10 feb. 2016

Topangan kanssa treeniä

Sunnuntaina meillä sujui Topangan kanssa treeni aivan mielettömän hyvin. Lauantain kannuskuuri oli tehonnut todella hyvin ja jätin tällä kerralla myös raipan pois. Aloitin tekemällä käynnissä avoa ja pysähdyksiä. Sen jälkeen ravailimme ympäri maneesia kevyttä ravia, tein vähän kiemuroita ja voltteja ja taivuttelin Topangaa pohkeen ympäri ja tein suoristuksia. Topanga oli tosi irtonaisen ja rennon letkeän oloinen, vastasi hyvin apuihin ja liikkui tyytyväisen oloisena. Just sellainen kuin toivoisin sen olevan jokaisella ratsastuskerralla! :)

Kun oltiin verkattu ja saatu ravi hyväksi istuin alas harjoitusraviin. Tein kulmiin pienen voltin jossa kiinnitin huomiota, että Topanga taipuu pohkeen ympäri mutta pysyy kuitenkin ulko-ohjan tuntumalla. Sen jälkeen ratsastin puoli pitkää sivua avotaivutusta ja avon jälkeen suoristus ja muutama askel keskiravia. Hirmu hyvä treeni, Topanga lähti avosta keskiraviin todella mielellään (no ylläripylläri että eteen liikkuminen on sen mielestä kivaa :D) mutta pysyi kuitenkin hyvin tuntumalla ja säilytti tasaisen muodon. Otin ennen kulmaa kiinni ja ratsastin lyhyen sivun vähän hitaammassa ravissa.

Laukannostoissa Topanga oli tosi hyvä ja tasainen. Ei tehty laukassa mitään ihmeellistä, muutama nosto molempiin suuntiin ja suoraan sekä ympyrällä laukkaamista. Topanga laukkasi todella hienosti ja pyöreänä! :)

Laukan jälkeen tehtiin vielä vähän töitä harjoitusravissa ja Topanga muuttui vielä pyöreämmäksi ja ryhdikkäämmäksi. Tein pari pohkeenväistöä peilin edessä ja olin kyllä ihan otettu ja yllättynyt miten hienolta me näytettiin, oho. :D "Plötsligt händer det" niin kuin täällä sanotaan. On kyllä ihan mieletön fiilis kun tän tamman saa liikkumaan ja tuntee osaavansakin jotain. Heh, tällaisista onnistuneista kerroista kun koostuisi jokainen päivä. Mutta onhan tässä edistytty ihan mielettömästi jos vertaa puolen vuoden takaiseen... Huhheijaa, missä me olemmekaan tästä puoli vuotta eteenpäin! :) Topangan ratsastaminen on ehkä palkitsevinta ikinä.

Kaiken tämän tekemiseen meni ehkä 25-30 min. Mitä sitä turhan kauaa hinkkaamaan kun hevonen toimii. Se on meillä periaatteena. :) + tehdään tietysti hyvät alku- ja loppukäynnit. Ne meillä tulee jo kyllä lähes itsestään kun maneesille on viiden minuutin kävely ja sitten teen pari kierrosta maasta ennen kuin nousen selkään ja kävelen vielä selästä 3-5 minuuttia.

Syksyllä
Nyt

Maanantaille olin suunnitellut kunnon koulutreenin ja odotukset olivat korkealla onnistuneen viikonlopun takia mutta koska suunnitelmilla on tapana epäonnistua jouduin lähtemään kesken tallireissun kotiin. Olin just saanut tehtyä kaikki tallihommat (karsinan + tarhan siivous, vesien kanto tarhaan + karsinaan ja heinäpussien teko) ja olin hakemassa satulaa + suitsia kun tunsin vatsakipujen aallon vyöryvän ylitseni. Too much information ehkä mutta tää on tätä naisen elämää parhaimmillaan. ;) Olen kärsinyt koko elämäni aivan kamalista menkkakivuista ja niistä oli siis kyse tälläkin kerralla. Pahimmillaan kivut lamauttavat minut aivan täysin eivätkä mitkään särkylääkkeet toimi (ja kyllä, olen käynyt lääkärissä ja tutkimuksissa ja kokeillut kaikki mahdolliset lääkkeet). Tunnustelin vointiani muutaman minuutin mutta kivut vain yltyivät ja jouduin toteamaan ettei minusta ole hevosen selkään tällä kertaa kun ei ollut edes särkylääkkeitä mukana (tyhmää, jep). Onneksi olin ehtinyt tekemään kaikki tallityöt! Jouduin soittamaan mieheni hakemaan sillä en voinut edes ajaa autoa. Tällaista tällä kerralla. :D Mua harmitti ihan sikana Topangan puolesta sillä se oli ihan mielettömän halikipeä ja suorastaan loukkaantui kun jouduin työntämään sen pois tieltä siivotessani karsinaa. Raukka. :( Ensi kerralla halitaan tupla-aika! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.