9 juli 2017

Rink hyppäsi ratsastajan kanssa ensimmäisen kerran!


On se uskomaton hevonen! Hyppäsi ensimmäistä kertaa ratsastajan kanssa ja näin nätisti. <3

Suostuttelimme erään kokeneen esteratsastajan talliltamme kokeilemaan hyppäämistä Rinkin kanssa. Itsehän kieltäydyin tästä "sisäänhyppäämisestä" jo heti alkutekijöissä, en todellakaan ole tarpeeksi kokenut tutustuttamaan nuoren hevosen esteille - hyvä jos hyppään edes sen pari kertaa vuodessa! Rink tarvitsi ehdottomasti hommaan kokeneen ja estesilmää omaavan ratsastajan. Meidän "stunttiratsastaja" ei ollut kuulemma koskaan aiemmin ratsastanut friisillä, mutta kehui jälkeenpäin Rinkiä ja sen ratsastettavuutta. 

Rink innostui ensimmäisessä laukannostossa ja ampui eteen kuin tykin suusta, ihana! :D

Voi että sen laukasta tulee upea kun se saa vähän enemmän voimaa!Söpöläinen <3


Mitäpä tässä jaarittelemaan, kuvat puhukoot puolestaan! Rink sai ensin tulla pienen pystyn (mitä toi on, 30 cm?) ja sen jälkeen se nostettiin polvenkorkuiseksi. Hypyt sujuivat erinomaisesti ja ei tuo tekniikka näin puskailijan silmään kovinkaan pahalta näytä. Hyppyjä otetaan nyt kerran viikossa, välillä taukoviikko väliin, kunnes lähtö Saksaan koittaa reilun kuukauden päästä (apua miten aika menee näin nopeasti??). Siellä kuuluu nimittäin ratsastuskokeeseen radan hyppääminen noin 60 cm korkeudella, mutta eiköhän Rink hoida homman kotiin. Oli ihana nähdä miten paljon se hommasta tykkäsi! Korvat hörössä ja Rink oli ihan tehtävän tasalla. Se ei kuulemma edes meinannut kieltää, välillä sai vähän tarkemmin ratsastaa esteelle mutta pääasiassa sen asenne oli "jeejee vitsi tää on kivaa!", on se ihana pikkupoika. <3

6 kommentarer:

 1. Ihana Rink �� On kyllä hieno hyppy, monen muun friisin olen nähnyt hyppäävän paljon raskaammin. Hienoa, kun nuorella ratsastaa erilaiset ihmiset, tekee varmasti hyvää Rinkin itsetunnolle, ei totu turvautumaan aina samaan ratsastajaa ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se on niin mutkaton tyyppi ettei yhtään ihmetellyt uutta kuskia! :) ♥ Yritetään vielä saada meidän valmentaja selkään ennen Saksaan lähtöä. Siellä Saksassa on sitten vastassa ihan uusi ja vieras ratsastaja, ja loppukokeeseen tulee vielä tietääkseni erillinen testiratsastaja.

   Radera
 2. Mitkä sukat harjassa, miksi? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uusi muotivillitys... ;) Ei vaan, Rinkin harja on nykyään niin pitkä, että se astuu sen päälle... Pari viikkoa sitten meni yksi letti katki heinää syödessä. Saatiin tää vinkki yhdeltä jenkkiläiseltä friisikasvattajalta. :) Ei ehkä se esteettisin vaihtoehto, mutta kaikista paras ja käytännöllisin arkikampaus.

   Radera
 3. Vitsi mikä into! :-D

  Rink on ihan liekeissä. :-) Ihania kuvia! Ja totta tosiaan, kyllä siitä laukasta saa jo aavistuksen - upea kunhan Rinkillä on riittävästi voimaa ja taitoa suunnata se oikein. Mutta siis uskomaton kaveri - vieras pilotti ekaa kertaa selässä ja eikun mennään ja pidetään hauskaa. Mikä luonnollisesti viittaa vahvasti siihen että Saksassa kaikki sujuu helposti.

  Hurjan nopeasti aika tosiaan kuluu. Toisaalta kuukaudessa ehtii vielä harjoitella moneen kertaan useampiakin asioita. Jos arvostelukohteena on luonne tai asenne, on Rink todella vahvoilla.

  Riemukasta viikon jatkoa!
  Maarit L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. On kyllä ihanaa kun on näin positiivinen ja järkevä nuori! :) Toivottavasti Saksassa sujuu ongelmitta. Eiköhän sekin aika mene nopeasti! Tuntuu että ihan vasta aloitin ratsastamaan Rinkiä. Siitäkin on jo puoli vuotta!

   En ihan kaikkia arvostelukohtia muista, mutta siellä on mukana mm. luonne, oppimiskyky ja edistyminen. Luonne on ainakin täysi kymppi! <3

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.