29 aug. 2015

PomppujaTällaista hauskaa me päästiin tekemään Maaiken kanssa! Otettiin vähän hyvänmielenloikkia. Päivä oli mielettömän kuuma ja hiki virtasi jo alkuverkan aikana. Tai oikeastaan puomeja kantaessa... Onneksi meidän tallilta löytyy noita lötköpötköjä joita voi käyttää maapuomeina. Ja mua tietysti jännitti - milloinkohan mä hyppäsin näinkään paljoa? Taisi olla yli kaksi vuotta sitten kun olin mukana Peikin estekurssilla... Vikingillä pääsin kyllä viime joulukuussa ylittämään muutaman ristikon. :)

No mutta. Meillä oli toisella pitkällä sivulla linja jonka väliin tuli viisi tai kuusi laukka-askelta, keskellä oli ristikko ja toisella pitkällä sivulla laukkapuomi-kavaletti-innari. Mä en tosin viitsinyt sitä tulla sillä ollaan molemmat Maaiken kanssa todella kokemattomia estehommien kanssa, joten olisi voinut olla vähän liian iso kulttuurishokki sellainen jumppasarja. :D Mulle oli jo tarpeeksi iso kulttuurishokki laittaa niin lyhyet jalustimet ja kaikkien huvitukseksi sitä moneen asiaan päivittelin.

Aluksi kokeiltiin ristikkoa. Ravilähestymisellä se meni vähän kökkeröksi ja kun ei mitään tahti-ihmisiä olla, niin ponnistuspaikat olivat aika eksoottisia. Laukassa lähestymiset sujuivat paremmin mutta ensimmäiset hypyt olivat silti vähän hauskoja. Pitkän sivun linja tuntui isolta sarjaesteeltä ja "B-osalle" tulikin ekalla kerralla stoppi kun en ratsastanut yhtään ja Maaike vähän jännitti. Tokalla kerralla sujui vähän paremmin, pieni miniaskel ja rytmihäiriö siihen kuitenkin tuli. Pari kertaa jäin hypyssä vähän jälkeen, mutta sitten me löydettiin se flow mitä esteillä tarvitsee. Ja vitsi sitten menikin hyvin! Me melkein lennettiin. Löydettiin Maaiken kanssa yhteinen sävel ja nautittiin menosta. Loppuverkkojen aikana se tuntui koko ajan skannaavan maneesia ja etsi seuraava estettä ja kerran se meinasikin livistää vieressä olevalle kavaletille. Voi söpöläistä! :)

Hauskaa oli, mutta ei musta varmaan ihan heti esteratsastajaa tule. :D Seuraavalla kerralla oli ihana palata tuttuun ja turvalliseen (ja ihanan mukavaan) koulusatulaan ja pitkiin jalustimiin.

2 kommentarer:

  1. haha, miks meidän tallilla ei oo noita lötköjä :D mutta jatkossakin olis kiva et tulis video koostetta, tätä oli paljon kivempi kattoa, ainakin mun mielestä :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lötköt on kyllä kätevät, niin kauan kun hevonen ei opi että niiden päälle voi astua. ;) Kiitos, yritän saada videota niin usein kun mahdollista mutta aina ei ole kuvaajia paikalla. :)

      Radera