13 juli 2017

Rink: Valmennus 9, vieraissa


Vaihtamallako paranee? No ei tällä kerralla... :D

Meidän oma valmentaja lähti lomalle ja sain tallikaverilta vinkin sijaisvalmentajan suhteen. Varasimme valmennuksen viime viikon torstaille. Ratsastin Rinkillä edellisenä päivänä ja se oli aika kiva. Pienen ratsastustauon jälkeen laukannostot alkavat vihdoin sujumaan, ja Rink nostaa laukan nykyään tosi hyvin - välillä se tarvitsee ensimmäisessä nostossa pienen muistutuksen raipalla ja sieltä saattaa tulla innostuksissa vähän pukkeja, mutta pahin "ongelma" on vihdoin selätetty. :)Rink ei ollut odotusten arvoinen, sillä oli tällä kerralla nimittäin taas vähän huonompi päivä. Kentän vieressä tarhaavat shettikset olivat jännittäviä (varsinkin kun ne vaihtoivat paikkaa ja ääntelivätkin välillä :D), ja uima-allas oli myös aika kamala. Iso osa energiasta meni siis jännittämiseen, jolloin en saanut Rinkiä kunnolla eteen ja se jäi selkeästi pohkeen taakse oikoen kulmissa. Vieras valmentaja ei tässä tilanteessa ollut mikään paras juttu, sillä olen tähän asti tottunut ikään kuin jättäytymään valmentajan "armoille" valmennuksen ajan ja no, eihän se vieras valmentaja osannut samalla lailla neuvoa kuin meidän oma tuttu valkkumme. Neuvot keskittyivät eteen ratsastamiseen, sisäpohkeen käyttöön (mikä on Rinkille vielä puoliksi vieras asia) ja sisäkädellä johtamiseen. Hyviä neuvoja, mutta ne eivät oikein Rinkin kanssa nyt toimineet.
Laukannostot sujuivat taas edellistä kertaa paremmin, vaikkakin Rink oli vähän tahditon ja löysä laukassa. Kuumuus ja jännitys vaikuttivat selkeästi, mutta Rink tsemppasi kuitenkin hyvin ja olin sen nostoihin erittäin tyytyväinen. Kyllä tämä tästä. Ensi viikon tavoitteena on saada laukka nousemaan ilman ääniapua. :)

Lopussa Rink keskittyi vähän paremmin ja ravasi todella hyvässä temmossa. Teimme muutaman serpentiinin ja kahdeksikon kentällä, ja Rink taipui myös paljon paremmin kuin alussa. Samaan aikaan kentällä ratsasti toinen ori joka laukkasi ja hyppäsi kuvissakin näkyviä esteitä, Rink ansaitsi täydet pisteet käytöksestä eikä kertaakaan edes huomioinut sitä toista hevosta! :) Hienoa, edes jokin asia meni hyvin. ;)Vähän harmitti kun tämä valmennus tuntui vähän turhalta... Olen ehkä tottunut liian hyvään, sillä meidän oma valmentajan avulla olemme jokaisella kerralla ratkoneet mahdolliset ongelmat niin, että lähden valmennuksesta iso hymy naamalla. Nyt lähinnä ärsytti kun en saanut mitään irti. Omassa asenteessani ja/tai tottumuksessa saattaa olla vikaa, tai sitten eivät kemiat vaan kohdanneet. Rink on vielä kuitenkin niin raaka ja nuori hevonen ja vaatii omat niksinsä toimiakseen. No, mennään nyt muutama viikko itsenäisesti ja sitten on taas valmentaja kotona. :)


En halua olla negatiivinen valittaja, joten pahoittelen kovasti jos tämä postaus oli teistä ihan surkeaa luettavaa. :D Aina ei voi mennä hyvin. Vitkuttelin tämän postauksen julkaisemisen kanssa vähän liian kauan ja tässä välissä meillä on ollut aivan mielettömän onnistuneita ratsastuskertoja, mutta niistä lisää seuraavan kerran! :)

7 kommentarer:

 1. Onneksi takapakit kuuluvat nuoren hevosen koulutukseen ;) ens kerralla sitten paremmin!
  Mitä muuten tarkoitat tuolla serpentiinillä? Minkälainen tehtävä se on?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näinhän se on, ja näillä kerroilla tyydyn yleensä niihin muutamaan onnistuneeseen pitkään sivuun ja volttiin toistellen mielessäni valmentajamme sanoja, että takapakit kertovat edistymisestä... ;)

   Serpentiinit ovat siis näitä kaarroksia koko radan poikki:
   https://www.hippson.se/cldocpart/82289.gif
   Tehdään näitä 2-4 kpl askellajista ja päivästä riippuen.
   Suomessa tätä sanaa ei siis käytetä? Ihan kuin muisteleisin, että olisin sielläkin asuessani kuullut ja puhunut serpentiineistä. :D

   Radera
  2. Suomessa nämä kulkee nimellä (kolmi-/nelikaarinen..) kiemuraura :)

   Radera
  3. se on suomeksi kiemuraura (kaksi-, kolmi- tai nelikaarinen)

   Radera
  4. Kiitos teille, sehän se olikin! :)

   Radera
  5. Joillain talleilla tätä termiä käytetään ja kyllä sitä kuulee, mutta pääasiassa käytössä on kiemuraura - termi :)

   Ihania kuvia taas, Rink on niin komea :3

   Radera
  6. Kiitos tiedosta, ehkä mun muisti ei sitten pettänytkään ja olen tosiaan tuota Suomessakin kuullut! :)

   Kiitos, on se kyllä aivan ihana hevonen. Vaikka takapakkeja tuleekin. :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.