12 aug. 2015

Mustikki

Maaike-viikko on lähtenyt hyvin käyntiin. Yllätyin positiivisesti tämän kuukauden mittaisen tauon jäljiltä huomattuani miten paljon se on edistynyt tässä ajassa. Näin "ulkopuolisena" näen selvemmin sen edistysaskeleet kun ratsastan sillä vain silloin tällöin. Maanantaina käytiin maastossa ja yllätyin, kun Maaike ei tarjonnutkaan heti ensimmäiseksi virkkuukoukkumuotoaan vaan käveli rennoin askelin venyttäen alas ja eteen vaikka en siis tehnyt mitään muuta kuin pidin ohjat tuntumalla.

Maaikeveckan har börjat bra. Jag blev glatt överraskad när jag märkte hur mycket hon har gått framåt under månaden jag inte har ridit henne. När jag bara rider henne då och då märker jag tydligt skillnaden. I måndags red vi ut och jag blev förvånad när hon böjde sin halls neråt istället för uppåt i den vanliga formen hon går i början i. Hon skrittade avslappnad med en rund fin hals fast jag bara hade en lätt kontakt med tygeln.


Tehtiin reilun tunnin mittainen maasto D:n ja Vikingin kanssa. Poimittiin mukaan mustikanvarpuja ja syötiin niitä sitten matkaeväinä. Sain hyvän idean syödä mustikoita suoraan oksilta ja voin kertoa, että kyllä oli sen näköinen naama sitten. :D Oli kyllä ihana reissu! Käytiin laukkailemassa pelloilla ja hevoset olivat aivan innoissaan. Maaike on niin hauska kun se innostuu. Laukannostossa tuntuu kuin se lähtisi alta mutta heti kun se on ottanut pari laukka-askelta se rauhoittuu ja pysyy loistavasti hallinnassa.

Vi red ut ca en timme tillsammans med D och Viking. Vi plockade med oss blåbärsris som resekost. Jag fick en kanon idé och åt blåbär direkt från busken som en glass och efteråt såg mitt ansikte ganska roligt ut. :D Det var en super trevlig uteritt! Vi galopperade på några ängar och hästarna var jätte taggade. Maaike är så rolig när hon taggar till, i galoppfattningar känns det som om hon skulle sticka iväg men hon lugnar ner sig direkt efter några galoppsprång och det är hur lätt som helst att kontrollera henne.


Eilen oli koulutreenin vuoro. Mentiin ulkokentän toisella puolikkaalla kun ratsastuskoululla oli tunti. Välillä on ihan kiva, että kenttä on noin iso (oliskohan se joku 80x80?) niin mahtuu hyvin menemään. useampikin ryhmä samaan aikaan.

Alkuverkassa tein siirtymisiä, pysähdyksiä ja ratsastin ravia eri tahdeissa. Lyhyillä sivuilla otin kiinni ja pitkillä sivuilla vähän venytettiin askelta. Maaike vaikutti jo alusta tosi kivalta ja se kuunteli hyvin sekä liikkui pyöreänä. Fiilis oli ihan loistava! Päädyttiin tekemään paljon töitä harjoitusravissa ja laukassa mitä en olisi keväällä voinut harkitakaan. Luulen sekä mun oman että Maaiken lihaskunnon kehittyneen sen verran, että ratsastus ja erityisesti harjoitusravi sujuu paljon paremmin. Laukassa mulla oli aluksi vähän ongelmia istua, mutta kun pääsin sisään hommaan ja sain "sen" tunteen mukaan hommaan niin keinuin vaivatta mukana. Tänään kyllä tuntuukin sitten vatsalihaksissa, että on sitä istuttu eilen isoliikkeisen hevosen kyydissä. :D

Ai iso turpa? - En stor mule?
Käveltiin loppukäynnit hiekkatiellä samaan aikaan kun taivas muuttui satumaisen kauniiksi ja onnistuin saamaan muutaman oikein kivan valokuvan. Tänään onkin sitten luvassa vähän hyppyjä, pidetään peukkuja että menee hyvin. :DInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.