7 juli 2015

Topanga is back!


Eilen oli suuri päivä. Pääsin Topangan selkään ensimmäistä kertaa yli vuoteen!! Topanga on siis ollut enemmän ja vähemmän saikulla viime heinäkuusta asti jolloin se sai pahan kaviokuumeen. Siitä paranneltiin reilu puoli vuotta ja eikös se sitten innostuksissaan kolauttanut koipensa kun pääsi isompaan tarhaan. Nyt näyttäisi siltä, että Topanga on taas kunnossa ja sillä on nyt varovasti aloitettu ratsastus. Tällä hetkellä mennään kerralla 20-30 min 4-5 kertaa viikossa. Käyntiä ja ravia vaihtelevilla pohjilla.

Igår var det en stor dag. Jag fick rida Topanga första gången på över ett år! Topanga har alltså varit sjuk sedan juli i fjol när hon fick svår fång. Det tog över ett halv år för henne att bli frisk från det och sen när hon äntligen fick gå ut i en större hage skadade hon sitt ben i all sin iver. Nu ser det ut som Topanga äntligen är ok och hon har satts igång försiktigt. Just nu är det 20-30 min motion 4-5 dagar i veckan, skritt och trav på varierande underlag.






Ratsastettiin yhdessä Dianan ja Vikingin kanssa maastossa noin 20 minuuttia. Topanga oli niiiiin innoissaan!! :D Ehdin juuri ja juuri nousta selkään kun se jo steppasi paikallaan ja viskoi päätään. Mentiin tuo reissu ihan vain käyntiä. Ekat 10 min Topanga oli todella tohkeissaan mutta sitten se rentoutui. Topangalla mennään maastoreissut sillä ajatuksella, että niin kauan kuin se ei keskity ja haluaisi vain pinkoa eteenpäin se ratsastetaan peräänannossa jotta vauhti pysyy sopivana eikä tule turhia kompuroimisia. Ja varsinkin tässä vaiheessa sille on oikein hyvää treeniä kulkea oikeinpäin myös sen käyntimaaston ajan. :)

Vi red ut med Diana och Viking. Det blev en kort runda på ca 20 min. Topanga var sååå taggad!! :D Jag hann knappt hoppa upp när hon redan trampade ivrigt och kastade sitt huvud. Det var bara en skrittur som vi gjorde. De första 10 minuterna var Topanga vääldigt ivrig men sen slappnade hon av. Topanga rids i skogen på tygeln, särskilt så länge som hon håller på med sitt ståhej och inte orkar fokusera utan vill bara springa iväg. När hon rids på tygeln fokuserar hon bättre och då slipper man onödiga snubblingar. Och vid det här läget är det jätte bra träning för musklerna när hon använder sin kropp rätt också på promenaderna. :) 


Olin niin onnellinen, iloinen, jännittynyt ja innoissani. Ihana, ihana pieni Topanga. Ja kyllä se aika pieneltä tuntuikin! :D Varsinkin kun se on nyt aika kapeassa kunnossa olemattomien lihastensa kanssa. Mutta jos (ja kun!!) kaikki nyt menee hyvin, niin eiköhän se syksyyn mennessä ole jo saanut lisää kuntoa ja lihaksia. :)

Jag var så lycklig, glad, nervös och förväntansfull. Härliga, härliga lilla Topanga. Och hjälp vad hon kändes liten! :D Hon är ju väldigt tunn nu när hon inte har så mycket muskler. Men om (och när!!) allt går bra så tror jag att hon redan på hösten har fått mycket mer kondition och muskler. :)


Topangan jälkeen oli Maaiken vuoro. Se oli ollut viikonloppuna kouluratsastus"meetingissä" joten mentiin myös sen kanssa maastoon, vähän pidemmälle reissulle. Koettiin vähän jännitysmomentteja kun vastaan tuli neljä betoniporsasta - aivan kamalia Maaiken mielestä! :D Ensin se halusi kääntyä kokonaan toiseen suuntaan joten otettiin lähestyminen uudestaan ja rohkaisin sitä todella paljon. Hirmu viisas hevonen se kyllä on, vaikka kovin niitä pelkäsi niin uskalsi kuitenkin hienosti mennä jokaisen ohi vaikka kovin paljon piti puhista ja tuijottaa silmät suurina. Toinen erittäin Kamala ja Jännittävä asia oli tämä kukallinen roska-astia. :D Siitä oli pakko ottaa kuvakin...

Efter Topanga var det Maaikes tur. Hon hade varit på dressyrmeeting i helgen så jag red ut med henne också, en lite längre tur. Vi fick uppleva lite spänning när vi red förbi fyra betongklossar med röd reflextejp. Dom var så hemska tyckte Maaike! :D Först ville hon vända om helt och hållet så vi fick vända tillbaka och göra ett nytt försök. Hon är en väldigt smart häst, även om hon var jätte rädd för dom så vågade hon gå förbi varje kloss när jag uppmuntrade henne tillräckligt. Dock blåste hon väldigt mycket och stirrade på dem med stora ögon. En annan Hemsk och Spännande sak var det här blommiga sopkärlet. :D



Lenkin puolessa välissä taivas muuttui tällaiseksi ja mulle tuli vähän kiire takaisin. Halusin siis nähdä taivaan kunnolla ja meidän laitumilla on upea katsoa auringonlaskua... No, ihan sitä kauneinta taivasta ei ehditty näkemään mutta jotain edes. :)

När vi hade kommit halvvägs såg jag att himmelen såg ut så här och då fick jag lite bråttom tillbaka. Jag ville alltså se himlen ordentligt och från våra hagar kan man beskåda en väldigt fin solnedgång... Typiskt så hann jag inte se den vackraste biten men lite fint blev det. :)


2 kommentarer:

  1. Jeij kiva että Topanga alkaa olla kunnossa! Toi on niin ihana fiilis kun pitkän saikun jälkeen pääsee vihdoin takaisin selkään :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. On kyllä upeaa! :) Nyt toivotaan vaan että se pysyy kunnossa, ugh...

      Radera