31 maj 2017

Photoshoot: Satumetsän kuningas

1

Komea friisiori auringonlaskussa, vastavalossa. Se oli visio tätä kuvauspäivää suunnitellessa - harmi vaan, että sää muuttui päivän mittaa +28 asteesta ja täydestä auringon paisteesta harmaaksi ja sateiseksi illaksi... Kuvaustreffit oli sovittu klo 18:30 ja vielä kuudelta vatvoimme viitsiikö ottaa riski ja lähteä kuvaamaan vai siirretäänkö toiselle päivälle. Pidin kuitenkin pääni ja totesin, että yritetää nyt ainakin jos ei muuta. Kesälaitumille päin kävellessämme sää näytti vielä huonolta, mutta pikku hiljaa pilvet rakoilivat. Ei me sitä täydellistä auringonlaskua saatu, mutta ei se mitään - tämä valo oli itse asiassa vielä upeampi.

Rink ei seisonut paikallaan sekuntia kauempaa. Iso haaste sekä hevosen käsittelijälle (jolla oli btw pitkä valkoinen mekko päällä, siitä lisää myöhemmin :D), mutta myös mulle kuvaajana. Kamera sarjatulitukselle, ISO-arvo tarpeeksi korkealle jotta sumeudelta vältyttäisiin (ei silti vältytty täysin), ja peukut pystyyn parasta toivoen.

Objektiivina mulla oli Canon 50/1.4, se joulukuussa ostamani, ja olen ihan rakastunut siihen. Olin vähän kahden vaiheilla tarvitseeko/kannattaako mun päivittää aiemmin hallussani ollut f1.8. Juttelin muutaman valokuvaajan kanssa, ja he molemmat suosittelivat kyllä 1.4:sta. Hintaeroahan näillä on muutama sata euro, ja mielestäni tuo 1.8 on kyllä erityisesti hintansa arvoinen. Mutta en ole katunut hetkeäkään 1.4:n ostamista! Mielestäni kuvien laatu, erityisesti terävyys ja taustan bokeh-efekti on parantunut hurjasti. Kuvat ovat (onnistuessaan ;)) terävämpiä. Suurin ero on kuitenkin se, että voin käyttää korkeampaa f-arvoa ilman kromaattista aberraatiota, eli niitä liiloja tai turkooseja reunoja mitä kuvaan saattaa tulla. 1.8 objektiivilla niitä esiintyy jo välillä f2.5 käyttäessä, mutta f1.4 objektiivilla voin vaivatta käyttää vielä f1.8 ilman sen suurempaa aberraatiota.

Sulkijan pyrin pitämään vähintään 1/800 säilyttääkseni kuvissa terävyyden. ISO-arvo mulla oli 800-2000 välillä, suurimmaksi osaksi 800-1000. Aukko oli kaikissa tämän postauksen kuvissa 2,2.

Ja mikä oli tulos?
Satumaiset kuvat. Olen näihin niiiin tyytyväinen, varsinkin kuviin 1, 3 ja 6. Mikä on sinun lempikuvasi?

2

3

4

5 - Tämä oli sumea vahinkolaukaus, mutta ai että tykkään tästä!

6

Rakkaat lukijani - mitä te näissä valokuvauspostauksissa haluaisitte lukea? Käyttämästäni kuvauskalustosta tai asetuksista? Mitä kuvaus- tai hevosenkäsittelykikkoja kulloinkin olen käyttänyt? Fiiliksiä?

10 kommentarer:

 1. WAU mitä kuvia!! <3

  SvaraRadera
 2. Rosse sä niin tuut kuvaa mun ponia heinäkuussa! Varaan sut koko päiväksi ja kehitellään jotain super siistiä ♡ :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehdottomasti! :) Pitäähän mun nyt Markoa tulla moikkaamaan ;)

   Radera
 3. Helt otroligt! Toppen! :-D

  En pysty valitsemaan näistä suosikkia - tykkään kaikista! :-) Kuvia katsellessa on vaikeaa uskoa ettei Rink ole pysynyt aloillaan. Lisäksi Rinkillä on joka kuvassa niin hyvä ilme ja asento että joko olet ottanut hurjan määrän kuvia ja/tai onnistunut laukaisemaan aina juuri oikealla hetkellä. ;-) Kuvissa on ihana tunnelma, ja ne ovat mielenkiintoisia - ei todellakaan mitään tusinaotoksia. Uskon, että tuo ei-niin-täydellinen ilma itse asiassa toi näihin kuviin kiehtovamman valon.

  Valokuvausta harrastaville nuo objektiivi ym. yksityiskohdat ovat varmasti kiinnostavia ja hyödyllisiä. Minua kiinnostaa enemmän se "ei-tekninen" puoli. Miten käsittelet hevosta, mistä ideat erilaisiin kuviin tulevat jne. Näiden otosten osalta olen kyllä utelias kuulemaan miten monta kuvaa vaadittiin jotta lopputuloksena ovat nämä kuusi täysosumaa?

  Kiitos upeista kuvista ja siitä että jaat ne meille kaikille ihasteltaviksi!

  Maarit L. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pakko kyllä paljastaa, että tällaisissa tilanteissa kameran sarjakuvaus käy kyllä kuumana. ;) Näiden lisäksi mulla on julkaisematta liuta kuvia vähän eri tilanteista, joten ei tässä ole kaikki kuitenkaan. Karsin myös niin, ettei blogiin tule montaa kymmentä samankaltaista kuvaa. Yhteensä taisin ottaa tällä kerralla melkein 800 kuvaa, niistä karsin jäljelle noin 300 hyvää ja vähän erilaista kuvaa, ja lopuksi muokkaukseen päätyi noin 50 kuvaa. :) Lisää on siis tulossa!

   Radera
 4. Tosi upeita! Ja valokin mahtava. Usein parhaita kuvaussäitä ovat kuitenkin jotain muuta kuin kaunista auringonpaistetta.

  Ja jos etsit Suomen-vierailulle malleja niin täällä olisi pari potentiaalista. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Täydessä auringonpaisteessa ja suorassa valossa en kyllä tykkää yhtään kuvata, paras hetki onkin aamu- tai ilta-auringossa jolloin pääsee käyttämään hyödyksi vastavaloa. :)

   En varsinaisesti etsi sillä olemme tällä kerralla Suomessa vain viisi päivää ja tunnetusti aikataulut ovat siellä aina tiukilla... ;) Mutta ilmoitan somessa etukäteen jos mulle jotain aikoja jää vapaaksi. Sitten tietysti vaatimuksena mahdollisimman lyhyt matka Nurmijärveltä ja/tai kyyditys. :D

   Radera
 5. Aivan upeita kuvia 2 ja 4 <3

  SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.