23 sep. 2015

Video: Ruotsalainen hevosenpito


Kysymyspostauksen ylivoimaisesti kysytyin asia oli miten ruotsalainen hevosenpito eroaa suomalaisesta. No, katsokaa video niin saatte kuulla vähän omia huomioitani. Etkö jaksa katsoa videota? Kommentoi alle tai paina nappia I WAS HERE (toimii vain tietokoneella) niin saatan julkaista aiheesta tekstin lähitulevaisuudessa. :) Pahoittelen tönkköä esiintymistyyliä, nenän kaivamista ja hiusten pöyhimistä - en tosiaankaan ole parhaimmillani kameran edessä.

Inget här för svensktalande tyvärr. ;)

20 kommentarer:

 1. Samma på svenska! tekisi ehdottomasti hyvää kuunnella jotain kiinnostavaa ja aihealueelta suht tuttua ruotsiksi (versus tieteellisen ajattelun perusteet på svenska...) :)

  SvaraRadera
 2. Olin kesällä viikon Ruotsissa töissä eräällä tallilla ja itsekin huomasin, että monilla on kärpäshuppu tai -loimi. Tämä oli kyllä tosi kiinnostava! Olen Veeran kanssa samaa mieltä, voisit tehdä ruotsiksikin videon (ei välttämättä tarvitse olla sama aihe)! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos :) jos tulee mieleen jokin erityinen aihe mistä kiinnostaisi kuulla niin saa heittää ehdotuksia!

   Radera
  2. Hei joo mutta vaan jos siihen saa suomeksi tekstityksen ;DD Kiva video, ja vitsi miten makee ulkoasu! Vau!

   Mutta sitä piti vielä kysyä, että mitä jos ei pääse kesällä itse tallille (kun hevoset ei enää ole öitä ulkona), ottaako talli ne sitten sisälle? Mitä siellä on tallivuokrat?

   Radera
  3. Jos mä keksin miten mä saan siihen tekstityksen niin ehdottomasti lisään sen mukaan! ;)

   Ja kiitos, kiitos! Veeran puolesta kiitos, hän on kyllä taitava bannerien kanssa. :) Koitin itse tuskailla mutta luovutin ja pistin hänelle tilauksen menemään. Ei tarvinnut pettyä.

   Meidän tallilla on mahdollisuus ostaa "extratjänst" eli lisäpalvelua just jos tarvii jotain karsinanputsausta tai sisälle ottoa. Ja usein vaihdellaan palveluksia hevosenomistajien kesken. :) Tallivuokra... Apua, en tiedä! :D Se koostuu niin monesta osasta. Perus palvelumaksu + kuivikkeet ja ruoat lisäksi. Varmaan jotain 3500-4000 kr/kk? Toivottavasti en valehtele liikaa... Kesällä vuokra on halvempi. :)

   Radera
 3. Tää oli mielenkiintoinen ja videolla esiintymisesi ja puheesi on miellyttävää (yleensä en jaksa katsoa pelkkää videolle puhumista) :) Toivottavasti pian tulisi lisää videoita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oi, kiitos palautteesta! :D Eli ihan hyvät arviot vaikka olo oli todella tönkkö ja kiusaantunut. Kuten yllä jo sanoin, niin videotoiveita/aiheita saa laittaa tulemaan. Helpompi tehdä kuin itse keksiä, mulla on vähän huono mielikuvitus...

   Radera
 4. Mä katselin kesällä ruotsin yo kokeen takia ruotsalaisten tekemiä "myday" videoita. Niistä huomasin itsekin, että Ruotsissa tehdään ehkä Suomea enemmän tallitöitä. Karsinan siivousta ja et heinät laitetaan Ikea-kassiin jne. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se onkin hyvä tapa opiskella ylppäreihin, toivottavasti oli hyötyä! :)
   Aika monella tallilla tosiaan tehdään itse paljon. Toki täysihoitotallejakin löytyy!

   Radera
 5. Tosi mielenkiintonen postaus ja pakko sanoo, et musta on jotenki tosi ihanaa kuunnella tota sun suomen puhumista ku puhut vähä sillee ruotsalaisittain sitä.. En tiiä, musta ruotsin kieli kuulostaa vaan niin kivalta :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) voi apua, kuuluuko se läpi? :D onneksi olen tulossa Suomeen muutaman viikon päästä niin pääsee taas puhumaan suomea!

   Radera
 6. Tää oli ihan super mielenkiintoinen! :)) Ja mun mielestä oot tosi luonteva ja sul on kiva ääni. Lisää videoita toivon. Kerro esm ruotsiksi sun hepoista tai jotain.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oho, kiitos! :D Hämmentävää kuulla näin hyvää palautetta haha. Kiitos ehdotuksesta, harkintaan menee.

   Radera
 7. Millä kameralla olet kuvannut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ihan vaan kännykällä (iPhone 6). Pitäisi ostaa kunnon videokamera!

   Radera
 8. Sun ääni ja "esiintyminen" oli ihanaa, ilo katsella.
  Tää video oli todella hyödyllinen, kun en edes tiennyt, että miten "paljon" ruotsalainen hevosenpito eroaa suomalaisesta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apua, mä oon ihan häkeltynyt näistä kommenteista. Kiitos tuhannesti! :) En tunne itseäni (vielä) yhtään itsevarmaksi videokameran edessä mutta kiva kuulla, että ulosanti on hyvää. Kiitos vielä! :)

   Radera
 9. Moi! Löysin sun blogin Hippolan kautta. Pakko kehua, että on kyllä hyvä blogi! Ihania kuvia ja kirjoitat hyvin sekä vaikutat tosi kivalta. Tykkäsin tästä postauksesta ja toivon jatkossa lisää videota. Mukavaa syksyä, jään seuraamaan!
  - Heidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tervetuloa! :) Kiitos, samoin sinulle :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.