26 sep. 2015

Hoppkurs, day 2

Viime viikon estetunnista voit lukea täältä.
Du kan läsa om förra veckans hopplektion här.

Estekurssin toinen kerta on siis takana ja olen edelleen hengissä, jes! :D Sain tällä kertaa ratsukseni mukavan pv-ruunan nimeltä Findus. Yllätyin todella positiivisesti kun huomasin miten hellyydenkipeä ja kiltti se oli karsinassa. Harvoin törmää näin positiivisiin ratsastuskouluhevosiin. Tai no toisaalta, mun ratsastuskouluajoista on melkein 12 vuotta... Mutta eikö se ole yleinen klisee, että ratsastuskouluhevoset ja -ponit ovat yleensä kiukkuisia ja turhautuneita? Ennakkoluuloni ovat kyllä saaneet kyytiä jo näiden kahden ratsastustunnit jälkeen. Olen jutellut monen tunnilla kävijän ja opettajan kanssa ja kaikki sanovat, että VRK:n tuntihevoset ovat yleisesti ottaen kaikki todella kilttejä, miellyttäviä ja laadukkaita. Tämä on tietysti kiva kulla! :)

Dag två för hoppkursen är över och jag lever fortfarande. :D Den här gången fick jag rida trevliga halvblodsvalacken Findus. Jag blev glatt överraskad när jag märkte hur gosig och snäll han var i boxen. Enligt mina minnen brukar ridskolehästar inte vara så positiva. Men åt andra sidan så är det nästan 12 år sen jag sist red på ridskola... Men visst är det nånting som man brukar tänka om ridskolehästar, att de är sura och frustrerade? Nu har mina fördomar blivit helt skrotade redan efter dessa två lektioner. Jag har pratat med några som går på lektioner och också med lärare och alla säger att hästarna på VRK är i allmänhet väldigt snälla, trevliga och har bra kvalité. Och det är ju så klart väldigt kul att höra! :)Valitettavasti en saanut Finduksesta parempaa kuvaa. Se ei halunnut pysyä ollenkaan paikoillaan karsinan oven ollessa auki... Liikaa tutkittavaa ja maisteltavaa!

Tyvärr kunde jag inte ta nån bra bild på Findus. Han ville inte stå still när boxdörren var öppen... Det fanns för mycket roligt att upptäcka och smaka på!

Tunnin teemana oli hyppääminen ilman jalustimia. Voi apua, ihan kamalaa. :D Alkuverkattiin niin, että piti mennä viisi askelta kevyttä ravia jalustimilla ja sitten viisi askelta keventäen ilman jalustimia. Ei kyllä ole koskaan ollut mun lempipuuhaa keventää ilman jalustimia. Onneksi Findus oli tosi kiltti ja sillä oli kivat liikkeet, muuten olisi voinut tulla ruumiita.

Meillä oli toisella pitkällä sivulla jumppasarja jossa oli viisi estettä. Aluksi ne olivat puomeina ja tultiin ne kevyessä istunnassa ilman jalustimia ja jalustimien kanssa. Sitten näitä puomeja/esteitä nostettiin pikkuhiljaa ja jokaisella kerralla tultiin sekä jalustimien varassa että ilman. Homma meni kyllä aika työlääksi siinä vaiheessa kun esteet olivat 60 cm korkeudella, mutta selvisimme voittajina Finduksen kanssa! En edes meinannut tippua. ;)

Kuvaaja pääsi paikalle vasta puolen välin jälkeen, tultiin jumppista kyllä myös toisesta suunnasta. Ikävä kyllä viimeistä tehtävää ei ole tässä videolla mukana. Siinä tehtävässä otettin kaksi estettä pois niin, että ajatuksena oli ratsastaa "kolmoissarja". Viimeisen esteen korkeus oli siinä 60-70 cm paikkeilla ja täytyy myöntää, että meidän viimeinen hyppy (ilman jalustimia) oli kyllä vähän töksähtävä omasta puolestani. Mutta hauskaa oli! :D

Temat för lektionen var att hoppa utan stigbyglar. Hjälp vad hemskt! :D I framridningen skulle vi rida delvis utan stigbyglar, också rida lätt utan dom. Fem steg med stigbyglar och fem utan. Jag har alltid hatat att rida lätt utan dom, så jobbigt... Tur att Findus var jätte snäll och hade trevliga steg, annars hade det säkert slutat illa.

På andra långsidan fanns det studs med fem hinder. I början var de bara markbommar som vi kom i lätt sits, först med stigbyglar sen utan. Och sen höjde ridläraren bommarna/hindren lite i taget och varje gång kom vi både med och utan stigbyglar. Det blev lite jobbigt vid det läget när hindren var ca 60 cm, men vi klarade oss! Och inte en enda gång höll jag på att ramla av. ;)

Jag blev filmad lite i mitten av lektionen så alla gånger syns inte här. Tyvärr finns inte heller den sista övningen med. Där kom vi en "trekombination" och sista hindret var mellan 60-70 cm. Jag måste erkänna, att när vi kom den för sista gången utan stigbyglar så blev det lite studsigt för min del. :D Men roligt var det!

4 kommentarer:

 1. Löysin tähän sun blogiisi ensimmäistä kertaa juuri äsken, ja oli ihan pakko liittyä lukijaksi! Noi viime postauksen hevoskuvat oli todella upeita :)

  http://mruggla.blogspot.fi/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi kun kiva, tervetuloa! :) ja kiitos. Lisää heppakuvia löydät Photoshoots-välilehdeltä.

   Radera
 2. Hei! Osaatko neuvoa joitakin hyviä ratsastustarvikeliikkeitä Tukholmasta? Syyslomalla olisi tarkoitus käydä shoppailemassa siellä päin:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi että, mulla on ollut vaikka kuinka kauan luonnoksissa postaus aiheesta mutta en muka koskaan ehdi käydä kiertämässä liikkeitä (keräämässä enemmän infoa ja kuvia). Nyt täytyy kyllä ottaa itseäni niskasta kiinni. :)

   Mutta kyllä mulla on antaa vinkkejä! Södermalmilla aika lähellä Vikingin satamaa on Hästbiten, Kungsholmenilla Stockholms Hästbutik, Vasastanissa Gustav Stenbergs Läderhandel, keskustassa Kungsgatanilla on Hööks ja sen lähellä Häst&Hundhuset, ja sitten jos pääsee keskustan ulkopuolelle niin Sicklassa (Pääsee helposti junalla) Hööks ja The Horse, Täbyssä Strömbergsgård, Upplands-Väsbystä löytyy (muistaakseni Infra Cityn lähellä) Stockholms Ridsport. Googlella löytyy nyt ensi hätään hyvät kotisivut ja kartat näille. :) toivottavasti löydät jotain kivaa!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.