24 okt. 2015

24 h hevosia

Tälle viikolle ei tullutkaan niin montaa tallireissua, ei ennen kuin nyt. Viimeisimmän vuorokauden aikana olen nimittäin viettänyt enemmän aikaa tallilla kuin kotona, heh ja hupsista. :D Olin eilen ajatellun ratsastaa tuntien jälkeen (klo 19:45) mutta tapojeni orjana matkaan tuli vähän mutkia, myöhästymisiä ja sitten oli vielä ihan pakko jutella Topangan omistajan kanssa lähes tunnin verran kun kerrankin olimme tallilla samaan aikaan. Lopulta pääsin hevosen selkään 21:10. Lopetin ratsastamisen klo 22:05, kotona olin klo 23 ja tänään lähdin tallille klo 11 ja tulin kotiin 17:15. Olenko sitten saanut aikaan mitään?

No eilen meillä oli ainakin todella onnistunut koulutreeni Maaiken kanssa. Suorastaan erinomainen. Perjantai-illan myöhäinen ajankohta tarkoitti tietysti sitä, että olin maneesissa ihan ypöyksin ja sain laittaa haluamani soittolistan soimaan volyymi niin kovalla kuin itse halusin. Voin kertoa, että on muuten ihan eri fiilis ratsastaa Pirates of Caribbeanin tunnarin tahdissa. Vähän sama asia kun siivoamisesta tulee paljon eeppisempää jos kuuntelee samalla jotain soundtrackia.


Oli kyllä ihana päästä ratsastamaan tällä tasaisella suorittajalla. Ihan eri fiilis ratsastaa hevosella joka tekee kaiken kyselemättä, ei harjoittele levadea turhautuessaan ja johon pääsee vaikuttamaan juuri niin kuin itse haluaa. Heh, tästä voikin sitten rivien välistä lukea miten Topangan kanssa tänään meni. ;) No lisää siitä joku toinen päivä kun saan kuvat muokattua.

Alkuverkassa tein samaa hommaa ensin käynnissä ja sitten ravissa. Aika perus juttua mitä teen oikeastaan aika usein, mutta hyvää treeniä, hevosen aktivoimista ja jumppaa. Kulmiin isot voltit, lyhyen sivun keskelle pysähdys ja pitkällä sivulla pohkeenväistöä joko uraa pitkin tai muutama askel lävistäjää kohti ja sitten paluu takaisin uralle pohkeenväistössä toiseen suuntaan. Sain pyytää Maaikea eteen ihan kunnolla, sillä oli pieni tahmatassuolo ja omaa moottoria ei meinannut aluksi olla. Mutta se vastasi hyvin kaikkiin apuihin, liikkui todella hyvin ja reipastui siitä sitten. Alkuverkan jälkeen päätin ratsastaa omasoveltamaa koulurataa. Tein vähän KN Specialin tapaista, mutta koska en muista miten se menee niin rata meni todella paljon soveltamiseksi. :D Tein loivat kiemuraurat, keskiravin, käyntipätkän ja laukkasimme pääty-ympyrällä, pitkällä sivulla ja lävistäjää pitkin. Ylitimme yhdessä odotukseni ja rata tuntui ainakin selästä käsin todella hyvältä. Maaike teki siirtymiset hyvin täsmällisesti ja oli muutenkin hyvä ratsastaa.

Radan ratsastamisen jälkeen tein vähän laukkatreeniä, harjoittelimme hyviä nostoja ja kaivoimme esiin aktiivisen takaosan. Maaike tekee useimmiten nostot ihan ok:sti mutta jää usein vähän hitaaksi ja reaktio/nosto ei aina tule sillä sekunnilla kuin ratsastaja haluaisi. Lisäksi se jää helposti fuskaamaan laukassa eikä laukkaa kunnolla selkäänsä käyttäen. Ei se ole vaikea ratsastaa kunnolliseksi, mutta vaatii kyllä sen että siellä tekee asioita eikä vain matkusta.

Lopuksi sain vielä kuningasidean: Jätin kännykän maneesin kulmaan videokuvaus päällä. Puolet videosta me oltiin sitten kivasti kameran ulottumattomissa mutta leikkasin yhteen kaikki ne lyhyet pätkät/ympyrän neljäsosat jolloin näymme. Sumeakin se mokoma paska on, no ei ihmekään kun kännykän etukameralla kuvattu. Ei kannata katsoa jos on parempaakin tekemistä, tai no joo suosittelen ainakin kuuntelemaan sen ihanan biisin jonka lätkäisin päälle. Tällä kertaa jotain vähän enemmän "vakavastiotettavaa" ja oikeasti hyvää musiikkia. Jos siis viulusta tykkää.


Tänään kuvasin neljä eri hevosta ja sen lisäksi ratsastin Topangan. Mekin pääsimme kameran eteen joten tulossa on oikein mukavaa materiaalia kunhan ehdin fiksaamaan kaikki kuvat. ;)

PS: Pahoittelen etten ole nyt hetkeen jaksanut/ehtinyt kääntää tekstejä ruotsiksi. Se vie oikeasti aika paljon aikaa. Noin vartti enemmän aikaa per postaus. Yritän kyllä taas ryhdistäytyä ja vaikka käydä jälkikäteen kääntämässä näitä. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.