14 mars 2018

Satulaseppä kävi ja Rinkistä tuli liitokavio


Mulla oli ilo saada ystäväni Kultahippuja-blogin Daniela vieraakseni viime viikonloppuna. Hän on myös ottanut nämä kuvat minusta+Rinkistä. Meillä oli ihan mahtava viikonloppu täynnä hevosia, shoppailua, hyvää ruokaa, herkkuövereitä, naurua ja surkeaa heppaleffaa. Okei, Netflixistäkin löytyvä "A Sunday Horse" ei ollut ehkä huonoin näkemäni hevostyttöjen elämään keskittyvä elokuva, mutta tottakai täynnä niitä pahimpia kliseitä. Kävimme sekä Rinkin että Mutterin luona ja Daniela pääsi molempien hevosten selkään. Mulla on niin paljon ratsastuskuvia noilta kolmelta päivältä, että en tiedä miten ehdin kirjoittamaan kaikkien yhteyteen postauksen. :D

Nämä kuvat on otettu lauantaina eivätkä sinänsä liity postauksen otsikkoon, mutta ei se mitään. :) Rinkillä kävi tosiaan satulaseppä alkuviikosta. Tuomio oli hyvä, Rink oli kasvanut taas leveyttä 1,5 cm ja sen lisäksi se oli paljon tasapuolisempi selästä kuin viimeksi. (En keksi tähän sopivaa suomenkielistä lausetta/termiä, toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan.)
Kirjoitin Rinkin "ongelmasta" muutama viikko sitten, miten se on ollut paljon hitaampi ratsastaa ja jotenkin ihan vieraan tuntoinen. Epäilin jo heti Rinkin palattua talvitauolta satulan olevan epäsopiva. No, nyt seuraavana päivänä satulasepän käynnistä Rink oli kuin eri hevonen. Tai oikeastaan se oli oma itsensä, jopa ylittäen oman tasonsa ja näyttämällä parasta ikinä tähän mennessä.

Wau, wau ja wau. Omistajalle lähettämäni viesti kertoo kaiken olennaisen:

"Idag kände jag igen Rink. Han var så fin och bara flög fram! Så underbart fin. Väldigt spänd i början (jätte många hästar igen haha) men sen när det släppte så var han typ finast någonsin. Underbart tryck i både trav+galopp."

"Tänään tunnistin taas Rinkin. Se oli niin hieno ja vain liiteli! Niin mahtavan hieno. Hieman jännittynyt alussa (tosi monta hevosta taas haha), mutta kun se unohtui niin Rink oli tyyliin hienoin koskaan. Mahtava työntö sekä ravissa että laukassa."

Siinäpä oikeastaan long story short. En nyt vielä lähde hurraamaan, mutta oli kyllä aikamoinen ero viime viikkojen liikkumiseen. Aluksi Rink oli tosi jännittynyt, kulki selkä alhaalla lähinnä ilmaa kavioilla kauhoen ja pomppi pari kertaa vähän joka suuntaan, mutta saatuani sen keskittymään sieltä alkoi kuoriutumaan se hevonen mikä se oli joulukuussa, paranneltu versio jopa. Laukassa se ampaisi eteen ihan uudenlaisella voimalla ja laukkasi itsekseen kaksi kierrosta maneesin ympäri, hienosti onneksi hidastaen raviin kun sitä pyysin, mutta viikko sitten sain maanitella sitä laukkaamaan edes sen yhden kierroksen. Saatuaan purkaa hieman paineita se liikkui niin hienossa, reippaassa ravissa, etten osannut muuta tehdä kuin hymyillä ja kehua sitä koko ajan. Hetken aikaa ehdin tässä jo epäillä että ollaanko menty ihan metsään, mutta nyt tämän jälkeen olen taas onneni kukkuloilla saatuani kunnian ratsastaa Rinkiä.

Kyllä tuo Rinkin laukka on V-A-L-T-A-V-A. Täysin eri kaliiperia kuin yhdenkään toisen hevosen jonka selässä olen istunut. Rinkin ratsastus on muutenkin todella rankkaa, ihan vain kevyessä ravissakin jo nousee sykkeet ihan eri tasolle kuin esim. Mutterilla ratsastaessa. Kunhan Rink saa lisää voimaa/tasapainoa ja kokoamiskykyä (ja itse opin istumaan sen selässä...), niin taivas on vain rajana mihin se vielä noiden liikkeidensä kanssa pystyy.
Tällaisia iloisia uutisia tänne siis! :) 

Loppuun vielä muutama kuva Rinkistä ja Danielasta. Oli ilo nähdä miten hyvin Rink otti täysin vieraan ratsastajan vastaan, se näytti extra varovaiselta ja oli niin kiltti. Paras nuori hevonen minkä olen koskaan tavannut. <3Kävimme noin puolen tunnin maastoretkellä ja Daniela sai tallinpitäjältämme lainaratsuksi world cupiakin valjakkoajossa kilpailleen russ-ruunan nimeltä "Bryggis". Näimme hieman uusia maisemia ja löysimme aivan upean vanhan linnan/kiviraunion minkä luona on pakko järjestää photoshoot kesällä. Upeita maisemia ja löysimme "uuden" (meille uusi) ratsastustien. Oi että, olemme kyllä niin iloisia tallinvaihdoksesta ihan jo näiden upeiden maisemien ja maastoreittien puolesta.


Tiedän teidän lukijoiden arvostavan loppukevennyksiä, joten tässä taas yksi. ;)

Yritin ottaa Bryggiksestä "hienon" kuvan, mutta se näytti lähinnä tylsistyneeltä aasilta ja tallikissa suoritti täydellisen photobombauksen. <3

6 kommentarer:

 1. Rink on kyllä aivan mielettömän upea!

  SvaraRadera
 2. Voisinpa lainata omalle hepalle vähän Rinkiltä tuota kaulaa, sitä näyttäisi nimittäin riittävän vaikka muille jakaa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha siitä vain, jospa se ei enempää hetkeen kasvaisi. :D Rinkin kasvua on mielenkiintoista seurata, ei siitä ole kauaa kun tuntui takaosan olevan isompi.

   Radera
 3. Hei :) Oman kokemuksen mukaan friisiläinen liikkuu tosi helposti ja hienon näköisesti ns. "yliryhdikkäänä" ja tarkkailee ympäristöä paljon. Ja isoin työ on saada rakenteeltaan haastava paketti venyttämään kaulaa eteen alas, selkä pyöreänä ja takajalat aktiivisina. Mietinkin, onko Rinkillä myös tällaisia haasteita, ja mitä vinkkejä sinulla mahdollisesti olisi tuon pyöreyden kanssa työskentelyyn? Ei ole aina niin yksinkertaista tällä rodulla :D Kuinka paljon pystytte (koulutustaso huomioiden) vaihtelemaan muotoa ja mitä tehtäviä/teitä/työskentelytapoja käytät? T. Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jännittyessään Rink on juuri tuollainen, liikkuu isosti/ilmavasti ylöspäin kavioita nostaen, selkä alhaalla ja pää korkealla. Kuitenkin rentoutuessaan sillä on luontainen kyky liikkua ”oikeinpäin” eikä sitä ole sille varsinaisesti tarvinnut opettaa, vaan lähinnä kannustaa siihen. Rinkillä toimii kun antaa sen vain liikkua kunnolla eteen, sieltä se rento muoto ja selän työskentely löytyvät sen rentoutuessa. :) teen myös jonkin verran siirtymisiä, kaaria ja isoja voltteja, kehun heti kun se liikkuu oikein päin. Muuten mulla ei kauheasti ole eri friiseistä kokemusta joten mitään yleistä neuvoa en osaa antaa. Maaikella ”ongelma” taas on päinvastainen, se tuppaa liikkumaan hyvin selän läpi mutta luotiviivan takana ja menee helposti löysäksi/laiskaksi. Näiden lisäksi en ole muilla pahemmin ratsastanut. :) tsemppiä treeneihin!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.