15 maj 2017

Kisapostaus - Stora Kovik, LB:2


Jännittämäni kisapäivä koitti eilen sunnuntaina. En ole viime kuukausina ratsastanut Maaikella kovinkaan paljoa (keskimäärin 2-3 kertaa kuukaudessa), ja treenit sen kanssa ovat sujuneet vähän niin ja näin. Olen kokenut olevani hieman hukassa varsinkin oman istuntani kanssa, ja Maaike on tuntunut hitaalta sekä vieraalta ratsastaa. Voin rehellisesti sanoa, etten odottanut kovinkaan innolla näitä kisoja, minkä takia en viitsinyt niistä pahemmin missään puhuakaan tai mainostaa. Opin viime keväänä kantapään kautta, että jos vähänkään hehkuttaa mitään etukäteen niin ennen kuin ehdit edes tulosta tulla kertomaan, on blogissasi jo joukko anonyymejä ilkkumassa huonosti mennyttä suoritusta. ;)

Ratsastin Maaikella tiistaina, ja se kerta sujui kyllä ihan surkeasti. :D Maaikella oli ihan sikana energiaa mutta se ei halunnut keskittyä muhun ollenkaan vaan mm. säikkyi kentän päätyä eikä rentoudesta ollut tietoakaan. Kouluradan treenaaminen sujui keskinkertaisesti, ja teki jo mieli perua kisat. Sitten koitti lauantai, kisoihin valmistautuminen ja viimeinen treenikerta - ja ratsastus sujui kuin tanssi. Löysin taas itseni, sen vanhan tutun, rennon ja elastisen istuntani, ja yhtäkkiä Maaikekin tuntui taas kotoisalta. Harjoittelin paljon pysähdyksiä sekä keskiaskellajeja, ratsastin kerran kouluradan läpi ja myös omistajan arvio oli, että hyvin meni! Pesimme yhdessä Maaiken sekä putsasimme varusteet, ja mennessäni nukkumaan tunsin pienen innon ja odotuksen häivähdyksen.

På söndag var det äntligen dags för tävlingsdagen som jag var så nervös för. Jag har inte ridit Maaike så mycket de senaste månaderna (i snitt 2-3 gånger i månaden) och de gångerna har inte gått så där klockrent som man gärna vill. Jag har varit lite vilse med min egen sits och Maaike har känts nästan lite främmande att rida. Jag kan helt ärligt säga, att jag var inte så förväntansfull över den här tävlingen, så jag skrev knappt nånstans att jag ska tävla.

Jag red Maaike på tisdag, och då gick det inte alls bra. :D Hon hade jätte mycket energi men jag hade svårt att få henne att lyssna på mig, hon var väldigt tittig och stack nästan iväg några gånger för hon var så "rädd" för en sida av utebanan. Det gick lite så där att träna programridning, och jag var nästan sugen på att avanmäla mig. Sen kom lördagen, tävlingsförberedelser och sista träningen före tävling - och då gick allt så bra! Jag hittade mig själv och min sits, det kändes bra och jag fick bra kontakt med Maaike. Vi gjorde mycket halter och mellangångarter, jag red igenom programmet en gång och även ägaren tyckte att det gick bra! Sen hjälptes vi åt att tvätta Maaike och putsa utrustning. När jag väl gick och la mig på kvällen så kände jag lite pirr i magen, ett positivt pirr av förväntan.


Sunnuntaina herätyskello soi puoli kuudelta, ja täydellisessä aamukoomassa pakotin itseni syömään vähän aamupalaa. Olimme aamun ensimmäiset ihmiset tallissa joten annoimme kaikille hevosille aamuheinät ja Maaiken syödessä aamupalaa pakkasimme tavarat autoon sekä valmistelimme trailerin. Harjasin Maaiken, letitin sen otsatukan, hevonen kyytiin ja kohti kisapaikkaa!

Kilpailut järjestettiin melko lähellä, reilu puolen tunnin ajomatkan päässä meiltä, Stora Koviks Gårdissa. Kyseessä oli lokal-tason kilpailut ja LB:2-luokka (Aluetaso, vai mikä se on nykyään numeroissa, kakkostaso? Ja luokka He B:2.). Starttini oli klo 9.20 ja saavuimme paikalle vähän ennen kahdeksaa, joten ehdimme rauhassa varustamaan Maaiken ja aloitin kävelemään alkukäyntejä vähän ennen puoli yhdeksää.

På söndag ringde alarmet halv sex och jag tvingade i mig en macka samtidigt som jag kände mig helt överkörd. Vi var dom första i stallet och fodrade hästarna sitt morgonhö, och medan Maaike åt frukost så packade vi in allt i bilen och fixade i ordning släpet. Jag borstade Maaike, flätade hennes man, sen lastade vi in henne och åkte iväg!

Tävlingen var ganska nära, drygt en halv timme från oss på Stora Koviks Gård. Det var en lokaltävling och jag skulle starta i Lätt B:2. Starten var kl 9.20 och vi var framme lite i åtta så vi hade god tid på oss att sadla Maaike. Jag började skritta fram lite före halv nio.Tein verkan aika samalla lailla kuin kotona - muiden koulutuupparien kauhuksi laukkasin ensin pari kierrosta kevyessä istunnassa pitkin ohjin. ;) Maaike oli tosi rento ja tyytyväinen, se kyttäsi vähän toista päätyä mutta rentoutui kun alettiin hommiin. Oli aivan ihana istua niin rennon hevosen selässä! Tein verkassa paljon laukka-ravi siirtymisiä sekä pysähdyksiä ravista. Näitä olin myös treenannut edellisenä päivänä. Otin myös vähän keskiravia ja -laukkaa, Maaike vastasi tosi hyvin kaikkeen mitä siltä halusin ja kun lopuksi ravailin viimeisiä kierroksia kevyessä ravissa sain siitä ihan sellaisen kumipallo/kuminauhafiiliksen, tiedättekö? :) Fiilis oli ihan todella hyvä!

Jag red fram väldigt likt jag brukar göra hemma - galopperade Maaike igång i lätt sits och på lång tygel, för alla dressyrryttarnas förskräckelse. ;) Maaike kändes avslappnad och nöjd, hon var lite rädd för den ena kortsidan men slappnade av när vi började jobba. Det kändes så härligt att sitta på en lugn häst! Jag gjorde många galoppövergångar från trav samt halter. Det hade jag tränat på dagen innan också. Red även lite mellantrav och -galopp. Maaike svarade fint på allt jag ville och när jag avslutade med lite lättridning i trav så kändes hon som en gummiboll. Härlig känsla!


Nää on näitä hetkiä kun muuten hyvästä laukasta otettu kuva on juuri väärästä sekunnista. No ei se mitään. :D - Dessa stunder när kameran inte hinner med i galoppen och det blir en bild av fel sekund. Men det gör inget. :D
Hallittu laukannosto jossa Maaike pysyy kasassa - kiva saada tästäkin kuva! :) - En fin galoppfattning, kul att få bild på det!Heppakarkit paukutti ravin tahdissa mun taskussa joten annoin ne omistajalle. Maaike ei tätä arvostanut ilmeestä päätellen. - Hästgodisarna bankade på i traven så jag gav bort dom. Det tyckte Maaike var inte ok.
Valitettavasti lähes kaikki kuvat ovat verkasta, sillä kisat käytiin maneesissa jossa oli katsomo lyhyessä päädyssä ja meillä mukana 50 mm kiinteä objektiivi, joten sillä ei paljoa zoomailtu ja sumeita kärpäsenkakkakuvia en tänne viitsinyt laittaa. ;)

Maaike jännittyi aika paljon kun oli meidän vuoro mennä sisään maneesiin. Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy mun kyynärpään takana tummempaa puuta oleva neliö, Maaike pelkäsi sitä aivan mielettömästi, ei suostunut ensin menemään lähelle ollenkaan ja silmät suurina puhisi sille. Mietin jo että no niin, tähän tämä meidän suoritus sitten varmaan jää kun se luultavasti joka kierroksella kyttää sitä... ;) Mutta helpotuksekseni Maaike hyväksyi tämän kamalan mörön aika nopeasti. Vielä piti vähän kiemurrella toisella lyhyellä sivulla sekä tuomaripäädyssä kukka-asetelmia ihmetellen, mutta Maaike rentoutui tosi nopeasti ja lähtömerkin saatuamme mulla oli jo aika hyvä fiilis. :) Juuri kun olin aikeissa ratsastaa kohti tervehdystä, tunsin miten Maaiken perä kevenee ja sieltä tuli pienet tuotokset - ehdin vielä "alta pois" ja uuden pääty-ympyrän kautta pääsimme aloittamaan suorituksen. Maaike oli vielä vähän jännittynyt suorituksen alkaessa, mutta rentoutui radan edetessä.

Tyvärr är nästan alla bilder från framridningen, tävlingsbanan var i stora ridhuset där läktaren är på kortsidan så vår 50 mm objektiv räckte inte riktigt till. Ville inte lägga ut suddiga flugbajsbilder här. ;)

Maaike blev lite spänd när vi skulle gå in i ridhuset. På första bilden kan ni se en mörkare ruta vid min armbåge. Maaike var skiträdd för den och ville först inte gå ens nära den, blåste högt med näsborrarna och ögonen höll på att ploppa ut. Jag hann tänka att jaha, det var den tävlingsritten, hon kommer inte gå förbi här... ;) Men tack och lov kom Maaike över sin rädsla. Sen var det lite läskigt på andra kortsidan och med alla blommor nära domaren, men Maaike lugnade sig fort och när vi fick startsignal så kändes det bra. :) Dock precis före jag skulle rida in i hälsningen så kände jag hur Maaikes bakdel blev lättare. Nature calls... Jag hann avbryta och gjorde en stor volt istället, sen började vi.


Sain ratsastettua alkutervehdykseen hyvän tien ja siitä saimme 7 kommentilla suora sisäänratsastus. Maaike pysähtyi tasajalkaa ja pysyi paikallaan tervehdyksessä, jee! :) Ensimmäinen 10 m voltti oli myös 7, pyöreä ja hyvin ratsastettu. Puoliympyrä PL toi niinikään 7 (pehmeästi), ja mulla oli tosi hyvä fiilis siihen asti kunnes olimme taas keskihalkaisijalla ja tunsin miten Maaike hyytyy - se luultavasti luuli, että tää rata oli tässä, nyt on lopputervehdyksen aika. :D Sain sen kuitenkin potkittua eteenpäin eikä tuomarikaan näköjään asiaa tajunnut/siitä välittänyt, sillä linja LXI oli myös 7 ja kommentti suora muodossa. Ja seuraavakin puolivoltti oli 7 ja hyvin ratsastettu. Näitä puolivoltteja vähän meinaa jännitin, sillä kotona treenatessa tuntui kuin Maaike vain puski niistä suorana läpi kuin käännöstä tehdessä! Toinenkin 10 m ravivoltti oli 7 ja hyvin ratsastettu.

Tähän asti meni siis paremmin kuin olisin osannut kuvitellakaan! Mutta perus raviohjelma onkin Maaikelle todella helppo ja kunhan ratsastaja tekee hommansa, niin pisteet tulevat kotiin. Seuraavaksi oli kuitenkin vuorossa keskiravi, missä meillä on aina vähän keskusteltavaa, varsinkin kisoissa. Se keskiravi ei tuntunut lähtevän ollenkaan, mutta tuomari antoi siitä silti numeroksi 6 ja kommenttina oikein ajateltu, mutta pystyy enempään. Seuraavaksi käyntipätkä josta olisi voinut hyvin tuoda kotiin paremmatkin pisteet, mutta en uskaltanut tahtirikon pelossa pyytää enempää käyntiä. Keskikäynnistä tuli 6,5, kommentti säännöllinen ja rento, muodon pidentämisestä myös 6,5 ja pidennys esitetty, toivon lisää energiaa. Käynti-ravi siirtymisestä 6,5 ja kommentti aseta paremmin kulmassa, hyvä muoto. Myös toinen keskiravi antoi meille 6, kommentti oikein ajateltu, aseta paremmin kulmassa. Tämä toinen keskiravi sujui mielestäni paremmin ja ihmettelin ettei tuomari sitä kommentoinut ollenkaan, mutta ehkä se oli toi mun kulmassa oikominen mikä huononsi arvosanaa. Tai sitten se ei ollutkaan yhtään sen parempi. ;)

Det blev en bra väg in i hälsningen och vi fick 7 med kommentaren rak inridning. Maaike gjorde en fin halt och stod stilla i hälsningen! :) Första 10 m volten var rund och väl ridet, det gav också 7. Lika så halvvolten PL (7, mjukt), och jag hade en väldigt bra känsla fram till vi var på medellinjen och jag kände hur Maaike saktar av - hon trodde nog att det var det, nu är det dags för sluthälsning! :D Men jag lyckades driva på henne och uppenbarligen så noterade domaren inte det, vi fick nämligen 7 av LXI-linjen och kommentaren rak i form. Samma 7 även av nästa halvvolten och kommentar väl ridet. Jag var lite nervös för dessa halvvolter, när jag tränade på programmet så kändes det lite svårt att forma Maaike där. Även den andra 10 m travvolten gav en 7.

Hittills gick det bättre än jag ens hade vågat drömma! Men sen är ju det vanliga travprogrammet lätt för Maaike och om ryttaren gör sitt jobb så kammar man hem poängen. Nästa grej var mellantrav och det är alltid lite svårare att visa fram, speciellt på en tävling. Det kändes inte så bra med den, men trots det gav domaren 6 och skrev rätt tänkt men kan mer. Nästa var det skritt som man skulle kunnat rida bättre, men jag vågade inte driva Maaike på för att inte få taktinslag. Mellanskritten gav 6,5, regelbunden avspänd och längningen 6,5 och längning visad, önskar mer energi. Övergången till trav var 6,5, kommentaren ställ bättre i hörn, god form. Den andra mellantraven fick vi 6 på, samma kommentar rätt tänkt forma bättre i hörn. Jag tyckte den andra mellantraven gick bättre och lite tråkigt att domaren inte höll med, kanske var det dåliga hörnpasseringarna som drog ner betyget. Eller sen var det inte alls bättre. ;)


Seuraavaksi oli laukkaohjelman vuoro. Tätä pelkäsin kyllä aika paljon etukäteen, varsinkin kun ensimmäinen nosto oli vasempaan ja sen jälkeen ei ollutkaan yhtään "oikeaa" nostoa oikeaan, vaan kaikki loput laukannostot tapahtuivat diagonaalilla. Kotona laukannostot vasempaan sujuvat välillä ihan kelvollisesti, mutta kisatilanne on aina jännittävämpi... No, ei selitellä enempää vaan mennään takaisin tuomarin kommentteihin. :)

Laukannosto vasempaan - 5,5 (odotetusti...) ja kommentti ramlar iväg i fattninen = putoaa laukkaan (?). Pilasin itse 15 m voltin tekemällä toisesta puolikkaasta liian pienen, siitä 6 ja kommentti hieman pieni toinen puolikas, aseta selkeästi. Diagonaalista, ravisiirtymisistä ja uudesta laukannostosta tuli 6 ja suora, huono tie H:n kohdalla - ja aivan oikein, palasimme takaisin uralle liian aikaisin. :) Seuraavasta laukkatiestä ja 15 m laukkavoltista tuli molemmista 6, hieman kiireinen. Haha ja itse olin niin tyytyväinen kun sain Maaiken laukkaan hyvän energian tässä. :D

Sen var det dags för galopprogrammet. Jag var lite rädd för den delen, speciellt när första fattningen är till vänster och sen är det inga "riktiga" fattningar till höger, utan alla andra fattningar är genom en travövergång på diagonalen. Hemma är vänsterfattningarna helt ok ibland, men det är alltid mer spännande på tävling... Men nog med förklaringar, här får ni läsa vad domaren tyckte.

Galoppfattning till vänster - 5,5 (ingen överraskning), kommentaren ramlar iväg i fattningen. Jag sabbade själv 15 m galoppvolten genom att göra den andra halvan för liten, där blev det 6 och kommentar något liten andra halva, ställ tydligt. Diagonalen, övergångar mellan trav och galopp gav 6 och domaren skrev rakt, dålig väg vid H - och mycket rätt, vi återvände till långsidan för tidigt. :) Nästa galopp och 15 m volt var båda 6, kommentar något hastig. Haha och jag som var så nöjd med den härliga energin jag lyckades få fram. :D


Seuraava laukka-ravi-laukka diagonaali oli huono, raviin siirtyminen tuli liian aikaisin ja Maaike jännittyi (5 siirtyi liian aikaisin, jännittynyt). Keskilaukasta tuli 6 - ei kommenttia, olin itse kyllä tosi tyytyväinen että sain sieltä edes jonkinlaisen keskilaukan kaivettua esiin! :) Ravisiirtymisestä 6,5 (ihmettelin vähän, sillä mielestäni tein siirtymisen liian aikaisin), keskihalkaisijalle kääntymisestä 6 (aseta kulmassa paremmin, hieman jännittynyt) ja siinä Maaike kyllä tuntui tosi jännittyneeltä laukan jäljiltä. Lopputervehdyksestä tuli kuitenkin hienosti arvosanaksi 7 ja kommentti jämn uppställd i form (eli suomeksi jotain tyyliin "tasajalkaa, muodossa"?).

Loppuarvosanat: Askellajit 6, Eteenpäinpyrkimys 6, Kuuliaisuus 6.5, Ratsastaja 7, Teiden seuraaminen 6.
Olen toooodella tyytyväinen "omaan" arvosanaani eli tuohon seiskaan. Pieni epätoivo kun on meinannut iskeä viime kuukausina kun on tuntunut etten saa omaa istuntaani ojennukseen! Ja erityisen tyytyväinen olen 6,5 kuulaisuudesta, joka ruotsiksi on muotoiltu vähän erilailla: Lösgjorhet (eftergift på tygeln, formen, accepterande av bettet, harmoni, lätthet och mjukhet vid rörelsernas utförande, uppmärksamhet, förtroende och lydnad). Maaike on aina aiemmin saanut siitä kohdasta arvosanaksi 5-6, joten olin kyllä todella iloinen pienestä parannuksesta! :)

Nästa galopp/trav diagonal var dålig, övergången till trav gjorde jag för tidigt och Maaike blev spänd (5 - bröt av något tidigt, spänd). Mellangaloppen 6 men ingen kommentar, jag var iaf själv nöjd med den och glad att jag lyckades få fram lite längning! :) Övergång till trav 6,5 (vilket jag var förvånad över, jag tycker att jag bröt av för tidigt). Maaike blev spänd i hörnet så vänd rätt upp gav 6 och kommentar ställ bättre i hörnet, något spänd. Halt och hälsning blev jätte fina, Maaike stod fint uppställd så vi avslutade med en 7 och kommentar jämn uppställd i form.

Allmänt intryck: Gångarter 6, Framåtbjudning 6, Lösgjorhet 6.5, Ryttare 7, Korrekthet 6.
Jag är så nöjd med "min" poäng, alltså sjuan. Jag har nämligen känt mig väldigt dålig sistone med min sits, som att jag inte kan sitta alls på en häst! Och sen är jag också sååå glad av att Maaike fick 6,5 av lösgjorhet. <3 Hon har förut fått 5-6 av det, så det gör en så glad när man lyckas göra något bättre.


Radan jälkeen mulla oli todella onnistunut olo, tuntui siltä että vaikka mukaan tuli pieniä virheitä niin kokonaisuutena suoritus tuntui hyvältä ja mukana oli onnistuneita pätkiä. Lähdin kisoihin ilman ennakko-odotuksia, lähinnä toivoin meidän saavan hyväksytyn suorituksen. Joten kun prosentit olivat 63,833% ja menimme siinä vaiheessa 11. lähtövuorossa TOISELLE sijalle, meinasin pudota Maaiken selästä hämmästyksestä. :D Tiesin kyllä, että tulen putoamaan kyllä vielä aika monta sijaa sillä eivät nuo prosentit niin hyvät kyllä ole, mutta kun olin viidennellä sijalla niin toivo sijoituksesta alkoi kasvaa.

Efter banan var jag så glad och det kändes bra, lite småmissar men helheten var bra. Jag åkte till tävlingen utan några förväntningar eller förhoppningar, önskade mest på att vi får ett godkänt resultat. Så när jag fick höra procenten (63,833%) och att vi låg just då på en andra plats (vi hade startnr 11), så trillade jag nästan ner av chock. :D Jag visste ju så klart att den placeringen inte kommer att hålla, så bra var våra poäng inte. Men när jag var på femte plats så blev jag faktiskt skit nervös för då insåg jag att det är mycket väl möjligt att det blir en placering!


Tässä sain just kuulla, että oltiin sillä hetkellä toisella sijalla! - Här fick jag precis höra mitt resultat.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että lopulta sijoituksemme oli 6/21 ja näin ollen olimme viimeinen sijoittunut ratsukko. En kyllä meinannut uskoa, että me ihan oikeasti sijoituimme! Joo, pieni juttu jollekin muulle sijoittua aluekisoissa helpossa B:ssä vain kuudenneksi, mutta mulle "kerran vuodessa"-kisaavalle puskailijalle tää oli aivan mielettömän iso asia. Varsinkin tällä valmistautumisella ja treenimäärällä!

Och så blev det ju, att till slut var vår placering 6/21. Jag kunde knappt tro att vi på riktigt blev placerade! Ja, det är en småsak till någon annan att bli placerad på en lokal LB på sjätte plats, men för mig som tävlar en gång om året så var det stort. Speciellt med tanke på hur lite jag har tränat!


Outfit:
Kypärä/Hjälm - Back on Track EQ3
Kilpailutakki/Tävlingskavaj - Spooks
Kilpailupaita/Tävlingströja - Kingsland
Hanskat/Handskar - Roeckl
Housut/Byxor - Pfiff
Saappaat/Stövlar - Mountain Horse
Kannukset/Sporrar - BR
Maaike ei päässyt mukaan palkintojenjakoon, joten otimme vielä kotiin palattuamme nämä kuvat. Oli kyllä ilo päästä esittämään näin upea hevonen. Varmaan ainakin kymmenen ihmistä tuli sanomaan, että onpa upea hevonen. Pääsimme myös edustamaan ratsastusseuran instagramiin haha. :D Ei mutta puhuimmekin päivän päätteeksi Maaiken omistajan kanssa, että sitä tulee niin hemmablind (kotisokeaksi?) oman hevosensa kanssa. Joo, kaikki eivät tykkää friiseistä, omakehu haisee jne mutta on Maaike kyllä omaan silmääni tooodella kaunis hevonen! <3 Ja mikä tärkeintä, sen sydän on puhdasta kultaa.

Tuomarin loppukommentit ilahduttivat. Hän kommentoi Maaiken liikkuvan tasaisessa muodossa, mikä on kyllä ilo kuulla! Mutta sitten hän kommentoi juuri sitä minkä itsekin tiedostan, eli että täytyy taipua enemmän kulmissa ja että ei saa olla huolimaton teiden kanssa... :D Eli mikäli olisin ratsastanut huolellisemmin, olisivat prosentitkin olleet paremmat. "Entä jos...", "mitä jos olisin tehnyt niin...", "jos en olisi..." - aina voi jossitella, mutta näin tällä kerralla. Paljon hyvää, paljon parannettavaa.

"Kaunis friisi joka liikkuu tasaisessa muodossa. Se pitää tosin asettaa paremmin kulmien läpi. Älä ole huolimton diagonaalilla ja teiden kanssa niin saat paremmat arvosanat."

Joo, antakaa anteeksi nämä mun huonot suomennokset. :) Pointti käy kuitenkin ilmi.

Maaike fick inte vara med på prisutdelningen så vi tog dessa bilder när vi var hemma. Det var så underbart att få visa upp en så fin häst. Måste varit minst ett dussin av människor som kom fram och berömde vilken fin häst Maaike är. Och vi fick vara med på ridföreningens instagram haha. :D Nej men vi pratade faktiskt med ägaren att man blir ju lite hemmablind när man är van med sin häst. Ja, alla gillar inte friesrar och det är fult att skryta, men jag kan inte säga annat än att jag tycker att Maaike är en väldigt fin häst! <3 Och har ett hjärta av guld.

Domarens slutkommentarer värmde. Hon skrev att Maaike rör sig i en stadig form vilket är väldigt trevligt att höra! Men sen kommenterade hon också det som jag också vet, att jag måste forma bättre i hörnen och får inte slarva med vägarna... :D Så om jag skulle ridit bättre så hade poängen också varit bättre, så klart. "Tänk om"... ja, det finns mycket om och men och vad man kunde gjort bättre. Men nu gick det så här! Mycket bra, och mycket man kan göra bättre.

"Snygg frieser som går i en stadig form. Behöver dock formas lite bättre genom hörnen och slarva ej med diagonalen och vägen för högre betyg."
Loppuun vielä video meidän suorituksesta. :)

Avslutar inlägget med en film av vår ritt. :)

6 kommentarer:

 1. Tykkään paljon sun kisapostauksista! Käyt niin hyvin läpi koko päivän, että tulee ihan kisakuume lukiessa 😁 Oma heppa aikamoinen sälli aidoissa ja itsekkin vielä jännittää. Ekat kisat tälle kaudelle itselle on kansalliset omalla tallilla. Valmentaja meni hepolla ekat kisat viime vkonloppuna. Ne meni kivasti, joten toivoa on! ☺️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla! :) Harmi kun näitä kisoja on vaan niin harvakseltaan... :D Tykkään itsekin kirjoittaa näitä, tulee samalla käytyä vielä suoritus ja arvostelupaperi ajatuksella läpi.

   Teille toivon paljon tsemppiä kisoihin, ne menevät varmasti hyvin! :) Kisajännitys on kyllä paha juttu, nykyään oon päässyt siitä ihan kokonaan yli mutta kun aiemmin kisasin vähän viitisen vuotta sitten, niin jäädyin itse radalla niin täysin että hevonen liikkui kuin täi tervassa. :D

   Radera
 2. Onneksi olkoon hienoista prosenteista ja sijoituksesta! Siistin näköinen rata, Maikella on makea svengi ravissa! Ja tosi kivan näköinen ohjelma, etenkin tuo käyntiosuus olisi sopinut Torstenillekin... Suomalaisissa ohjelmissa en ole tuollaista nähnyt. Tosin nuo diagonaalilla tehtävät siirtymiset vaatii jo aika tarkkaa ratsastusta, jännä katsella erilaisia ohjelmia. (vaikka me ei mentäisi kisoihin ollenkaan tänä vuonna :D)

  Mutta onko teillä siis aluekilpailuissa vain yksi tuomari siellä Ruotsissa? Suomessahan aluetasosta ylöspäin on aina vähintään se kaksi tuomaria, saapahan sitten samalla summalla kaksi paperilappusta käteen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Tää oli kyllä meillä aika sopiva ohjelma, jos laukka olisi alkanut nostolla oikeaan niin olisi (ehkä) se laukkaohjelmakin mennyt vähän paremmin. ;) No, tarkkuutta vain ensi kerralla! Ja tuo käyntipätkä oli kyllä tosi kiva, siinä sai hyvin ratsastettua hevosen läpi kulmissa.

   Joo, täällä on yleisesti aluekisoissa (sekä lokal, että regional, myös kansallisissa kisoissa ) vain yksi tuomari - ihan MsvB-tasolle asti. Olisi kyllä kiva saada arvostelu useammalta tuomarilta! :)
   http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_20464/cf_559/Antal%20domare%20vid%20t%EF%BF%BDvling%20doc.PDF

   Radera
 3. Miellyttävä, tasainen suoritus. Olet myös kirjoittanut tämän niin hyvin, että tulee ihan sellainen olo kuin olisi ollut paikan päällä ja kuullut kommenttisi heti tuoreeltaan suorituksen jälkeen. :-)

  Teillä oli todella hyviä pätkiä, raviohjelma kokonaisuudessaan oikein hyvä. Olet myös saanut minusta nappiin osuneen arvostelun tuomarilta, ja lisäksi vielä monessa kohdassa selityksen/perustelun pisteille. On niin paljon arvokkaampaa saada arvostelu missä kehutaan onnistumisista ja kannustetaan rakentavasti - hyödyllistä ja motivoivaa!

  Teillä oli ehjä, harmoninen ohjelma, ei mitään varsinaisia ongelmia vaan kyse on hienosäädöstä. Huomioiden miten vähän olet Maaikella ratsastanut niin tämä oli minusta ihan hurjan hyvä suoritus, josta on syytäkin olla ylpeä ja iloinen. :-)

  Olisitte niin "helposti" saaneet vielä paremmat pisteet (kelpaahan se ruudun takaa näin sanoa ;-) ) ja sijoituksenne olisi ollut ainakin pykälän verran parempi. Ensi kerralla pyydät Maaikelta hitusen verran enemmän (minusta käyntiohjelma jäi aavistuksen "vaisuksi", tiedän että pystytte parempaan!) ja ratsastat huolellisemmat tiet, niin prosentit nousevat kohinalla. :-)

  Tunnetko saavasi lisämotivaatiota/innostusta/kipinää treenaamiseen kisoista? Asetatko itsellesi tavoitteita ja välitavoitteita saamasi palautteen perusteella? Mitä valmentajasi sanoi radasta?

  Aurinkoisia ratsastushetkiä!
  Maarit L. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Maarit pitkästä kommentista, mahtavaa että jaksat nähdä vaivaa ja kommentoida näin perusteellisesti! :)

   Sanoinkin tuolla yhdessä aiemmassa kommentissani, että tykkään tosi paljon kirjoittaa näitä kisapostauksia. Olen vähän huono kirjoittamaan perus treeneistä, mutta koulukisojen suoritus on niin helppo ja selkeä arvioida ja kommentoida. :)

   Olen samaa mieltä noista pisteistä, jos olisin ollut vähän tarkempi esim teiden kanssa niin pisteet olisivat parantuneet, kuten tuomarikin kommentoi rataamme. Ja just tuo käyntiohjelma, ratsastin sen niin ylivarovasti tahtirikkojen pelossa - no, periaatteessa suoritin käyntiohjelman paremmin kuin aiemmissa kisoissa joissa arvosanat käynnistä ovat olleet sitä 5-6 just rikkojen takia.

   Ehdottomasti treenaamiseen tulee lisää motivaatiota kun on kisat tiedossa! Maaikella en luultavasti valitettavasti enää pääse kisaamaan, sillä omistaja ja tytär ovat innostuneita kisaamisesta nyt enemmän. No, never say never jne mutta näin olen ainakin jo ehtinyt asennoitumaan. Rinkillä taas kisaaminen ei vielä ole ajankohtaista - ehkä jotkut harkkakisat loppuvuodesta jos läheltä löytyy sopivia. Tosin ensimmäiset 5-10 kilpailua tulevat olemaan enemmän hengissä selviämistä ja uusiin asioihin tutustumista haha. ;)

   Valmentaja onnitteli hyvästä radasta ja hän myös oli iloinen tuosta mun seiskan istunnasta. Olin valitellut huonontunutta istuntaani hänelle muutaman viikon, joten kiva että sen suhteen palaset loksahtivat paikoilleen! :D

   Kiitos vielä, aurinkoa myös sinulle! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.