5 nov. 2017

Ruutitynnyri vauhdissa


Olipa hyvä, että ratsastin tänään aamulla Rinkillä, meillä kun on huomenna valmennus. :D Se oli kuin olisin istunut ruutitynnyrin päällä. Rinkillä oli aivan tajuttomasti virtaa ja kerätessäni ohjat alkukäyntien jälkeen aikeissa "vähän ravailla" se ampaisi laukkaan. Ajattelin vain että mikäs siinä, antaa sen nauttia vauhdin hurmasta ja pitää hauskaa! Laukattiin maneesia ympäri ehkä neljä kierrosta jolloin se hidasti vauhtia jatkaessaan iloisena kunnon show-ravissa. Välikäynneissä oli turha edes yrittää pitää pitkää ohjaa sillä Rink oli jo nostamassa uutta laukkaa. :D Tehtiin sitten tehokkaat laukkatyöskentelyt tällä kerralla. ;) Olin oikeasti vain iloinen tästä energiasta, mahtava että Rink näyttää mihin se pystyy.

Tällaista energiaa me kaipasimme kesällä, joten on vain hieno asia että nuori hevonen on innoissaan. Saksassa hevoset liikkuivat ilmeisesti välillä parikin kertaa päivässä, joten ei ihmekään että Rinkillä on niin paljon vauhtia ja energiaa kun se ensin sai olla rauhassa reilun viikon ja nyt sillä on ratsastettu muutaman kerran. Ärsyttää kun nyt on vuoden pimein ja märkin (märkä, miten se taipuu??) vuodenaika. Meidän kenttä on ihan käyttökelvoton tällä hetkellä eikä ratsastuskuntoisia peltoja löydy. Pimeä tulee jo ennen neljää eikä ole toivoakaan ehtiä ratsastamaan arkisin ennen sitä.

Tallilta löytyy kyllä 800 m pitkä "laukkarata" (mikä tosin on vähän mäkinen ja paikoitellen huonopohjainen) sekä vajaa pari km pitkä metsään tehty mäkinen ratsastustie, näitä olisi kiva päästä koluamaan mutta minkä teet kun on pimeää ja/tai litimärkää. Eikä siitä sateesta niin väliä, mutta nuorella hevosella ei ihan uskalla lähteä tekemään laukka- tai mäkitreeniä liukkailla pohjilla...


Tänään mulla on vielä illalla valmennus Mutterin kanssa ja huomenna sitten tosiaan Rinkin ensimmäinen valmennus kotiutumisen jälkeen. Tehokasta, mutta niin kivaa! Jännittävää kuulla sitten mitä valmentaja sanoo Rinkistä. 

12 kommentarer:

 1. On tuo Rink kyllä niin upea hevonen, hyvää työtä tehty Saksassa sen kanssa! En malta odottaa, että Rink saa ensimmäisen jälkeläisensä <3

  Ps. märkä-sana taipuu ihan vain märin ainakin mun mielestä :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siellä oli kyllä hyvät ratsastajat ja treenaajat, oli ilo saada takaisin näin paljon edistynyt nuori! :)

   Arvaa maltanko minä? <3 Toivottavasti ensimmäinen/set varsat syntyvät lähiseudulle ja niitä pääsee katsomaan... Söpöyskuolema on taattu!

   Kiitos, jotkut suomenkieliset sanat on ihan kamalia. :D

   Radera
 2. Tää syksy on kyllä kamalaa aikaa ratsastuksen kannalata, etenkin kun meillä hevoset asuu kotona eikä meillä ole maneesia. Maneesi on pakko vuokrata lähimmältä ratsastuskoululta (minne ajaa meiltä puoli tuntia trailerin kanssa) ja se on sen verran kallista ettei raaski vuokrata kuin kerran viikossa kaksi tuntia. Sitten kun meillä on vielä viisi hevosta ja vain yksi traileri, hepat ei pääse käytännössä kuin kerran kahdessa viikossa liikkumaan kunnolla. Yksi on jo sen verran vanha ja rauhallinen suokki, ettei se välttämättä tarvitsisi edes sitä, mutta lopuille neljälle se on ihan liian vähän. Yksi on kolme-vuotias joka voisi varmaan juosta koko ajan, yhdellä mä kilpailen ja se ei tahdo onnistua jos kaikki energia pitäisi purkaa kisakentällä... Yksi on niin villi shettis että se suunnilleen hyppii seinille kun ei pääse juoksemaan ja viimeinen treenattavana oleva poni jonka kehitys tyssää aina talvella, kun ei ole mitään missä treenata...
  Tekis mieli vaan valittaa, mutta sitähän mä taidan tehdäkin. :D Pahoitteluni tästä mutta pakko päästä avautumaan jokaiselle joka voisi ymmärtää... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi ei, ymmärrän tuskasi! Kunnon treenimahdollisuudet ovat kyllä korvaamattomat. Nyt ei tuo oma ”valitukseni” siitä ettei ehditä maastoon tunnu miltään. :D tsemppiä!

   Radera
 3. Mitä luulet muuttuuko Rinkin luonne ekojen astumisten jälkeen..? Astunut ori kun on usein vähän eri tavalla orimainen kuin "neitsyt" oripoika.. Toivottavasti tämä poika säilyttää hienon luonteensa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fun fact: Rink ei ole neitsyt! ;) Siitä on otettu Hollannissa erinäisiä kokeita siitoskelpoisuuden varmistamiseksi. Mutta eihän tuota tietenkään varmaksi voi sanoa muuttuuko se kun pääsee kosiomatkalle. Luomuna se ei tule astumaan, jos se mitään vaikuttaa. Toisaalta Rink on niin hyväluonteinen ja ihmisiä rakastava/kunnioittava hevonen, että tuntuisi todella oudolta sen yhtäkkiä muuttuvan. Mutta kuten sanoin, koskaan ei voi tietää. :) toivotaan parasta!

   Radera
 4. Hieno Rink! Isojen ja raskaitten hevosten menoa on aina niin ihanaa katsoa. Vaikka eipä tuo kovin raskaalta näytä. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on kyllä uskomattoman kevyt hevonen vaikka on vähän raskaampaa tyyppiä. Höyhenen kevyt edestä, herkkä ja menevä tyyppi. <3

   Radera
 5. Ihmettelin tuota blogin osoitetta, Topangan ja sitten sattuikin silmään aprillipäivänpostaus jossa puhuit Topangasta. Mietin että kuka Topanga ja Sitten löysinkin postauksen jossa hyvästelit Topangan ja kommenteista luin että sillä oli terveysongelmia. Käsitinkö oikein ja mitä sille nyt kuuluu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blogin osoite tuottaa tosiaan vähän päänvaivaa välillä ja en ole sitä vaihtanut kun se taas aiheuttaa ongelmia (vanhojen kokemuksieni mukaan) mm. bloggerin ja bloglovinin kautta seuratessa. :/ pitää ehkä kokeilla koska kyllähän tuo itseänikin häiritsee.

   Topanga oli vuokra- ja sittemmin puoliylläpitohevoseni jolla oli vuosien aikana aika pahoja terveysongelmia, kaviokuume ja jalkavaivoja. Ihana tamma, mutta se lähti 1,5 v sitten toipilaaksi muualle ja jäi sille tielle. <3

   Radera
 6. Ihana, ylväs hevonen! <3 Ei teillä sattuisi olemaan siellä toista Rinkkiä, voisin meinaan ottaa jos ylimääräisiä löytyy... =D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsoja ainakin löytyy muutaman vuoden päästä! <3

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.