25 nov. 2017

Black friday


Olipahan perjantai. (Tai se kamalia ruuhkia aiheuttava Black Friday.)

Ajattelin jättää moisen humpuukin huomiotta, mutta nähtyäni paikallisen hevostarvikeliikkeen mainoksen "KAIKKI VARASTOTUOTTEET -50% KLO 11-14" en voinut vastustaa kiusausta. En, vaikka kello oli siinä vaiheessa 13:21 ja olin vielä tallilla. Toimitus saattaa tässä vaiheessa huomauttaa, että nettikauppa olisi toiminut aivan yhtä hyvin, mutta pakkohan sinne oli mennä paikan päälle.

Äkkiä kotiin vaihtamaan edes kurattomat kengät päälle - onneksi koti oli matkan varrella. Mutta olikohan sittenkin perjantai 13.? Kiireessä kännykkäni päätti uida vessanpöntössä (onneksi vessan vetämisen jälkeen) mutta koska kyseessä oli iPhone 7 en jaksanut ottaa asiasta stressiä, vaan pesin sen nopeasti saippualla ja juoksin takaisin autolle.

Liikenneruuhka alkoi tiivistyä lähestyessäni hevostarvikeliikettä, ja muutama sata metriä ennen oli pakko myöntää tappio ja parkkeerata auto hampurilaisravintolan parkkikselle (tässä vaiheessa kello oli 13:47). Matka jatkoi juoksujalkaa, ja huomasin erinomaisen oikoreitin mäkeä alas - harmi vain, että mäki oli mutainen ja liukas. Kaksi sekuntia ennen pyllähdystä ehdin ajattelemaan, että toivottavasti en kaadu. Takapuoli ja toinen käsi mudassa (ja häveten silmät päästäni) avasin liikkeen oven. Onneksi siinä heti tuulikaapissa oli asiakasvessa. Pyyhin pahimmat mudat pois (onneksi oli ruskeat ratsastushousut päällä) ja pesin kädet. Nyt kello oli 13:53.

Päästyäni vihdoin itse liikkeen puolelle huomasin liikettä kiertävän jonon ja stressi iski päälle.  Viisi minuuttia aikaa... Katsoin nopeasti kannuksia, ratsastushanskoja, vilkaisin satulahuopia ja yritin etsiä täydellisiä ohjia. Kaivoin kännykän esille, laitoin Rinkin omistajalle viestiä tarvitseeko hän jotain (satulasaippuaa kiitos!). Ja mitä sitten tapahtui? Puhelimen koti-nappi hajosi. :D Keskellä siellä kaupassa asioimista. Ei reagoinut, en saanut sovelluksia suljettua, käynnistin puhelimen uudestaan mutta ei toiminut. "Vesitiivis" puhelin ei ilmeisesti tykännyt uintiseikkailusta vessanpöntössä.

Nappasin hyllystä mukaan, nopeasti stressin alaisena, Roecklin talvihanskat, Kingslandin saapassukat ja Stübbenin satulasaippuan, minkä jälkeen menin jonon jatkoksi. 20 minuuttia myöhemmin olin kahden asiakkaan päässä asioimisvuorosta, jolloin sain aivan kamalan yskänkohtauksen. Vedet valuivat silmistä, mutta onneksi ystävällinen kassatyttö tarjosi lasin vettä. Sen 20 minuutin aikana olisin ehtinyt vielä etsimään kovasti tarvitsemani talvitakin ja vaikka valitsemaan muutaman kivan satulahuovan kaveriksi. Lopulta pääsin ulos liikkeestä hanskat, sukat ja satulasaippua rikkaampana (jotka maksoivat yhteensä vähemmän kuin pelkät hanskat maksoivat oikeasti). Kävellessäni takaisin autolle en sentään oikonut enää sen mutaisen mäen kautta.

Teitkö sinä hyviä Black Friday-löytöjä?Valokuvausassistentti <3

Niin ja se kännykkä?

Se toimii tänään aivan loistavasti.

2 kommentarer:

 1. Haha😂
  Mullakin iPhone tippunut ja käynyt joessa yms. Välillä just toi koti-näppäin ei toimi ja pitää keksiä vaikka mitä keinoja päästä sovelluksesta toiseen, mutta välillä taas toimii todella hyvin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi ei :D mä oon ollut tosi huoleton ton kastumisen suhteen, onhan se ”vesitiivis”. Ja koti-nappikin on toiminut loistavasti perjantai-illan jälkeen! Sain tosin laittaa väliaikaisesti asetuksista sen näytöllä olevan korvikkeen koti-napille. Onneksi on sellainen vaihtoehto jos iskee hätä. :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.