oikein pidä... Ulkona Maaike pysyi hyvin kuulolla eikä levähtänyt mihinkään. Harjoiteltiin siirtymisiä ihan kaikkien askellajien välillä ja huomasin, että neiti on edistynyt niissäkin. Laukannostot ovat vielä vähän epätasaiset, mutta uskon että jo muutaman kuukauden päästä nekin sujuvat hyvin mikäli omistaja(t) vain jaksavat jatkaa niiden hiomista. :)Sitten loppuun vähän hyvänmielenkuvia laitumelta.

Puskajussi

"Ai sä tulit jo? Moi!"

Poikajengi odottaa vissiin sisäänpääsyä :D

Viking otti rennosti!

Taisivat tytöt olla flirttailemassa...

"No mä tulin sua vastaan kyllä, mitä sä nyt siellä kalliolla teet?"

PS: Mikäli haluat hyvän vatsalihastreeni, katso tämä kissavideo. Meni kauan aloittaa postaus kun tuo tuli oman videon jälkeen videoehdotuksissa. :'D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.