5 mars 2018

Hankitreeniä Mutterin kanssa (ja sata kuvaa)


Kyllä se kevät jo saisi tulla, mutta paremman puutteessa nämä puuterihangetkin kyllä kelpaavat. :)

Mutteri tuntui viime viikon treeneissä hieman väsyneeltä, joten päätin antaa sille kevyen viikon. Se on maastoillut muutaman kerran ja muuten ollut vapaalla. Vapaapäivät se sai aika pitkälti täällä riehuneen lumimyrskyn takia, ihan niin sitkeä sissi en ole ettäkö lumimyrskyssä jaksaisin/viitsisin lähteä maastoon. Lunta satoi kolme vuorokautta putkeen ja koko Tukholma oli jälleen kerran täysin lamaantunut, kejukolareita oli jokaisella kaupunkiin vievällä moottoritiellä, junaliikenne oli poikki, rekat eivät saaneet ajaa ja viranomaiset kehottivat ihmisiä pysymään kotonaan. Welcome to Sweden.

Nyt kun sitä lunta kerran on, niin paras tapa nauttia siitä on nousta hevosen selkään ja viilettää menemään hangessa. Olin sopinut kuvaustreffit tallikaverin ja hänen hienon PRE-ruunansa kanssa. Vaativaa kilpailevaa ratsukkoa oli ilo kuvata, ja ruunan ravi herätti kyllä pientä kateutta. Wautsi wau - seuraa ratsukon menoa Instagramissa jos kiinnostaa!

Olin sopinut semi-ammattilaisvalokuvaaja-kollegani kanssa hänen tulevan kuvaamaan meitä, mutta harmikseni hän joutui perumaan. Ihan turhaan meikkasin ja puin mätsäävät vaatteet päälle - kunnes ihana Zandra tarjoutui ottamaan meistä kuvia. Ihan mahtava juttu! Pintelit siis jalkaan ja menoksi.

En ole ratsastanut Mutterilla hangessa kuin maastohömpöttelyä, joten en osannut yhtään ajatella millainen se olisi hanki-koulutreeniä tehdessä. En ratsastanut ollenkaan kauaa, max 15 min välikäynteineen. Mutteri oli aluksi menossa ihan täysillä työmoodissa ja väläytteli aivan mahtavaa liikettä, kunnon liitokavio! En vaatinut ollenkaan pitkiä pätkiä ja mentiin ravia ja laukkaa vain sellaisissa kohdissa missä oli selkeästi tasaista tai hieman ylämäkeä. Laukassa Mutteri väsyi paljon nopeammin, joten laukkasimme vain muutaman kerran. Loppua kohden Mutterin liike muuttui selkeästi vaisummaksi jolloin tiesin olevan hyvä hetki lopettaa. Juuri sopiva hankitreeni jossa se joutui hieman töihin, mutta kuitenkaan ei väsynyt liikaa ja oli vielä energinen, pirteä sekä positiivinen lopettaessa.

Kuvista kiitos Zandra I.!
Päivän asu:
Kypärä - Back on Track Eq3
Takki - Equestrian Stockholm (saatu)
Hanskat - Roeckl
Housut - Pikeur
Saappaat - Mountain Horse Victoria
Kannukset/Remmit - Lorenzini/Döbert
Raippa - Fleck Carbon CompositeKoulusaappaideni kiinnitysneppari on ollut rikki kohta vuoden mutta en saa aikaiseksi korjauttaa sitä... :D T. Laiska

Ehkä ensi viikolla. Nyt se meinaa häiritsee mua ihan sairaan paljon näitä kuvia katsoessa.

Yrittäkää unohtaa se...

"What has been seen cannot be unseen."


On kyllä ilo ratsastaa näin positiivista, yhteistyöhaluista ja miellyttävää hevosta! <3 Mutteri on oikea aarre ja olen kiitollinen saatuani mahdollisuuden ratsastaa sillä. Se on antanut minulle niin paljon, opettanut ja antanut itseluottamusta. Jännä nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :)

4 kommentarer:

 1. Harmaa sopii hienosti Mutterille :) Minkä merkkinen tuo satulahuopa on?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä tykkään myös! <3 Tuo on HKM:n huopa, samaa sarjaa pintelien kanssa. :)

   Radera
 2. Mutterin kehitys on ollut miellyttävää seurattavaa. Hienoa nähdä näin hyvin ja oikein liikkuva hevonen.
  /Susanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mutteri on kyllä ihana hevonen. <3 Kiva kun olet mukana blogin lukijana! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.