6 maj 2017

Rink: Treeniä ulkokentällä ja uudet suitset


En malta olla hymyilemättä ajatellessani tätä viikkoa! Rink on ollut ihan mieletön ratsastaa, sekä maanantain kouluvalmennuksessa että keskiviikkona itsenäisesti ratsastaessa. Sain myös ensimmäistä kertaa "kunnollisia" ratsastuskuvia kun mieheni lähti mukaan tallille kuvaajaksi. Se nimittäin tarkoittaa yleensä, että mulle iskee valinnan vaikeus kuvia karsiessa ja valitessa - niin myös tälläkin kerralla, hyviä ja edustavia kuvia oli toista sataa. Sarjakuvaus kunniaan. :D

Rink oli tosi rennon ja hyväntuulisen oloinen, vaikka jouduin tulemaan alkukäyntien aikana alas satulasta korjaamaan satulan asentoa, se oli jäänyt jostain syystä vinoksi. Hyvää treeniä vaan. ;) Rink kyttäsi vähän kentän toista päätyä ja kulmat sinne sinne suuntaan menivät vähän oikoen.

Oma oloni Rinkin satulassa on muuttunut paljon tasapainoisemmaksi ja sanoinkin omistajalle, että alkaa olla aika pidentää jalustimia. Olen tähän asti ratsastanut vähän lyhyemmillä jalkkareilla, joiden kanssa fiilis selässä on ollut tasapainoisempi ja varmempi. Mutta nyt kun Rinkin oma tasapaino on parantunut ja se ei ole enää sinkoiluvaiheessa, niin on aika haastaa myös itsensä ja kokeilla pidempiä jalkkareita! Tunnen nimittäin näiden lyhyempien kanssa ikään kuin istuisin vähän liian takana satulassa ja ajaudun helposti tuoli-istuntaan. Saa nähdä miten käy pidempien kanssa. :)


Mikä takaosan työntö! <3


Saadessani tarjouksen ryhtyä Rinkin vuokraajaksi, tunsin oloni kyllä todella epävarmaksi ja mietin että mitähän tästä tulee. Niin miettivät varmasti monet muutkin. :D Tulimme kuitenkin omistajan kanssa hyvin juttuun ja Rink tuntui fiksulta hevoselta, joten vaikka muksahdinkin alas muutaman ensimmäisen viikon jälkeen niin tässä sitä ollaan. Rink on mennyt ihan mielettömästi eteenpäin! Se oppii todella nopeasti, on fiksuin nuori hevonen minkä olen tavannut ja lähtee aina innoissaan töihin. Hyvä esimerkki on esimerkiksi se, miten sen ilme kirkastuu nähdessään suitset ja se odottaa nykyään rauhassa ja kärsivällisenä, kun ihmistumpelo kiinnittää solkia. Muutama kuukausi sitten suitsiminen oli vähän jännittävää, ja hyvä kun soljet edes sai kiinni kun Rink veivasi päätään edes takaisin.

Ratsastus on luonnollisesti se isoin alue missä Rink on kehittynyt. Se on saanut paljon lihaksia ja tasapainoa, se kuuntelee istuntaa ja liikkuu nykyään huomattavasti reippaammin ja rennommin kuin aiemmin. Se myös kantaa itsensä luonnollisesti hyvässä muodossa, mun ei tarvitse kuin pitää kädet hiljaa paikallaan ja ratsastaa pohkeella eteen. Sen kunto ei tietenkään kestä vielä pitkiä yhtämittaisia treenipätkiä ja välillä voimat loppuvat kesken ja sen nenä sukeltaa turhan alas. Olemme kuitenkin kasvattaneet treeniaikaa pikku hiljaa pidemmäksi, ja tällä hetkellä ne kestävät keskimäärin 30-45 min sisältäen lyhyempiä ja pidempiä kävely- ja lepotaukoja.

Kiitän meidän molempien edistymisestä meidän valmentajaamme! Vaikka omistaja yrittää mulle sanoa,  että kyllä mäkin teen hyvää työtä, niin en mä olisi osannut ratkaista monia ongelmiamme tai keksiä/tietää nuoren hevosen kanssa niitä kikkoja, mitkä valmentaja on mulle opettanut. Valmentaudumme hänen opetuksessaan nyt tietääkseni juhannukseen asti, jolloin hän lähtee lomalle. Heinä- elokuuksi täytyy löytää jostain "varavalkku", jotta nousujohteinen edistyminen ei pysähdy. Elokuun lopussa alkaakin sitten Rinkin matka kohti Saksaa ja käyttökokeita! 


Välillä piti katsella muita hevosia...
Tällä ratsastuskerralla ei tehty mitään erikoista. Olin juuri ehtinyt verkkaamaan Rinkin ja se oli tosi hyvän tuntuinen, kun kentälle tuli kaksi muuta hevosta joista yksi on "vähän" pirteä ja miehennälkäinen ponitamma. :D Rinkin keskittyminen ei siis ollut huippuluokkaa, mutta huomattavasti kuitenkin jo parempi kuin viimeksi muiden kanssa ratsastaessa. Tässä alla olevassa kuvassa näkyy, miten lähelle ponitamma tuli Rinkiä ja silti Rink suoritti pääty-ympyrän ravissa tasapainoisesti ja mua kuunnellen. <3Oikomista pelottavassa päädyssä. :D

Rinkin pitäminen puhtaana on muuten ihan painajaista nyt. Se tarhaa hiekkatarhassa ja rakastaa piehtaroimista, joten hiekkapölyä vaan riittää, riittää ja riittää. Tätä ennen olin harjannut sitä vaikka kuinka pitkään monella eri harjalla, mutta ei sitä vaan saa puhtaaksi. Onko mitään kikkoja piehtaroimista rakastavan mustan hevosen puhtaana pitoon, vai pitääkö meidän ostaa Rinkille oma imuri? :D Kivat esim. noi pölyläntit mun housuissa.


Katsokaa muuten miten upeat suitset Rinkillä nyt on! Posti toi vihdoin kadoksissa olleen PS of Swedenin paketin, mistä paljastui Flying Change Deluxe Revolution-suitset ja Atlantic Ocean-otsapanta. Me tykkäämme!! <3 Tosin turparemmin säätäminen oikealle kohdalle oli vähän hankalaa ja näissä kuvissa se on vähän turhan ylhäällä, mutta virhe on jo korjattu. :)

4 kommentarer:

 1. Kastele vähän harjaa ja kostealla pyyhkeellä voi viimeistellä 👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, eilen pyyhittiinkin ahkerasti kaulaa ja päätä kostealla rätillä mutta tuo pölyn määrä on jotain niin tajutonta, ettei koko hevosta kyllä joka päivä voi saada täysin puhtaaksi. :D

   Radera
 2. On se upea poika!!

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.