29 juli 2017

Kuukauden päästä Rink lähtee Saksaan!

© Daniela Pietikäinen, Kultahippuja

Voisiko joku pysäyttää ajan? Enää vajaa kuukausi, niin Rink lähtee Saksaan kohti käyttökokeita! Miten tässä näin kävi? Vastahan oli kevät ja vielä hyvin aikaa. Rink pärjää varmasti siellä hyvin ja se on kehittynyt erittäin hyvin ratsastuksellisesti. Maanantaina se esitti taas niin upeaa ravia, että mun on oikeasti vaikea uskoa Rinkin olleen kunnon treenissä vasta neljä kuukautta. Nopeasti ne nuoret kyllä edistyvät! Tässä Instagramiin laittamani video meidän harjoitusravitreeneistä. Rink on ihan liekeissä ja tykkää tosi paljon treenata harjoitusravia. Voimaa sillä ei toki vielä ole kovin paljoa eikä tarvitsekaan, kyllä se on itsensä ylittänyt jo monesti ja meidät yllättänyt.Mulla on oikeasti paljon asiaa ja monta postausta jonossa tulossa, kuvia muokattavana ja kaikkea tekemättä, mutta aikaa ei nimeksikään. Nyt kirjoittaessani tätä postausta on kello jo yli puolen yön, ja huomenna lähdemme aamulla ajamaan asuntoautolla Norjaan kahden päivän varoajalla! :D Äkkilähdöt Etelä-Eurooppaan olivat aivan törkyhintaisia, joten päätimme näin ex-tempore ottaa suunnaksi Norjan. Ainut lukkoon lyöty kohde on Preikestolen, mutta yritämme ehtiä viikossa myös Sognefjordeniin ja Geirangeriin. Siellä luultavasti sataa koko viikko, mutta onpahan kauniit maisemat jos ei muuta. Tänään olen siis juossut pää kolmantena jalkana ympäri Tukholmaa ostamassa tarvittavia asioita, ratsastamassa ja kuvaamassa Maaikea, moikkaamassa Rinkiä, yrittänyt paniikissa pakata ja siirtää kuvia koneelle. Aion käyttää pitkän matkan Osloon hyödyksi ja muokata kuvia niin kauan kuin koneessa riittää virtaa.

© Daniela Pietikäinen, Kultahippuja

Tämä viikko on muuten ollut ihan huippu, sillä mulla oli täällä maanantaista keskiviikkona vieraana Daniela ja Petra! Petra kyseli keväällä (vai talvella, en muista?) saisiko hän tulla kuvaamaan Rinkiä, ja nyt oli sitten se hetki. Maanantaina vietimme koko illan Rinkin luona, tiistaina Tukholmassa Fotografiskassa, shoppailemassa ja syömässä, ja keskiviikkoa vein tytöt vielä Maaiken luokse. Mitä sain nähdä Petran kamerasta, niin aivan mielettömän upeita kuvia on luvassa - en malta odottaa näkeväni ne! :) Ratsastin Rinkillä maanantaina kuvausten jälkeen, tietysti täydet kuvausmeikit huulipunineen naamalla... ;)

© Daniela Pietikäinen, Kultahippuja

Mitä Rink nyt sitten puuhaa nämä jäljellä olevat viikot? Minä ratsastan sillä kaksi kertaa viikossa joista toinen kerta joko laukkaradalla tai ensin vähän aikaa kentällä ja sitten kävelyä maastossa. Jatketaan samoja asioita, vahvistetaan apujen kuuntelua ja hiotaan vielä laukannostoja. Kävelypäiviä Rinkillä on viikossa 1-2, joko maasta käsin tai selästä. Esteitä se menee tietääkseni vielä yhden kerran. Sen lisäksi omistaja ajaa Rinkillä muutaman kerran ennen matkaa.

Meidän kouluvalmentaja palaa tietääkseni lomalta nyt elokuun alussa. Toivon meidän ehtivän osallistua yhteen tai kahteen kouluvalmennukseen, mutta se riippuu ihan miten aikataulut ja kaikki sopivat yhteen. Viimeinen ratsastuskerta Rinkillä on neljä päivää ennen lähtöä, muut päivät sillä viikolla se saa kävellä.

© Daniela Pietikäinen, Kultahippuja

© Daniela Pietikäinen, Kultahippuja

© Daniela Pietikäinen, Kultahippuja

Meillä on ollut vähän ongelmana löytää Rinkille sopiva kuolain. Sillä on ollut 12,5 cm pitkä fullcheek ja oliivinivel, mutta pari viikkoa (vai kuukausi?) sitten olleessa hammastarkastuksessa eläinlääkäri sanoi näiden kuolainten olevan sille vähän liian pitkät. Olen ratsastanut nyt suoralla oliivilla muutaman viikon, mutta ohjaus on sillä vähän hukassa ja Rink aukoo jonkin verran suutaan. Nyt meille tuli kokeiluun Sprengerin "joku" kuolain, en nyt kuollaksenikaan muista mikä se oli... No, kuitenkin joku pehmeä ja anatomisesti muotoiltu monen kehuma kolmipalakuolain. Katsotaan, katsotaan. Se ainakin sopi pituudeltaan Rinkille erinomaisesti. Olisi hyvä saada kuolainasia kuntoon ennen sen lähtöä...

© Daniela Pietikäinen, Kultahippuja

Ratsastuksellisesti meno on ollut nousujohteista, joskin Rink on ollut kuumuudesta johtuen hieman väsynyt. Nämä kuvat on otettu maanantain ratsastuskerralta jolloin Rink oli aluksi tosi hidas, mutta parani loppua kohden ja se reipastui ravissa ihan mielettömästi laukkojen jälkeen. Se nosti kerran laukan ihan itsestään vaikka en pyytänyt mitään laukannoston tapaistakaan, mutta otin tämän kiitollisena vastaan ja annoin Rinkin laukata kokonaisen kierroksen maneesin ympäri kehuen sitä paljon. :)

Mun ilme on melkein kaikissa kuvissa ihan kamala kun juttelen ja kehun Rinkiä koko ajan (pitäisi ehkä vähän rajoittaa, kohta se turtuu sille :D), mutta ei se mitään. Itsetuntoni kestää sen, sekä tuon kaksoisleuan. ;)

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

© Petra Lönnqvist, Hestafoto

Tällaisia kuulumisia tänne siis! Teidän lukiessa tätä postausta istun jo innostuneena autossa matkalla kohti Norjaa. Yritän tosiaan ehtiä fiksailemaan kuvia ja postauksia matkan aikana kuntoon, sillä välin kannattaa käydä tutkimassa Youtube-kanavaani mistä löytyykin jo videoita mitä en vielä täällä blogin puolella ole ehtinyt julkaisemaan. ;)

2 kommentarer:

  1. Voi apua! Teidän kehitystä on ollut niin ihana seurailla!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aika menee tosiaan ihan sika nopeasti! :/ mutta pianhan se Rink myös sitten Saksasta kotiutuu <3

      Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.