20 maj 2017

Rink: Valmennus 6, pukkeja ulkokentällä


Ja Rinkin uudet ihanat suitset! Kuvat ovat muutaman viikon takaa.

Viime viikolla jäi valmennus välistä aikatauluongelmien takia, mutta nyt keskiviikkoa meillä oli sitäkin antoisampi valmennus. Mulla on ollut jo pidempään tosi hyvä ja luottavainen fiilis Rinkin selässä ja olen jo useasti ajatellut jättäväni turvaliivin pois. Se on hyvä olla päällä ja vaikka olen aika hyvin tottunut siihen jäykkään fiilikseen minkä se tuo, niin olen silti kaivannut sitä "normaalia" fiilistä ilman... Joten sori äiti, mutta ratsastin nyt tämän valmennuksen ilman turvaliiviä. :) Aion jatkossa kyllä käyttää sitä jos vähänkin siltä tuntuu ja maastoreissuilla ainakin.

Olen myös suunnitellut pidentäväni jalustimia, mutta en ole muka uskaltanut. :D Mikä siinäkin muka on. Normaalisti ratsastan hevosella kuin hevosella sopivan pitkillä koulujalustimilla, mutta Rinkin satulassa se normaalipituus (tai jopa vieläkin vähän lyhyempi) jalustin tuntui oudolta. Valmentaja kyllä sanoi mulle, etten näytä yhtään epätasapainoiselta (miltä siis itsestäni tuntui), en saa kuulemma lyhentään takaisin (en aikonutkaan...), ja totun uuteen pituuteen nopeasti (niin uskon/toivon).

Komea <3

Sain ensin tehtäväksi ratsastaa serpentiiniä käynnissä ja ravissa. Ei keskittyä kaarien määrään, vaan laatuun. Käynnissä tein vähän tiukemmat/pienemmät kaaret, 3-4 kpl ja ravissa niitä mahtui kentälle 2-3. Voi, muistan kun tehtiin serpentiinejä Rinkin kanssa ensimmäisen kerran joku kuukausi sitten. Eihän siitä meinannut tulla mitään, Rink oli jäykän oloinen ja ratsastin sen aika suorana kaarteiden läpi. Nyt se taipuu hienosti, toki edelleen ajattelen kaarteet vähitellen kulmikkaasti ratsastaen, mutta se on silti paljon taipuisampi ja pehmeämpi ratsastaa. Tein myös askeleen pidennyksiä ravissa diagonaalilla ja pitkillä sivuilla.

Otimme aika pian laukannostoja jotta Rink jaksaa. Viime ratsastuskerralla nostot sujuivat niin hyvin, että lähdin tekemään ensimmäistä laukannostoa vähän liian varmalla fiiliksellä. No, ei noussut laukka. :D Uusi yritys (vasempaan, Rinkin helpompi suunta) ja laukka nousi, mutta ei kovin täsmällisesti. Valmentaja pyysi mua vahvistamaan laukka-apua raipan näpäytyksellä. Rinkkipä vastasi muistutukseen pukkaamalla, mutta lähti siitä laukkaan. Kehuin sitä tosi paljon, laukkasimme kentän ympäri ja sen jälkeen lepo.

Valmentaja kysyi multa miltä se pukki tuntui, mihin totesin että eipä pahemmin miltään. Päin vastoin, tuntui hyvältä että Rink jatkoi siitä rauhallista ja tasaista laukkaa - yksi isompi reaktio, mutta sen jälkeen se oli rauhallinen ja teki täysin oikein. Oikeaan kierrokseen valmentaja pyysi mua käyttämään raippaa heti toisella kerralla jos ei ensimmäinen nosto onnistu. (Ei onnistunut. :D) Raippa avuksi, Rink tuntui "hypähtävän" käyntiin ja laukkasi tosi hyvän pätkän.

Laukkojen jälkeen valmentaja jutteli mun kanssa hetken, ja selitti että tuo Rinkin reaktio on enemmänkin laukkaan hypähtämistä kuin että se protestoisi/pukittaisi, mikä on tällä hetkellä sille parempi kuin että se nostaa laukan nopeutuvasta ravista. Sen täytyy kuulemma "keksiä", että laukka nousee kerrasta. Emme kuitenkaan (tietenkään!) ole opettamassa sille laukannostoa raipalla, vaan edelleen teemme ensimmäiset nostot tavallisin laukka-avuin. Mutta kotiläksyksi sain ottaa raipan kosketuksen avuksi jos laukka ei nouse kunnolla kahdella nostoyrityksellä.

Rink oli aika väsynyt näiden laukkojen jälkeen. Otin vielä vähän ravia kentän ympäri ja sitten lopetin kävelemällä pitkät loppukäynnit. Valmentaja antoi hyvää palautetta meille! Rinkin pitää tosin edelleen kasvattaa kuntoa, mutta hiljaa hyvä tulee. Seuraava valmennus on heti maanantaiaamuna, sopivasti tuo Ruotsin kultaottelu siinä sunnuntai-iltana joten kovin pirteä en varmaankaan tule olemaan maanantaiaamuna klo 6. :D


Olemme olleet tosi tyytyväisiä näihin suitsiin (PS of Sweden Flying Change Deluxe Revolution)! Suurin syy näiden hankkimiselle oli irroitettava alaturpis. :D Oikeasti, miten vaikeaa voi olla löytää hienot ja laadukkaat suitset pullback-turpiksella, ilman alaturpista tai irroitettavalla alaturpiksella? Nyt muutaman viikon käytön jälkeen olemme oikein tyytyväisiä. Voi toki olla sattumaa, mutta Rink on alkanut tukeutua paremmin kuolaimeen ja sille tulee sellainen sopiva "kuolahuulipuna". Se on myös alkanut hakemaan eteen alas käynnissä, mitä se ei ole ennen tehnyt. Tosiaan, tämä voi olla sattumaakin mutta olemme tyytyväisiä! Ja mielestäni nämä suitset sopivat Rinkille myös ulkonäöllisesti.


Tämä oli muuten ensimmäinen kerta tänä vuonna kun ratsastin t-paidalla. Ai miten niin myöhäinen kevät?

6 kommentarer:

 1. Rink on kyllä niin komea! Ja hienon näköistä menoa teillä. On kiva katsella, kun ratsastat niin eleettömästi ja kevyen näköisellä kädellä. Oppisinpa itsekin joskus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, on kyllä ilo ratsastaa näin hienoa ja laadukasta hevosta! :) Rinkin selässä on helppo olla rauhallinen ja eleetön, sillä se on niin kevyt ja ratsastajaa miellyttävä hevonen ratsastaa. <3

   Radera
 2. Voi miten upea hevonen ja mitenkä hienoja kuvia! :o

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Rink on kyllä todella edustava malli. <3

   Radera
 3. Kumpia olet seurannut enemmän mm-kisojen aikana, suomen vai ruotsin pelejä? Entä kumpaa näistä kannatat enemmän (esimerkiksi eilisessä välierässä, toivoitko enemmän suomen voittoa vai ruotsin voittoa)? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä en itse asiassa seurannut mm-kisoja nyt ennen kuin oli vuorossa Suomen ja Ruotsin peli. :D Mutta yleisesti kannatan Ruotsia, olen aina kannattanut ja se varmaan johtuu siitä identiteetistä minkä Suomessa asuessa kotiin säilyttää kun muut dissasivat Ruotsia ja ruotsalaisuuttani. :) Eli kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat, niin olen kyllä Ruotsin puolella valitettavasti. ;)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.