26 okt. 2016

HIHS 2016

Meredith Michaels-Beerbaum ja Comanche, sunnuntain world cupin uusintaradalla

Se oli siinä, HIHS! Perinteisesti Helsinki International Horse Show, mutta väliin on näemmä lisätty sponsorin nimi Porsche joten onko se sitten nykyään "HIPHS"?

Anyway, viikonlopun pikavisiitti Suomeen oli todella onnistunut! Kotimatkaa lukuunottamatta, jolloin lento oli teknisen vian takia kuusi tuntia myöhässä. Turvallisuus tietysti ennen kaikkea ja näitä sattuu lentoliikenteessä, mutta kyllähän se vähän turhautti kun olin kotona vasta yöllä kahden jälkeen ilta-kahdeksan sijasta. :)

Lauantaiaamu oli kyllä yhtä härdelliä mutta ehdin kuin ehdin hallille ajoissa! :D Heräsin klo 4:30, lento lähti kahdeksalta. Laskeuduimme Suomen aikaa 9:52, istuin koneen keskiosassa ja bussi lähti tasan klo 10:00. Olin ulkona koneesta 9:58 ja juoksin aivan täysiä lentokentän läpi bussiin, ja vieläpä EHDIN! Sellainen alku sitten sille päivälle... ;)

Jäähallilla suunnistin heti expoon ja Putiikki Ainon ständille jossa sain oikein lämpimän vastaanoton. Hengasin hetken ständillä, otin kuvia, juttelin tuttujen kanssa ja kävin myös kiertämässä expon läpi. Pakko sanoa, että petyin hieman expoon... Olen ehkä vain liian tottunut Ruotsin SIHS:in expoon joka on varmaan kaksi kertaa koko jäähallin areenan kokoinen. Löysin kuitenkin muutaman jutun minkä olisin halunnut ostaa (KL:n toppaliivi 99 €, Roecklit 35 €) ja sovitin myös muutamaa kypärää. 

Putiikki Aino - tässä näkyy Equestrian Stockholmin valikoimaa sekä KASKin kypäriä

Mulla on muutama eri kypärävaihtoehto tulevalle "edustuskypärälle". Uusien turvaluokitusten takia kilpailevien ratsastajien täytyy vaihtaa kypärä uuteen viimeistään ensi vuoden lopussa, ja suosittelen kyllä muitakin tähän! Huomasin itse ainakin selkeän eron sovittamieni kypärien ja vanhan Lamicellini välillä.

KASK on minulle ihan täysin uusi kypärätuttavuus, ja heidän edustajansa sanoikin merkin tuoneen ratsastuskypärät markkinoille vasta vähän aikaa sitten. Kokeilin päähäni näitä ja pakko sanoa, että oli kyllä hyvän tuntuinen kypärä päässä! En tosin lämmennyt yhtään tuolle leveälippaiselle versiolle, vaan pieni lippa miellytti enemmän omaa silmääni. One K:n kypärä on minulla tällä hetkellä ykkössijalla ja se vahvistui kokeiltuani kypärää Diswestin ständillä. Mikä istuvuus, ja tosi hyvän näköinen! Mulla on vielä muutama kypärä mitä haluan kokeilla ennen päätöksen tekemistä (CO Professional, Samshield ja Uvexin se "klassinen" malli), mutta One K kyllä houkuttelee. Kakkos- ja kesäkypäräksi meinasin sitten ostaa jonkun halvemman, sovitin jo aiemmin yhtä Lamicellin mallia mikä sopi hyvin. No, kypäräostoksista sitten enemmän kun pääsen tositoimiin! :)

Hanna Tardiveau ja ES:n Suomen agentti Kia Herold

Pääsin hipelöimään Equestrian Stockholmin tuotteita nyt ensimmäistä kertaa, ja olen ihan rakastunut muutamaan tuotteeseen! Mm. tämä kuvassa näkyvä punainen satulahuopa olisi kyllä ehdottomasti ostoslistalla jos mulla olisi oma hevonen. Ratsastajan vaatteista haaveilen sitten muutamastakin talvitakista, yhdestä "huputtomasta hupparista" (miksi niitä kutsutaan??) ja heidän tulevasta kisatakista. Ihan tylsää kun pitää säästää kaikki rahat tulevaan matkaan! :D

Just Dressagen ständi
Manskilta löytyi söpö pinkki loimi. ;)
Kiersin expon pari kertaa läpi mutta pysyin tosi hyvin päätöksessäni olla ostamatta mitään. Me lähdetään tosiaan talvella vähän pidemmälle matkalle, joten tällä hetkellä mun on oikeasti pakko säästää sitä varten. Yhden poikkeuksen teen varmaan kuukauden päästä SIHS:ssä kun siellä on yleensä tosi hyvät tarjoukset, mutta siihen se sitten saa jäädä. ;)

Bongasin Petran työn touhusta Just Dressagelta!
Nämä kukalliset saappaat olisivat aika kova juttu kouluradalla... Vai? ;)

Ahkera ratahenkilökunta työn touhussa.
Ja kaksi ruotsalaista... :D Dokumentoitiin Johannan kanssa radankävely. Kuva: Kia

Expoiluun ja kavereiden kanssa jutteluun meni yllättävän paljon aikaa, ja loppujen lopuksi en ehtinyt seuraamaan itse kilpailuja kovinkaan paljoa. Söimme lounasta aitiosta ja sain sieltä käsin otettua vähän kuvia onneksi. Tuloksista en nyt muista paljoakaan, paitsi että Peder voitti six-barin, jee! :D Oli muuten mielenkiintoista seurata kisoja kahden esteratsastajan seurassa, sain vähän uutta näkökulmaa estekisoihin.

Mua muuten vähän hävettää miten pihalla olen ratsastajista ja varsinkin heidän hevosistaan. Nimeltä tunnistan yllättävänkin paljon ratsastajia, mutta ulkonäöltä max 10. Joten sen takia näissä kuvissa ei ole pahemmin kuvatekstejä. Voitte auttaa jos tiedätte ratsukot!

//EDIT// Kiitos lukijalle nimien kanssa auttamisesta. :)

Leopold van Asten - VDL Groep Miss Untouchable
Satu Liukkonen - Celestine
Steve Guerdat - Albführen's Happiness

Illalla oli vuorossa Ladies' Night! Mulla ei ollut tapahtumasta ennakko-odotuksia sillä en ollut viime vuonna HIHS:ssä, muta oli kyllä kiva tapahtuma! Pinta-alaa olisi voinut olla enemmänkin, sen verran paljon ihmisiä siellä oli paikalla. Joe Blascon meikkitaiteilijat fiksasivat huuleni muutamaankin otteeseen, ihanat suklaakonvehdit maistuivat mielettömän hyvältä, oli kiva nähdä monta tuttua joista yksi oli vanha tallikaveri ratsastuskouluajoilta - emme olleet nähneet lähes viiteentoista vuoteen!



Equestrian Stockholmin perustaja Johanna - ja hänen päällään tämä "huputon huppari" joka kuulemma tulee keväällä kokosinisenä. Pakko saada! Kuva: Erika


Ehdin vielä näkemään koulukisojen palkintojen jaon ennen kuin kyytini tuli hakemaan kymmenen aikaan. Paljon onnea Terhille toisesta sijasta!

Ykkönen, Anna Kärkkäinen ja Elves Angel
Kakkonen, Terhi Lehtimäki ja Wilma
Kolmonen, Katariina Wolin ja Mallendina
Sunnuntaina saavuin jäähallille vasta kahden jälkeen. Päivän ohjelmassa oli esteratsastuksen World cup-kilpailu, viikonlopun kohokohta! Jos HIHS:ssä kaipaan isompaa ja parempaa expoa, niin täällä Tukholmassa taas kaipaan ratsastuskisojen tuntua. SIHS on enemmän show kuin ratsastuskilpailut, vaikka toki sielläkin on mukana maailmanluokan tähtiä, isoja esteitä ja GP-kouluratsastusta.

Verkka
Ihanan symppis Clintus!
Hanna Tardiveau - Clintus

Seurasin world cupia yläkatsomosta ja mukanani oli vain 50 mm objektiivi (kiinteä ilman zoomia), joten kuvista tuli vähän... Erilaisia? :D No, onpahan kuvia kuitenkin! Ja tosiaan jos olen nimennyt jonkun ratsastajan väärin, tai tiedät ratsastajan nimen ja/tai hevosen nimen, kirjoita ihmeessä kommentti niin saan lisättyä sen oikein kuvatekstiin. :)

Hanna Tardiveau - Clintus
Niclas Aromaa - Chairman
Martin Fuchs - Clooney
Meredith Michaels-Beerbaum - Comanche
World cupin voittaja Romain Duguet - hevosella lensi kenkä uusinnassa!

Uusinta oli kyllä todella jännittävää katsottavaa ja muutamalta hevoselta lensi kenkäkin kesken suorituksen, mm. tässä yllä näkyvässä kuvassa voittajahevoselta Querida de Treholta. Huh mikä tunnelma hallissa vallitsi, katsomon jännitys oli käsin kosketeltavaa! Ja oli ihana seurata palkintojen jakoa ja voittajan Romainin riemua. :) Onnittelut!

Sinne lensi kukkapuska!

Kotiinlähtöpäivän aamuna nukuin pitkään, kävin treenaamassa ja ostoksilla. Voin kertoa ettei ollut mikään helppo juttu ahtaa nämä kaikki jo valmiiksi puolitäynnä olevaan käsimatkatavaralaukkuun. Mutta onnistuin, ja nyt ovat kaapit täynnä herkkuja seuraavaksi viikoksi ainakin. ;) No ei, kyllä ne kauemmin kestävät.

#finnishpeoplelivingabroad #sanofazerkunhaluathyvää #f*ckthefitnessfeelthefatness

Seuraavaan Suomen reissuun ei sitten olekaan kuin 3,5 viikkoa! Aika menee nopeasti.
Nähdään Blogiexpoilla. ;)

8 kommentarer:

  1. Vitsi miten magee toi kuva missä tuo kenkä lentää! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe kiitos, kerrankin oikea ajoitus! :D

      Radera
  2. Ihanaa etten ole ainut joka on ulkona noista ratsastajista ja hevosista. Sait muuten kivasti välitettyä tunnelman lukijalle. Oma reissu kun jäi väliin flunssan vuoksi, niin on kiva lukea muiden juttuja.

    Tuon koululuokan voittaja valkoisella hevosella on Anna Kärkkäinen - Elves Angel. Muuten en tätäkään tietäisi, mutta siskot käyvät hänen (hyvissä) valmennuksissa viikoittain.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi harmi, kurjaa kun et päässyt! :( Mäkin taisin saada jonkun pöpön hallilta tai lentokoneesta, olo on ollut vähän outo nyt kotiinpaluun jälkeen. Paranemisia! Ja kiitos ratsukkovinkistä, korjaan sen kuvan alle. :)

      Radera
  3. Heippa,

    Kuvien ratsukot:
    Ensimmäinen kuva: Meredith Michaels-Beerbau ja Comanche
    1. Leopold van Asten - VDL Groep Miss Untouchable
    2. Satu Liukkonen - Celestine
    3. Steve Guerdat ja Albführen's Happiness

    Kouluratsastuksen Small Tourin kolmas = Katariina Wolin ja Mallendina

    Verkkakuvassa sulla seisoo taka-alalla Shane Breenin ratsu Market Irminka ja kimo näyttää ennemmin Philippe Weishauptin Carvagio Z:lta mutta koska se ei osallistunut World Cupiin, väittäisin että kimo on Aromaan Niken Chairman.
    etualalla Geir Gulliksenin ratsu Edesa S Banjan.

    "Symppis kimo" on Hanna Tardiveaun Prinz Clintus - joka myös hyppykuvissa Hannan kanssa.
    Ja Niclas Aromaan hyppukuvassa se Chairman. Martinin ratsuna kimo Clooney ja Meredithin kuvassa jälleen Comanche.
    Romain Duguetin voittoratsu on upea Quorida de Treho.

    HH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi, iso kiitos avustasi ja vaivannäöstä! :) Laitan nämä mukaan tekstiin pikimmiten.

      Radera
  4. Toi manskin äklön söpö pinkkiloimi pääty meille sekä Herkku orhille et Miina shetulle. Lööv!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Voi ihanaa, odotan näkeväni kuvia näistä söpöläisistä sitten kohta! :D

      Radera