29 okt. 2015

Throwback Thursday: Marraskuu/November


2005
Voi, ihana söpö Jeti-vaavi! Olikohan tämä peräti ensimmäinen kokeilukerta. 4-vuotias ruuna ja 15-vuotias teinityttö oli melko mielenkiintoinen kombo ja kyllähän siitä sakea soppa syntyi, mutta vaikeuksien kautta voittoon oli kyllä tämän tarinan opetus. Jet oli takkuinen, lihakseton, kuriton ja laiska nuori hevonen kun sitä aloitin hoitamaan ja ratsastamaan enkä itsekään osannut paljoa. Kehityimme yhdessä hurjan paljon niiden neljän vuoden aikana mitä sitä ratsastin. :)

Åh, fina söta bebisen Jet! Tror det här är den första gången jag provred honom. En fyraårig valack och 15 år gammal tonårstjej var en ganska intressant kombination och det blev inte helt problemfritt. Men vi kom över problemen. När jag började sköta och rida Jet var han lite skabbig, hade inga muskler, var en olydig och lat unghäst och inte kunde jag själv heller så mycket... Men vi utvecklades tillsammans jätte mycket under de fyra åren som jag red honom. :)


2006
Taattua kännylaatua vuodelta 2006. Tästä saattaa juuri ja juuri hahmottaa kuvassa olevan Jet.

Mobilkvalité från 2006. Man kan kanske precis urskilja att det är Jet på bilden.


2008
Vuokraheppa Nuppu-tamma Provincia-tallilla Klaukkalassa.

Medryttarhästen Nuppu på stall Provincia i Klövskog.


2009
Vuokraheppa Elsa ja hurjat maastoesteet!

Medryttarhästen Elsa och spännande terränghinder!


2011
Kännylaatua tämäkin, vaikkakin ollaan jo niin pitkällä tekniikan kehityksessä että on tämä sentään kuvattu iPhone nelosella. ;) Kuvassa entinen vuokraheppa Masa Palmun tallilla Kirkkonummella.

En till mobilbild, dock så har tekniken utvecklats redan så mycket att den här är tagen med iPhone 4. ;) På bilden är min förra medryttarhäst Masa på stall Palmu som ligger i Kyrkslätt.


2012
Ihana, ihana vuokratamma Gracia Espoon Gumbölessä. ♥

Fina, härliga medryttarstoet Gracia i Gumböle/Esbo. ♥


2013
Mauno-vaavi joka oli vähän niinkuin mun epävirallisen virallinen vuokra/liikutushevonen... Tosin se oli saikulla enemmän kuin ratsastuskunnossa. Mauno oli mun mielestä tosi ihana ratsastaa kunhan sen ensin sai toimimaan. Sitä sai "verkata" ja rauhoitella ensin 20-40 min joka ratsastuskerran alussa ja vakuuttaa ettei maneesin seinällä olevat raidat tai hiekassa oleva kuoppa ole pelottavia... Mauno asui yhdellä yksityistallilla Hyvinkäällä.

Lilla Mauno som var en lite o-officiell medryttarhäst. Dock så var han mer sjuk än ridbar... Han var jätte trevlig att rida bara man fick honom igenom först. Man fick rida fram honom och lugna honom först i 20-40 min i början av varje ridpass och försäkra honom att sträcken på väggen eller den lilla 10 cm djupa gropen i sanden inte är farliga... Mauno bodde på ett privatstall i Hyvinge.


2014
Tuttu naama? :) Vikinghän se siinä! Yhteiskuva jonkun perus ratsastuskerran jälkeen.

Den här hästen känner ni igen? :) Javisst, det är Viking! En bild på oss efter något vanligt ridpass.

4 kommentarer:

 1. Tuo ensimmäinen kuva on paras. Sekin on jännä, miten hyviä tuloksia voi saada, vaikka ennalta joku osaamaton teini ja nuori hevonen -yhdistelmä kuulostaa tosi huonolta idealta. Itsekin olen ratsastanut paljon nuoria poneja, vaikken ole osannut mitään. Ja niistä on tullut sittemmin (oikean kouluttajan kanssa) ihan hyviä poneja, yhdestä tuli jopa kv-tason esteponi (ja ensimmäisen oman kasvattini emä).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos. :) Jep, kyllähän sitä jälkeenpäin toki miettii miten osaamaton oli ja miten olisi tehnyt asioita toisin... Mutta ihan hyvin sitä kuitenkin suoriutui enkä onneksi ollut yksin vaan sain paljon apua. :)

   Radera
 2. Pia kertoi että oot vuokrannu Elsaa aikoinaan ja oli pakko googlata että löytyykö blogista vielä Elsasta kuvia :) Se muutti samalle tallille missä Muuli on ja vuosina 2008-2010 Elsa oli samalla tallilla aina kesälaitumella, missä mun (puolikas) hevonen asui vakituisesti, joten monet maastoreissut mentiin yhdessä ja olin joskus tunnillakin Elsalla.

  Sun on pakko tulla kuvaamaan Elsaa ja Muulia kun vaan ehdit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pieni maailma! :D miten siitäkin on jo kohta 10 vuotta aikaa, apua... joskus tämän elämän aikana on tarkoitus ehtiä sinne päin, en vaan meinaa kissaa ehtiä sanomaan kun on suomen reissut jo täyteen varattu ohjelmaa. :(

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.