9 apr. 2016

Peppu kesäkuntoon - kotitreeni

Jotain tällaista lupailin teille alkuvuodesta ja nyt siihen osui hyvä sauma. En päässyt tällä kerralla salille asti kun ajoin terävään kiveen ja autosta puhkesi rengas. :( Joten jouduin soveltamaan ja tekemään treenin kotona ja käytin samalla tilanteen hyödyksi videoimalla koko treenin. Vähän piti miettiä mitä käytän painona mutta sitten huomasin oven vieressä olevan vaahtosammuttimen ja se kelpasi oikein mainiosti (10 kg)!

Tämä lyhyt treeni sopii siis kotona tehtäväksi kaiken tasoisille treenareille. Mikäli treeni tuntuu liian kevyeltä ilman painoja eikä kotoa löydy kunnollisia painoja, käytä mielikuvitusta kuten minä! Aikaa tähän menee noin 15-20 minuuttia.

Tajusin jälkeen päin oman treenaustyylini olevan vähän paikalleen jämähtänyt noiden sarjojen pituuksien suhteen. Ehdinpä myös kirjoittaa "väärin" videon kuvateksteihin... Ajatuksenani oli nimittäin, että tämä tehtäisiin 4x15 eikä 3x12 kuten olen kirjoittanut. No, tehkää miten haluatte - aloittakaa vaikka sillä 3x12 ensimmäisillä viikoilla ja nostakaa sitten vaatimustasoa muutaman viikon päästä. ;)

TREENI:
15 toistoa, 4 kertaa läpi

Kyykkyhyppy
Leveä kyykky - Polvet suorassa linjassa ja selkä suorana. Laskeudu niin alas kuin pystyt ilman, että tekniikka kärsii. Kun nouset takaisin ylös, tee työ pakaralihaksilla!
Lantion nosto - Tässä on ideana tehdä yksi ja puolikas nosto per toisto. Eli nostat takapuolen maasta, puserrat pakarat yhteen ja nostat vielä toisen puolikkaan ennen kuin lasket takapuolen takaisin maahan.
Askelkyykky - Tämän voi tehdä paikallaan tai perinteisesti "kävellen". 


Tein itse vielä loppuun muutaman liikkeen lisää mutta en videoinut niitä. Mikäli treeni tuntuu liian lyhyeltä lisää perään vielä nämä liikkeet:
Leveä kyykky, alhaalla muutaman sekunnin pysähdys ja hitaasti ylös

4 kommentarer:

 1. Heti iski motivaatiokärpänen ja tein ton kertaalleen läpi kotona! Mikä biisi tossa soi, hyvän rytminen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei ihan loistavaa! :) Jatka samaan malliin. Biisi on Vigiland-Squats and Shots, ihan kamala mutta just hyvä treenibiisi! :D

   Radera
 2. Ai kauhee, kaikki mun inhokkiliikkeet yhdessä videossa! Ei vaan tarttis nyt ottaa joku tuommonen lihaskuntopätkä joka päivälle... valitettavasti mulla ei riitä pepputreenit, tarvitaan selät ja vatsat vähintään lisäksi. Kiitti inspiraatiosta.

  www.prosessiratsastaja.blogspot.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näistä tulee nopeasti suosikkeja, sen verran hyviä ja tehokkaita liikkeitä. :D Kiitos, toivottavasti inspis jatkuu! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.