7 feb. 2016

Epävalokuvauksellinen halipossu

Huh, ihan outoa käyttää tätä uutta tietokonetta! Näyttö on vähän turhan pieni mun makuun, esim kuvien muokkaaminen on vähän raskasta. Mac on käyttöjärjestelmänä mulle suht tuttu kun meidän pöytäkone on Applelta mutta nyt kun myös mun ihan "ikioma" läppäri vaihtui Appleen ja pitäisi kaikki jutut järjestää ja tehdä sen mukaan niin olen välillä aika sormi suussa ja Google on ollut oiva kaveri tässä lähipäivinä. :D No, eiköhän tää tästä!

Olin eilen taas tallilla viikon tauon jälkeen. Tuli siinä vesisateessa, jäätikön läpi liukastellen ja kivikovia jäätyneitä kakkakasoja hakatessa irti hiekasta tarhaa siivotessa vähän sellainen fml-olo, tiedätte varmaan. Tää on se aika vuodesta kun on välillä pakko miettiä onko tässä hevosharrastuksessa mitään järkeä. :D No, ei synkistellä sen enempää. Täytyy olla iloinen tästä mahdollisuudesta ja ihanasta hevosesta! :)

Topanga on niin kaunis hevonen ja haluaisin saada sen edes joku kerta ikuistettua kuviin. Mutta se on ihan mahdoton tehtävä! Topanga on yksinkertaisesti niin rento ja rauhallinen ettei sitä kiinnosta yhtään mikään huomionmetsästämisyrityksistä vaan se seisoo flegmaattisena pää alhaalla ja korvat taakse päin lörpöttäen. Toisaalta näistä poseerauskuvista tulee sitten myös aika söpöjä mutta kaipaisin välillä jotain muutakin ilmettä. Suoraan sanottuna Topanga on ehkä kamalin hevonen ikinä mitä olen kuvannut. :D
Yritettiin jos Topangan ilme ja korvien asento muuttuisi jos käännetään se toiseen suuntaan... Ei toiminut. :D... ei toiminut ei. :DKäänsi se KERRAN korvat puoliksi eteenpäin kun heiluttelin puskia raipan kanssa. :D


Meillä oli maneesissa pahin ruuhka-aika... Yksi kouluvalmennus, juoksutettava hevonen, kaksi pukittelevaa ja sinkoavaa ponia ja sitten muutama totinen kouluratsukko. Laitoin kannukset varoksi päälle kun Topangalla oli ollut vapaapäivä edellisenä päivänä. Topanga oli kuitenkin ihan hyvin kuulolla ja kannuksista oli lähinnä hyötyä kun tein pari pohkeenväistöä missä Topanga ei meinannut aluksi väistää kunnolla.


Mun uusissa saappaissa oli taas joku "vika", en tiedä ovatko ne jäykistyneet kun olivat viikon käyttämättä mutta mun oikean nilkan patti tuli tosi kipeäksi. Sama homma kuin ensimmäisellä käyttökerralla... Ehdin jo riemuita niiden pehmenneen kolmannen käyttökerran jälkeen mutta nyt tunnen olevani samassa pisteessä. Plääh!


Topanga oli aika hankala ratsastaa laukassa. Nostot sujuivat onneksi todella hyvin myös vasempaan, mutta se vähän innostui ja otti aina välillä muutaman epämääräisen koikkaloikan pää pilvissä kun pata kiehui yli. Tein siihen paikkaan ympyrän, ratsastin sisäpohkeen ympäri ja asetin sisään pitäen ulko-ohjan tuella. Kun Topanga asettui ja tuli pyöreämmäksi myötäsin sisä-ohjalla ja annoin sen laukata eteen muutaman askeleen suoralla uralla. Tein muutaman laukannoston suoraan avotaivutuksesta jolloin Topanga keskittyi suorittamiseen todella hyvin. Rankkaa tehdä tuollaista, nimittäin ajatustyötä ja pitää kaikki jalat hallinnassa... ;)En ollut ihan täysin tyytyväinen tähän ratsastuskertaan. Topanga oli vähän epätasainen ja en itse ratsastanut niin hyvin kuin pitäisi. Syytin saappaita, typerät kun puristivat ja en saanut kunnolla käytettyä ja tuettua pohkeella. :D Ehkä mä en enää tästä eteenpäin mainitse näitä saappaita. ;) Toivottavasti tänään menee paremmin!


Päivän asu:
Kypärä - Charles Owen
Takki - Mountain Horse
Liivi - HV Polo
Paita - Kingsland
Hanskat - Roeckl light grip winter
Housut - Equiline Ash X-grip
Saappaat - Mountain Horse Victoria

2 kommentarer:

 1. Topanga on kyllä kaunis! Se on jännä miten toiset hevoset on niin vaikea saada höristämään korviaan. Tai näyttämään kiinnostuneelta yhtään mistään. Olenkin onnellinen että nykyinen hevoseni osaa olla kiinnostunut äänistä! Mulla on puhelimeen ladattu 2min pätkä hevosen hirnuntaa, sillä saan Albertin taatusti hereille :D

  Huh, eipä ole ikävä ruuhka-aikaista maneesia! Välillä maneesi olisi kiva mutta siinä on puolensa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Topanga kiittää <3 Se on vaiken hevonen mitä oon ikinä kuvannut, edes Youtuben pahin hevosenhirnumisvideo ei jaksa kiinnostaa. :D

   Ruuhka maneesissa on kyllä aika rasittavaa. Meidän tallilla asuu lähemmäs 60 ratsukkoa mutta en ole vielä (kopkop) joutunut ratsastamaan pahimmassa kaaoksessa. Onneksi kohta on kevät ja pääsee myös kahdelle kentälle! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.