13 apr. 2016

Kouluvalmennus

VIHDOIN!
Valmennus.

Valmentajamme palasi takaisin kotiin monen viikon lomaltaan ja saimme heti sovittua valmennuksen sopivasti viime viikonlopulle jolloin Alexandra oli täällä luonani. Sain siis aivan loistavaa kuvamateriaalia teidän (ja erityisesit omaksi!) iloksenne. ;) Ihan kuulkaas konkreettisia todisteita siitä, että kyllä me välillä saadaan kurinpalautustakin. 

Aurinko paistoi kentälle niin voimakkaana, että olimme jo alkuverkan jälkeen molemmat Topangan kanssa hikisiä. Heh ja hups, liekö kuntokuurin paikka tai sitten se on vain tottumiskysymys. Lämpöä oli auringossa ainakin +20, tätä lisää!

Tässä näkee miten Topanga on tyhjä edestä. Itse koitan pitää tasaisen tuntuman mutta hevonen laskee selän ja niska nousee ylös, huonolla tavalla.

Ravailin ensin itsenäisesti ja angstasin kun Topanga tuntui taas vähän kököltä ratsastaa. Lauantainahan se oli ollut ihan kamala, täysin tyhjä edestä... Tällä kerralla se oli vähän parempi, mutta jäi edelleen tyhjäksi sillä tunteella, että kädessä ei ollut mitään. Olishan se ihan kiva jos edes joku kerta hevonen olisi kiva ratsastaa valmennuksessa niin saisi valmentajallekin uskoteltua meillä menevän (välillä) ihan kivasti. ;)


Aloitimme ratsastamalla pääty-ympyrän keskihalkaisijalla etuosakäännös. Terveisin kouluratsastaja, joka ei ole pahemmin tehnyt etu- tai takaosakäännöksiä muutamaan vuoteen. Hupsis. :D Oli vähän hukassa kumpi pää hevosesta tulee kääntää ja mihin se pohje tuleekaan laittaa... Onnistuneen käännöksen jälkeen ratsastettiin heti suoraan ja tavoitteena oli pitää sama aktiivinen poljenta, myödätä ja liikkua eteen.

Mun ratsastusilmeet on aina niin priceless. Tässä kuitenkin hevonen kuuntelee hetkellisesti! Jes!

Meillä meni vähän niin ja näin. Tuli hyviä hetkiä ja pätkiä, mutta pääosin fiilis oli vähän lattea kun en tuntenut saavan Topangaan mitään kunnon otettua ja tuntui ihan siltä, että meidän meno on tosi epätasaista ja rumaa... No, valmentaja vakuutti mulle sen tuntuvan pahemmalta miltä se näyttää ja muistutti mua, että Topanga ei ole helppo ja se käyttäytyy myös hänen kanssaan samalla tavalla huonoina päivinä. Ainut vaan, että C saa Topangan toimimaan huomattavasti nopeammin kuin minä jolle se yksi ratsastuskerta ei meinaa riittää huonon päivän sattuessa kohdalle. ;)

Mun piti vaan yksinkertaisesti ratsastaa Topangan päätä alas. No, helpommin sanottu kuin tehty... Mutta johtavalla ohjasotteella ympyrällä ja samalla piti "päästää irti" ulko-ohjasta mikä mulla ilmeisesti jää helposti liian tiukaksi ja ratsastaa sisäpohkeen ympäri. Kun pää on alhaalla, ollaan askel lähempänä pyöreää ja rentoa hevosta. Yleensä homma tosin ei toimi näin vaan hevonen täytyy ratsastaa ensin pohkeella eteen. Korostan nyt kuitenkin, että jokainen hevonen on yksilö. Topangallakin toimii se "perinteinen" ratsastustyyli välillä. Mutta ei tällaisina päivinä.


Outfit:
Kypärä - Charles Owen
Paita - Star Rider
Hanskat - Roeckl
Housut - Animo
Saappaat - Mountain Horse VictoriaAvotaivutukset aloitettiin voltista, tehtiin pitkän sivun keskelle uusi voltti jotta saatiin asetus säilymään ja sitten jatkettiin siitä hyvästä asetuksesta vielä pitkä sivu loppuun avossa.

Lempikuvani tältä kerralta - tässä kiteytyy kaikki: hyvän valmentajan avulla päästään näin mukavaan lopputulokseen.

Oli kyllä kiva huomata, että sieltä tuli välillä niitä hyviä pätkiä vähän pidemmänkin ajan. Välikäyntien aikana valitin tosin C:lle etten mä kyllä osaa yhtään mitään ja että Topanga on liian vaikea hevonen mulle. Siltä nimittäin tuntuu aika ajoin... Mutta hän osasi lohduttaa ja sanoi, että ratsastan kyllä todella hyvin. Pessimismi on mulla vähän liian syvään juurtunut ominaisuus.


"Brrrraaaaaaa... Duuuuuuuuuktig tjjeeeeeej" *taputaputapu*

Kattokaa nyt sitä!! Topanga on yhtäkkiä tässä ihan muutaman viikon aikana tajunnut, että se voi kulkea myös laukassa rauhallisesti pyöreänä ja nyt erityisesti sen vasen laukka on kehittynyt aivan MIELETTÖMÄSTI. Asiat ovat oikeastaan kääntyneet aivan ylösalaisin: siinä missä se ennen oli tasapainoinen ja hyvä ravissa ja epätasainen ja sinkoileva laukassa, tuntuu nyt laukka olevan Topangalle se askellaji missä se tykkää liikkua. 

Mentiin muutama kierros molempiin suuntiin vastalaukassa. Topanga on siinä tosi taitava minkä se tietää hyvin itsekin. Pörheyttä ja pyöreyttä tulee lisää ja laukka saa tällä tavoin lisää voimaa.5 kommentarer:

 1. Kiva postaus ja hienoja kuvia! :)

  SvaraRadera
 2. Vitsit se kyllä näyttää hyvältä näissä kuvissa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, Topanga kiittää :) Onnistuneita otoksia kyllä, kiitos kuvaajan kun onnistui ikuistamaan ne hyvät hetket!

   Radera
  2. Heh, sarjatulta vaa nii ei voi mennä pielee :DD

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.