20 aug. 2015

Tauko ei tee hyvää

Totisesti, otsikon mukaisesti edes kavioliitossa tauko ei ole hyväksi. Sain taas kokea sen Topangan kanssa kun en ollut ratsastanut sillä viikkoon. Sama homma oli kun kotiuduin Suomesta - nappulat olivat ihan hukassa. Ratsastin sen sunnuntaina Maaiken jälkeen ja olin ihan järkyttynyt kun meno ei tosiaan ollut lähelläkään sitä sujuvaa ratsastusta mitä varsinkin heinäkuussa se oli. Topanga oli jännittynyt ja pomppi paikallaan heti kun se kuumeni liikaa (en mm. voinut mennä paria askelta enempää käyntiä ilman että sieltä tuli pomppimista ja protestointia).

Soitin ratsastuksen jälkeen turhautuneena omistajalle ja käytiin tilannetta vähän läpi. Topanga on ehkä maailman herkin hevonen ja menee helposti "lukkoon". Se kuumenee älyttömästi, stressaantuu herkästi ja jos joku on tehnyt sillä pienen virheen tätä virhettä voi joutua korjaamaan useamman viikon. Se ei tosiaan tehnyt tuota pomppimista ollenkaan kun olin sen pääasiallinen ratsastaja ennen Suomen matkaani, satunnaisesti ehkä kerran ratsastuksen aikana mutta pääsimme heti asian yli. Tälle käytökselle voi olla vaikka kuinka monta syytä: 1) Se oli viime viikon kevyemmällä liikunnalla 2) Sillä saattaa olla kiima 3) Jonkun toisen ratsastajan kanssa on voinut käydä jotain, ihan pientäkin mikä jäi jumiin tamman päähän 4) Aurinkokunnan asento 5) Oma taukoni. No, tällaista tämä on. Nyt on onneksi omistaja takaisin reissultaan ja pelkästään tutut ratsastajat pelissä, joten eiköhän tästä huonosta vaiheesta päästä yli. :)

Menin maanantaina maneesissa ja Topanga oli hitusen parempi. Pomppi kyllä välikäynneissä ja oli taas niin herneet nenässä kun arvon neiti ei saanut kaahottaa ympäri maneesia. Mutta ravissa se oli jo paljon parempi! Kun se sai liikkua eteen niin se myös rentoutui paljon paremmin kuin sunnuntaina.

Tiistaina päätin taas kokeilla onneani, jospa se olisi vielä parempi. Mentiin kaverin kanssa ulkokentällä ja sanoin, että jos yhtään menee penkin alle niin mennään sitten suosiolla maastoon. No, yllätyksekseni ja ilokseni ratsastus sujui jo kohtalaisen hyvin. Nyt pidin päähuomion siinä vaan ettei niitä pomppisia tulisi yhtään. Kehuin heti kun Topanga teki oikein, kiinnitin extra paljon huomiota omaan istuntaani etten häiritse yhtään tai anna vääriä signaaleja ja myötäsin aina välittömästi siirtymisissä. Kyllä niitä pomppuja taas tuli, varsinkin kun toinen ratsukko laukkasi kentällä. Mutta paljon vähemmän! Ja ravissa Topanga oli jo todella hyvä. Sain sen rennoksi ja työskentelemään siinä sen paremmassa ja aktiivisemmassa ravissa.

Tammat. Varsinkin tämä tamma. Huoh!

Alla olevat kuvat ovat sunnuntailta. Kovin montaa julkaisukuntoista ei tullut. :D Ja näistäkin näkee niin selvästi miten jännittyneenä Topanga kulkee, oli varmaan niskat jumissa seuraavana päivänä. Ainakin mulla olisi ollut! Meillä oli lainassa anopin kamera ja se on ilmiselvästi rikki, kaikki kuvat olivat oudon sumeita ja ihmeellisen värisiä.
Outfit:
Kypärä/Hjälm - Lamicell Transformer
Paita/Tröja - H&M
Hanskat/Handskar - Roeckl micro mesh
Housut/Byxor - Equiline Boston
Saappaat/Stövlar - Mountain Horse Supreme high rider

Jepjep, että sellaista tällä kertaa. Perjantaina uusiksi, katsotaan miten silloin menee. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.