14 juli 2015

Kesäkö

Huomenta ja päivää! Mitä kuuluu? :) Ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa pienimuotoisen kuulumis-/ajatuspostauksen. Ihan ensin on pakko aloittaa valitusvirrellä: miten voi olla näin surkea sää heinäkuun puolessa välissä?? Olin eilen tallilla ja kävellessäni autolle tunsin varpaideni palelevan - ei olisi ollut yhtään liioiteltua laittaa villasukat jalkaan, "lämpöä" taisi olla +14. Viime kesä oli aivan mahtava enkä valittanut kertaakaan että olisi liian kuuma. Ja me asuttiin silloin asunnossa jossa oli myös öisin vähintään +30. Nyt asutaan talossa jossa on ilmastointi mutta sen sijaan pidetään lämpöpattereita päällä... No onneksi ei ole kesäloma. Itse asiassa varasin eilen lennot Sardiniaan elokuun lopulle.

God morgon och god dag! Hur är läget? :) Det var länge sen jag skrev ett inlägg om de senaste nyheterna/tankarna. Jag vill börja med lite klagomål: hur kan det vara så kasst väder i mitten av juli?? Igår när jag skulle åka till stallet och gick till bilen så frös mina tår som bara den, skulle inte alls varit överdrivet att ta på sig raggsockor. :( Typ +14 ute. Förra sommaren var helt klockren och jag sa inte en enda gång att det skulle vara för varmt. Och då bodde vi ändå i en lägenhet där det var minst +30 på nätterna också. Nu bor vi ett hus som har AC men istället för den så har vi värmeelementen på dag och natt. Vilken tur att jag inte har semester nu! :D Bokade faktiskt flyt igår till Sardinien, vi åker dit i slutet av augusti.

Onko sulla jo ollut/menossa kesäloma vai onko se edessä vielä?
Mä olin vähän tyhmä ja pätkin oman lomani kolmeen osaan: pidin yhden viikon lomaa kesä-heinäkuun vaihteessa (osuin just sille ihanalle helleviikolle!!), ensi viikon perjantaina alkaa kahden viikon loma ja sitten elokuun lopussa on se yksi viikko. Toisaalta on ihan kiva kun on "koko ajan" loma, mutta ei siinä yhdessä viikossa ehdi päästä lomamodeen ollenkaan. Stressaa vaan kun joutuu jo seuraavana maanantaina takaisin toimistolle... Lupasin jo itselleni, että pidän ensi kesänä neljä viikkoa putkeen. 

Har du haft semester redan?
Jag tycker att jag var lite dum när jag delade upp min semester i tre delar: hade en vecka i månadsskiftet juni-juli (lyckades pricka precis på den varma veckan!!). Jag jobbar nästa vecka och sen har jag två veckor semester och sen i slutet av augusti en vecka. På ett sätt är det trevligt att ha semester "hela tiden" men man hinner inte riktigt koppla av och det känns väldigt stressande när man vet att man ska jobba nästa måndag igen... Lovade faktiskt mig själv att nästa sommar ska jag ha fyra veckor semester i rad.

Tuntuu melkein kuin kesä olisi jo kohta ohi eikä ole mitään ehtinyt tekemään. No, heinäkuun lopussa lennetään Suomeen viikoksi ja siellä on luvassa Nightwishin keikka, mökkeilyä ja ystävien näkemistä. Tekisi hirveästi mieli lähteä Gotlantiin joku viikonloppu mutta siitä lystistä saakin sitten maksaa 300-500 € (pelkästään matka ja hotelli) - ei nappaa.

Känns nästan som att sommaren är snart över och man har inte hunnit göra nånting. I slutet av juli flyger vi till Finland och ska vara där en vecka, gå på konsert och se Nightwish, besöka sommarstället och vara med vänner. Jag är jätte sugen på att åka till Gotland en helg men det kommer att kosta typ 3000-5000 kr (bara resan och hotell) - inte så kul.

Olen jotenkin mystisesti onnistunut laihtumaan tässä muutaman kuukauden aikana. Pienimmät ratsastushousutkin mahtuvat taas jalkaan ilman vastustelua. Mitään suurta muutosta en ole elämääni tehnyt ja syön (edelleen) herkkuja lähes päivittäin. :D Mutta olen laittanut perusruokavalioni kuntoon, tehnyt enemmän cardiota ja ollut nyt kolme viikkoa ilman gluteenia (olen syönyt muutaman keksin ja jäätelöä jossa vähän). Vatsani ei ole voinut näin hyvin ainakaan kahteen vuoteen!! Ihan uskomaton tunne. Lisäksi koko vartalosta on lähtenyt turvotus pois ja olo on kevyt. En usko että mulla mikään keliakia on, mutta selkeästi joku siinä gluteenissa on. En mä nyt mitään övereitä ole moneen kuukauteen vetänyt, mutta kuitenkin monta kertaa viikossa leipää, välillä pullaa ja pastaa.  Nyt kun sitten olen jättänyt gluteenin pois 99% niin todellakin tunnen ja näen eron. Toivottavasti tämä hyvä olo pysyy. :)

Det här är väldigt mystiskt, men jag har lyckats gå ner i vikt på de senaste månaderna. Jag får på mig mina minsta ridbyxor igen utan krångel. Jag tycker inte att jag skulle ha gjort nånting speciellt, jag äter faktiskt godis och annat gott nästan varje dag. :D Men jag har ändrat min grundkost, kört mer kondition och varit tre veckor utan gluten (ätit några kex och lite glutenhaltig glass). Och min mage har inte mått så här på typ två år!! Det känns helt otroligt. Och min kropp känns inte alls lika svullen som förut. Jag tror inte jag har celiaki men uppenbarligen är det något i gluten som jag inte tål. Dock har jag inte ätit så mycket gluten de senaste månaderna heller, kanske lite bröd, bulle och pasta nån gång i veckan men nu när jag har slutat gluten 99% så märker och ser jag verkligen skillnaden. Jag önskar att den här goda känslan håller! :)

Topangan kanssa menee todella hyvin! Se on ollut aivan mahtava ja selkeästi onnellinen kun pääsee taas töihin. Olin eilen (käynti)maastossa kaverin kanssa ja loppumatkasta Topanga näytti kuinka upeasti hän osaa mennä passagea. :D Se on aitojen sisällä ihan mieletön, liikkuu todella kauniisti ja hyvässä peräänannossa. On se vähän epätasainen ja vaatii tukea, mutta jo parissa viikossa se on kehittynyt todella paljon ja omaan silmääni saanut hieman lihaksiakin. Tässähän alkaa jo heräämään pieni toive jospa se nyt tulisi kokonaan kuntoon, niin saattaisi tämä oma hevostilanne hieman muuttua... :) Mutta vielä ei uskalla toivoa liikoja ja oikeastaan me kaikki vähän pidätetään hengistystä että milloin se taas paskoo itsensä. Pessimisti ei pety jne. :D

Det går jätte bra med Topanga! Hon har varit helt underbar och ser lycklig ut när hon får jobba. Igår skrittade vi ut med en kompis och när vi var på väg hemåt visade Topanga hur duktig hon är i passage. :D Hon är super fin när man rider dressyr, rör sig väldigt vackert och i en fin form. Visst är hon lite ostadig och behöver stöd, men redan på några veckor har gjort stora framsteg och i mina ögon ser det ut som hon har byggt lite muskler också. Jag har börjat hoppas att hon skulle bli helt återställd så skulle kanske min hästsituation ändras lite... :) Men än så länge vågar jag inte önska för mycket. Tror att vi alla håller lite andan med henne och är säkra att hon snart går sönder igen.


Lopuksi hieman somemainostusta.
Pitkällisen painostuksen jälkeen pikkusiskoni puolelta liityin Snapchattiin enkä kyllä kauheasti ymmärrä sen ideaa tai tykkää siitä, eihän sitä melkein kukaan mun ikäinen kaveri edes käytä. :D Mutta ihan hauska sinne My Storyyn on jotain turhanpäiväisiä juttuja laittaa. Se on julkinen, joten jos kiinnostaa tavalliset kuvat ja lyhyet videot arkeni keskeltä niin minut löytää sieltä nimellä rossew.

Sen ska jag sluta med lite nyheter om mina sociala medier.
Efter mycket press från min lillsyrra så laddade jag ner Snapchat. Jag förstår dock inte riktigt idén med det och gillar det inte heller. Den är inte så populär bland mina jämnåriga kompisar. :D Men det är ändå ganska roligt att lägga ut grejer i My Story. Min My Story är öppen för alla, så om du är intresserad i vardagliga bilder och korta filmer från mitt liv så hittar du mig under namnet rossew.

Snapchat: rossew

Ja Instagramista löytyy blogille oma profiili nimellä ridelovelaugh, linkin löydät tuosta vasemmasta sivupalkista. :)

Och på Instagram har jag också en profil för bara bloggen, den heter ridelovelaugh och du hittar en länk i vänstra sidobalken. :)

Instagram: ridelovelaugh

7 kommentarer:

  1. Mäkin ootan kuin kuuta nousevaa mun yhdeksän päivän Lontoo-Pariisi matkaa elokuussa <3

    Gotlanti on niin ihana paikka! Tullut käytyä veneellä Visbyssä monta kertaa :) Ja hei mulla on sama ton gluteenin kanssa! Syön nykyään parhaani mukaan gluteenitonta leipää, ja pasta on aina gluteenitonta. Ei mullakaan mitään keliakiaa ole, mutta ero on kyllä huomattava varsinkin ton turvotuksen suhteen. Ja aloitin muuten eilen herkkulakon :D Rupes vaan ärsyttämään tää kesämässäily ja päätin pistää kaiken kerralla kuntoon. Vielä kun cardioo jaksais tehdä...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oi kuulostaa ihanalta! Mä tykkäisin hirveästi mennä kaupunkilomalle mutta en tiiä jaksanko olla isossa kaupungissa muutamaa päivää kauempaa, alkais ahdistaa. Nyt halutaan vaan rannalle ja kauniisiin maisemiin ;)

      Mä löysin "keliakiahyllystä" tosi hyvää paahtoleipää mikä maistuu ihan tavalliselta. :) ajattelin kokeilla muutaman viikon päästä mitä maha sanoo jos syön yhden tavallisen leivän.

      Cardio on kyl ihan perseestä!! :D mut oon keksinyt hyvän tavan kuluttaa sen parissa aikaa vaikka tunti - puntille polkemaan crosstrainerilla ja Viaplay päälle. Hyvin menee ;)

      Radera
  2. Moi! Kiva kun löysin sun uuden blogin. Luin sun blogia sillon kun asuit vielä Suomessa ja ite olin ulkomailla hevosenhoitaja :) sit muistan kun aloit treenaamaan salilla. Vieläkö treenaat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heippa! Loistavaa että löysit! :) Jep, treenaan kyllä, 4-5 kertaa viikossa :) Onko sulla vielä blogia?

      Radera
    2. No tässä hetki sitten aloin kirjoittamaan treeni blogia ihan itselleni vaan ja kirjoitan siihen myös vaihtojuttuja kun lähden syyskuussa Itävaltaan :) löytyy tuolta profiilista

      Radera
  3. Niin ja tuosta gluteenista! Oon ite ollu melkeen 3 vuotta ilman ja ei ole keliakiaa, mutta vehnä vaan turvottaa ihan sikana eli parempi olla ilman. Ei se oo loppupeleissä edes vaikeaa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jep, ei ole vaikeaa olla ilman. :) Ja vielä kun hyödyt ovat niin loistavat!

      Radera