10 aug. 2015

Bättre Topanga

Sunnuntaina ratsastin Topangalla viimeistä kertaa ennen tämän viikon taukoa. No ei kyllä ole mistään hurjasta tauosta kyse sillä jo sunnuntaina ehdin taas liikuttamaan senkin. :) Yksi kaveri halusi lähteä mukaan tallille ja ajattelin tietysti käyttää tilaisuuden hyväksi ja iskeä hänelle kameran käteen. Vähän kyllä jännitti millä tuulella Topanga tällä kertaa on. Ajattelin kuitenkin, että ehkä yksi maastopäivä ja toinen täysin vapaapäivä olisivat saaneet sen mielen vähän positiivisemmaksi. Ajatus oli ihan oikea, tosin ei se vieläkään ollut yhtä hyvä kuin ennen mun lomaa... Vähän mietityttää jos sen kaviot alkavat olla liian pitkät ja tilattiinkin sille kengittäjä ensi viikolle.

Igår söndag red jag Topanga för sista gången nu före pausen. Det är ingen lång paus, redan på söndag ska jag rida henne. :) En kompis ville följa med mig till stallet och jag tog vara på möjligheten och frågade om hon ville fota. Var lite nervös över hur Topanga skulle bete sig den här gången men jag tänkte att kanske hon är lite gladare efter en uteritt och en hel vilodag. Det var rätt tänkt dock var hon fortfarande inte lika perfekt som före min semester... Hennes hovar börjar bli lite långa så vi bokade hovisen till nästa vecka, tror det kan hjälpa lite.


Vaikka tää kuva vähän epäonnistuikin niin jotain kivaa siinä kyllä on. Ja tästä taas näkee millainen se oli aluksi, vähän nihkeästi mentiin eteenpäin. Oli kyllä ollut tosi kuuma päivä ja muutkin valitteli hevostensa vetelyyttä joten en yhtään ihmettele jos porottava aurinko ja hellelukemat vaikuttivat Topangaankin. Kyllähän se siitä sitten hyvin piristyi varsinkin kun kaksi muuta ratsukkoa laukkasivat täysiä kentällä ja hyppivät esteitä.

Den här bilden är kanske inte så bra men jag gillar den ändå. Och här ser man bra hurdan Topanga var i början, hon var inte så super framåt. Det hade varit en jätte varm dag och jag hörde även från andra ryttare att deras hästar hade varit lite sega så jag skulle inte alls vara förvånad om hettan påverkade även Topanga. Hon blev lite piggare sen särskilt när två andra ekipage galopperade fort förbi och hoppade.Kun ei näistä ratsastuskerroista ole mitään erikoista kerrottavaa. Pöh. Näissäkin kuvissa vaan ravaillaan ympäriinsä, voi miten jännää. :D Vähän mennään muutama minuutti kevyttä ravia ja sitten kävellään. Välillä vähän harjoitusravia ja kokeillaan koota tai tehdä siirtymisiä käyntiin. Sitten taas kävellään.

Det finns bara inte så mycket konstigt att säga om ridpassen. Som i dessa bilder, vi bara travar runt och det är inte så jätte spännande. :D Vi varierar mellan att rida i lätt trav några minuter och sen skritt. Ibland kör vi lite arbetstrav, testar lite mer samlad trav och sen några övergångar till skritt. Och sen är det skrittpaus igen.
Tässä mennään vissiin just harjoitusravipätkää ja ihan vähän koitan koota. Nyt ei kuitenkaan ollut jaksamista sille wow-showraville joten jätin kokoamisharjoitukset ihan vaan kahteen-kolmeen askeleeseen kun totesin ettei Topangaa huvita/se ei jaksa.

Tror att den här bilden är tagen precis mitt i arbetstraven där jag försöker samla henne lite. Men hon hade inte lust/ork att köra sin fina wow-showtrav så jag gjorde inte mer än några försök.Tällaisia kiitoskuvia on kameran muistikortti täynnä. Vähän pitäisi ehkä rajoittaa? :D Tai toisaalta, miksi ihmeessä. Topanga tulee joka kiitoksesta tosi iloiseksi. :) Pakko vähän kehua kun toinen yrittää niin kovasti ja on niin hieno.

Mitt minneskort brukar vara fylld med såna här bilder där jag tackar Topanga. Kanske ska jag dra ner lite med det? :D Men egentligen varför ska man göra det när hon blir så glad av varje klapp och tack hon får. :) Man bara måste klappa henne när hon försöker så mycket och är så fin!


Outfit:
Hjälm/Kypärä - Lamicell Transformer
Tröja/Paita - H&M
Handskar/Hanskat - Roeckl micro mesh
Byxor/Housut - Equiline Boston
Stövlar/Saappaat - Mountain Horse Supreme high rider


Lopuksi hölkkäiltiin eteen alas. Se ei aina onnistu Topangalla vaan vauhti meinaa helposti kiihtyä ja hevonen leviää. Tällä kertaa Topanga oli kuitenkin mielettömän hyvä myös loppuraveissa!

Avslutade med att trava på längre hals. Det funkar inte alltid på Topanga, brukar ofta bli så att hon ökar farten och sen försvinner "paketet". Men den här gången var Topanga jätte fin när vi avslutade med att trava så här!Tässä syy miksi piti vähän vetää kierroksia ja ottaa muutama koikkaloikka ja välillä taas unohtaa miten kävellään. D ja Viking vähän pomppivat. :)

Här är orsaken till att Topanga var lite övertaggad (igen) och skuttade lite runt och glömde ibland hur man skrittar. D och Viking hoppade lite. :)

2 kommentarer:

  1. Sinut on haastettu! :)
    http://kouluratsastajanmatkassa.blogspot.fi/2015/08/kuvahaaste.html

    SvaraRadera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.