9 nov. 2017

Rinkin viikko: ruuhkassa ratsastamista ja valmennus


Tämän viikon perusteella on kyllä pakko todeta, että Rinkistä on oikeasti kasvanut aikuinen Saksassa ollessaan! Muistan, miten jännittävää oli keväällä kun olimme maneesissa samaan aikaan toisen ratsukon kanssa. Eilen ratsastin VIIDEN muun ratsukon kanssa samaan aikaan maneesissa ja mitä tekee Rink? No niin, ei yhtään mitään. Se oli täysin rauhallinen, keskittyi muhun 100% ja ei välittänyt muista hevosista yhtään. Tallikaveri kommentoi meidän saapuessa maneesiin, että kävipä huono tuuri ajoituksen kanssa kun nyt on niin ruuhkaista. Hän oli yksi niistä, joka keväällä auttoi Rinkiä "tottumaan" muiden hevosten seuraan. Totesin vain, ettei hätää! Eikä ollutkaan. Rink kesti kaiken, seisoi lyhtynä paikallaan noustessani selkään, pystyin kävelemään sen kanssa puolipitkällä ohjalla ja jopa laukkaamaan toisen hevosen vierestä sekä toista hevosta vastaan. Wau.

Hyvä muuten kertoa käänteisessä aikajärjestyksessä kuulumisia, mutta helpoin päivittää tuoreimpia kuulumisia! ;) Siitä puheen ollen, miten harmittavan vähän aikaa mulla onkaan tällä hetkellä bloggaamiselle. Kuvien käsittely vie niin tuhottomasti aikaa, ettei iltaisin meinaa aika enää riittää kuulumisten kertomiseen. Mulla on jo rästissä pari valmennusta, Mutterin satulansovitukset ja oman selän kuntouttamisesta kertomiset sekä sata postausideaa päässä. Mutta mennään sillä aikataululla mitä ehdin! :) Yritän vielä tällä viikolla ehtiä julkaisemaan Rinkin lopulliset pisteet Saksan käyttökokeista. 

Jäykkä hevonen ja ratsastaja...

Postauksen kuvat ovat maanantain valmennukselta, jolloin jouduimme Rinkin kanssa heti alkuun pois mukavuusalueeltamme. Kokeilimme erästä uutta valmentajaa, ja hän teetti meille aika hankalaa tehtävää. Rink oli alkukäyntien aikana melko jännittynyt eikä malttanut keskittyä, joten ensimmäisenä tehtävänä oli ratsastaa pääty-ympyrällä ja aina välillä tehdä "yllättäen" voltti tai puolivoltti ympyrän sisällä jotta Rink saisi muuta ajateltavaa ja joutuisi keskittymään. Muuten hyvä tehtävä, mutta emme ole Rinkin kanssa tehneet kunnollista volttityöskentelyä vielä ollenkaan ja se on vasta alkanut ymmärtämään sisäpohkeen taivuttavan merkityksen. En olisi itsenäisesti ratsastaessa tätä tehtävää valinnut alkuun sillä nyt Rink lähinnä jännittyi ja sen ravi kuoli oikeastaan kokonaan pois. Tykkään itse enemmän käyttää sen kanssa koko maneesia/kenttää hyödyksi, ratsastaa rennoksi, tehdä tarvittaessa isoja voltteja, kiemurauraa, siirtymisiä, askeleen pidennyksiä ja sellaista.

No, yritimme kuitenkin parhaamme. Valmentaja halusi mun johtavan sisäkädellä, myötäävän ulko-ohjalla ja oikeastaan jättämään sen melkein löysäksi jotta Rink joutuisi käyttämään omaa tasapainoaan. Sisäpohje taivuttavana apuna vähän edessä ja tavoitteena saada Rink pois lavoilta ja asettumaan rehellisesti. Hetkittäin onnistuimme, mutta tässä vaiheessa tämä tehtävä ei ollut meille se paras.

Paljon kiitosta kun Rink onnistuu kakkimaan liikkeessä! Iso juttu nuorelle. ;)Volttihommien jälkeen saimme käyttää koko maneesia ja teimme loivia kiemurauria pitkillä sivuilla. Siinä sama idea, vähän kuitenkin enemmän ulko-ohja tukena, sisäpohje auttamassa taivuttamisessa ja tavoitteena taipua rehellisesti koko kropan läpi ilman lapojen karkaamista. Ei helppoa tämäkään! :D

Arvatkaa muuten muistinko vasta selkään noustessani, että ai niin näitä ratsastushousuja ei voikaan käyttää pitkisten kanssa...? Erehdyin kerran viime talvena sen virheen tekemään ja nyt taas. Kesällä nämä Equilinet ovat maailman ihanimmat housut, mutta eivät vaan yksinkertaisesti toimi extra vaatekerroksen kanssa. Olo oli NIIN sairaan tönkkö, tuntui etten pääse istumaan satulaan ollenkaan ja se kyllä näkyy monessa kuvassa. Housut lensivät kaapin perälle ja kaivan ne esiin sitten taas huhtikuussa. ;)
Emme tehneet laukassa mitään erikoisempaa, nostin sen vain pari kertaa molempiin suuntiin ja sain tehtäväksi ratsastaa laukka loppuun asti, siirtämään raviin itse ja "pehmenemään" välittömästi siirtymisessä. On tuo Rinkin laukka kyllä niin upeaa. En malta odottaa ehtiväni ratsastamaan joku päivä valoisaan aikaan niin päästään laukkaradalle baanaamaan. <3Uuden valmentajan kokeileminen on kyllä aina yhtä kamalaa. Hyödyllistä, mutta jännittävää. Tällä valmentajalla ei ole aiemmin kokemusta friisiläisistä, vaikka nuorista hevosista kyllä senkin edestä. En tykännyt tuosta volttitehtävästä (en sano sen olevan huono, ei todellakaan, mutta se ei vielä tällä hetkellä sovi Rinkille) ja Rink tarvitsee väliin enemmän käyntitaukoja. Katsotaan, kokeillaan vielä kerran pari niin ehkä löydämme yhteisen sävelen. :) 

Poseerausyritys <3

4 kommentarer:

 1. Miksette joskus hyppäisi Rinkillä? Se kun Saksassakin tykkäsi siitä ja menikin ihan hyvin. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kyllä se taas pääsee hyppäämään jossain vaiheessa, ehdottomasti! :) sillä ei just nyt ole omaa estesatulaa, mutta suunnitelmissa on hankkia. Ja ehkä joku kokeneempi esteratsastaja saa vielä toistaiseksi ottaa hypyt. :)

   Radera
 2. Missä suhteessa sä ja Rinkin omistaja ratsastatte Rinkillä? Puolet ja puolet? Omistaja enemmän ja sä vähemmän? Ja ratsastaako Rinkillä usein joku muukin? Ja kuinka paljon sitä ylipäätään liikutetaan? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä oon ratsastanut sillä tähän mennessä eniten, 2-3 kertaa viikossa koulua ja välillä maastossa. Omistaja menee sillä 1-2 kertaa viikossa maastossa tai koulua. Sen lisäksi sillä hyppäsi ennen saksaan lähtöä eräs tallimme kokenut esteratsastaja ja puhe on ollut että hän jatkaisi hyppäämistä 1-2 kertaa kuukaudessa. :) näiden lisäksi Rink ohjasajetaan viikko-ohjelmasta ja ratsastuksesta riippuen noin pari kertaa viikossa. Mitähän se yleensä liikkuu, tällä hetkellä noin viisi päivää viikossa vaihtelevalla ohjelmalla. :) tää aika sen kotiin paluun jälkeen on ollut vähän hankalaa kun toisaalta se tarvitsisi vähän kevyempää mutta toisaalta taas se on niin tottunut kovempaan treeniin ettei meinaa kaikki energiat pysyä hallussa. :D pohdimme lähiaikoina yhdessä valmentajan kanssa Rinkille sopivan treeniohjelman tulevalle talvelle ja varmasti palaan aiheeseen täällä blogissa kun suunnitelmat ovat selvillä. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.