23 maj 2017

Huono päivä kertoo edistymisestä


Aika kuluu niin hirveän nopeasti ja nämä kolme kuukautta Rinkin kanssa ovat menneet todella nopeasti. Rink tuntuu edistyvän viikko viikolta ja on aina vaan parempi ratsastaa, joten kun huonon päivän sattuessa eteen tuntuu se entistä enemmän. Viimeksi meillä oli huono päivä joskus huhtikuussa, minkä jälkeen valmentaja tsemppasi mua hyvin sanomalla huonojen päivien ja takapakkien vain kertovan siitä, miten paljon edistystä onkaan tapahtunut. Nuoren kanssa näitä ei-niin hyviä päivä tulee aina silloin tällöin ja se on täysin normaalia. Se, mikä on nyt huono olisi ollut aivan huippu kuukausi sitten.

Ja voiko tätä edes kutsua huonoksi? Ratsastin kohta 4 vuotta täyttävällä orilla samaan aikaan kun hevosia vietiin ulos, suuret maansiirtoajoneuvot ja traktorit pörräsivät ympäri pihaa pudottaen kivilohkarekuormia kyydistä, ja mäen päällä joku porasi/hakkasi kalliota rikki. Rinkin keskittyminen oli kadoksissa ja se pukitti ensimmäisen ravipätkän aikana innostuksissaan, mutta olosuhteisiin nähden meillä meni oikeasti tosi hyvin.

Joo, taas täällä on yksi yltiöpositiivinen hehkuttaja-bloggaaja, mutta en oikeastaan osaa nähdä tätä huonona asiana. Kyllä mulla oli vähän hankaluuksia aluksi saada Rink rentoutumaan ja se puski lapa edellä kulmista läpi eikä suostunut aluksi kulkemaan suoraan, mutta se parani koko ajan. Vaikka rentoutumiseen menikin tavallista kauemmin enkä tällä kerralla edes laukannut, niin ei tämä ratsastuskerta missään nimessä turha tai epäonnistunut ollut. Sain vietyä nuoren hevosen läpi stressaavista momenteista, onnistuin ratkaisemaan ongelmia ja hevonen rentoutui. Hei, kolme kuukautta sitten en olisi edes uskaltanut kuvitellakaan ratsastavani Rinkillä näin luottavaisena näissä olosuhteissa!

Rink ei mm. muka ollut nähnyt kentän vieressä tarhaavaa oria ikinä. Joo, ei se olekaan tarhannut siinä kuin aina. :D
Tämä kuva olisi tosi kiva jos ei tarkennus olisi osunut tarhassa olevaan hevoseen.

Tässä ratsastan Rinkiä kulman läpi pitäen sen melko suorana, tehden pieniä käännöksiä kulman läpi. Se on jännittynyt, mikä näkyy jännittyneessä niskassa ja muodossa.
Haasteena suoraan kulkeminen. Löydätkö kuvasta ruskean hevosen? :)
Joku saisi kieltää mua ratsastamasta ja puhumasta samaan aikaan, varsinkin jos joku ottaa kuvia samaan aikaan. :D

Tässä on vihdoin ratsastajaa kuunteleva ja rento hevonen!

Koska olen varusteurheilija, outfit:
Kypärä - Back on Track EQ3
Paita - Star Rider
Kello - Garmin
Hanskat - Roeckl
Housut - Equiline
Saappaat - Mountain Horse Supreme

Feikattiin kouluratsukkoa. ;) Kuvaaja sai hyvän kuvan tasapainoisesta käynti-ravi siirtymisestä! :)

Mun lempikuva Rinkistä ikinä! Se liikkui lopuksi niin hyvässä ja rennossa muodossa/tahdissa, että halkesin onnesta.

Valmentaja joutui valitettavasti perumaan valmennuksemme, kurja juttu. Olisi kyllä ollut hyvä olla valmentaja neuvomassa näissä hankalissa hetkissä, mutta olen kuitenkin tyytyväinen miten ratkaisin tilanteet. Musta on tullut Rinkin myötä rohkeampi ja varmempi ratsastaja. Uskallan tehdä ratkaisuja ja mielestäni ratsastan nykyään selkeästi päättäväisemmin/rohkeammin. Esimerkiksi nyt kun Rink katseli ympäristöä vähän enemmän, meinasi ruveta oripöllöilemään tarhoissa oleville hevosille ja oli jännittynyt, niin ratsastin sitä eteen pohkeella ja teetin aivotyöskentelyä vaativia tehtäviä (pysähdyksiä, siirtymisiä, serpentiinejä, käänsin radan poikki ja diagonaalille). Tottakai olen tässä touhussa ihan amatööri ja voisin tehdä asiat vieläkin paremmin, sitä en todellakaan kiellä!

Alla olevalla videolla on vähän käynti- ja ravityöskentelyä ratsastuksen loppupuolelta. Rink liikkuu mielestäni nykyään tosi kivassa muodossa ollessaan rento, heti kun tulee eteen jotain jännittävää tai se väsähtää niin se ei jaksa kantaa itseään ja katoaa alas. Tykkään sen luonnollisesta tavasta kantaa itsensä ja tähän pyrin koko ajan ratsastuksessani, vahvistaa Rinkin luonnollista liikkumishalua ja muotoa.
Viereisen tarhan hevoskaverit ottivat rennosti. Mutta hei, niin otetaan mekin, mulla on nimittäin viisi päivää vapaata! Huomenna keskiviikkona mulla on tiedossa yksi kuvauskeikka minkä jälkeen käyn ratsastamassa Rinkin. Ratsastan pitkästä aikaa varmaan maneesissa, sillä tuo meidän kentän pohja on mennyt aika raskaaksi ja aika pehmeäksi... On hyvä vaihdella pohjia, ja toivottavasti kohta sataa ja/tai kenttää taas fiksataan paremmaksi. Torstaina mulla on kampaaja, saa nähdä mitä tälle tukalle tapahtuu. Viime kerralla laitettiin päähän pari värinpoistoa ja olen elänyt nyt muutaman kuukauden porkkanapäänä, ja yllätyksekseni viihtynyt tässä sävyssä tosi hyvin! Melkein haluaisin ylläpitää tän värin, mutta toisaalta mun kampaamoreissujen tavoitteena on saada oma väri takaisin. Perjantaina on myös hevosvapaata ja leffailta. ;) Lauantaina ratsastan yhden tallikaverin PRE-ruunan. Menin sillä ensimmäisen kerran viime viikon tiistaina ja se on tosi kiva, joskin todella erilainen hevonen mihin olen tottunut. Ja sunnuntaina on Rinkin kylpyläpäivä ja photoshoot. Sellainen loppuviikko siis tiedossa, kaikkea kivaa ohjelmassa ja hyvää säätäkin on luvattu. <3

Loppuun kuva bloggaajasta ja kissasta. Niin ja siitä kivasta hiusten väristä. :) Näin 2,5 kuukautta myöhässä... No ei tämä onneksi mikään hius(tai lifestyle)blogi olekaan, onneksi. ;)


2 kommentarer:

 1. Rink on kyllä ihan huipputyyppi! :-)

  Laitoin kännykässä äänet täysille ennen kuin katsoin videon, sillä halusin saada mahdollisimman aidon käsityksen myös millaisessa "äänimaisemassa" kuljitte. Tajusin samalla etten ole aiemmin kiinnittänyt huomiota miten lähellä nuo tarhat ja niissä olevat hevoset ovat. Kyllä on siis syytäkin hehkuttaa miten hienosti Rink kulkee lopussa. :-) Paljon on varmaan kiittäminen sinun kasvanutta rohkeuttasi ja päättäväisyyttäsi, hevonen aistii niin herkästi ratsastajan mielialat ja energian.

  Hymyilyttivät nuo tarhassa rennosti ottavat hevoset. Jotenkin tuntuu hevostenkin nauttivan lämmöstä entistä enemmän sen vihdoin saavuttua. :-)

  Pölyävä kenttä ei ole kenestäkään kiva. Ihanteellista olisi kun aina yön aikana sataisi ihan kunnolla... ;-)

  Iloisia päiviä!
  Maarit L. :-) joka nauttii pitkästä (5 viikkoa putkeen!) lomasta täysillä

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä aivan ihana hevonen! En voi kehua Rinkiä tarpeeksi ja välillä mietityttää joko se ärsyttää blogin lukijoita... ;)

   Tarhoissa olevat hevoset ovat kyllä ihan todella lähellä, en ole ennen oikeastaan tällaisissa olosuhteissa edes ratsastanut. Välillä on enemmänkin jännitystä ilmassa jos hevoset alkavat riehumaan ihan kunnolla, kuten tällä kerralla nuo nukkuvat hevoset aluksi tekivätkin. Rink vähän säpsyi sitä, mutta kaikki asettuivat onneksi aika nopeasti. :)

   Nyt saammekin sateita tänne koko viikoksi, joten se niistä helteistä! Ainakin pohjat paranevat ja hevosillakin on helpompaa...

   Nautihan lomastasi! Omaan kesälomaani on vielä melkein kaksi kuukautta aikaa.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.