2 nov. 2015

November


Marraskuun ensimmäinen, rutikuivat tarhat ja lämpöä +12. Tuntuu vaikealta uskoa tätä todeksi, mutta kyllä kelpaa! Kamala klisee puhua säästä haha, mutta kyllähän sitä tulee taivasteltua lähes joka päivä miten ei ole ollut näin kuivaa syksyä moneen moneen vuoteen. En ole joutunut kertaakaan pesemään ratsuni jalkoja ennen ratsastusta ja kavioiden putsaaminenkin on useimpina päivinä lähes turhaa (toki tarkistan kaviot joka kerta ennen ja jälkeen ratsastuksen).

Tällainen on meillä meininki joka iltapäivä. Tallin puolesta hevoset otetaan vähän turhan aikaisin sisään (n. klo 14) ja Topangan sekä Sagaponackin omistaja haluaa niiden tarhaavan mahdollisimman myöhään, joten otamme ne itse sisälle. Helpompi sanottu kuin tehty yrittää saada kuva jossa molemmat seisovat paikallaan. Tai no, lähinnä että Sagaponack seisoo paikallaan. ;)


Miksi me ei osata poseerata?
Ja kun kuvan terävyys on kunnossa niin me säädetään jotain ihan muuta.


Lämpöasteista huolimatta olo oli todella kolea enkä tarjennutkaan ratsastaa ilman takkia (paksu huppari + toppaliivi). Lisäksi valo väheni todella nopeasti, joten lyhyiden alkuverkkojen jälkeen menimme maneesiin pimeyttä ja kylmyyttä pakoon.


Outfit:
Kypärä - Lamicell Transformer
Takki - 2nd hand
Paita - CRW
Toppaliivi - HV Polo
Hanskat- Roeckl Light grip
Housut - Animo
Saappaat - Mountain Horse Supreme high rider


Aluksi olin ihan että jes, maneesissa oli meidän lisäksi ainoastaan yksi toinen ratsukko kouluvalmennuksessa. Ehdin ravata viisi minuuttia ja paikalle pelmahti neljä muuta ratsukkoa... Se siitä rauhasta sitten. :D Pääsimme harrastamaan pujottelua kävelevien hevosten seassa. Mielestäni alku- ja loppukäynnit voi tehdä jossain muualla kuin täpötäydessä maneesissa, mutta tyylinsä kullakin.

No ainakin peilikuva on terävä. :D

Eipä tuollaisessa kuuden ratsukon ruuhkassa oikein pysty muuta tekemään kuin ratsastaa varovasti muita häiritsemättä silloin tällöin jonkun kaaren tai ympyrän... Koitin keskittyä omaan juttuun, mutta välillä sai väistää päin ratsastavia lapsia ja keskelle uraa pysähteleviä tätejä. Topanga oli aika hermona ja naksutteli hampaitaan. Se liikkui kuitenkin ajoittain todella hyvin ja rentona sekä uskaltautui tukeutumaan ulko-ohjaan.

Ensimmäinen laukannosto sujui todella hyvin (oikeaan kierrokseen) ja sain laukata melko rauhassa isolla pääty-ympyrällä. Topanga nosti laukan täsmällisesti ja muutaman ryntäävän askeleen jälkeen sain sen kuulolle ja takaisin tuntumalle. Vasemman laukan kanssa meillä olikin sitten enemmän ongelmia, jouduin hakemaan hyvää paikkaa nostolle aikalailla sillä koko ajan jouduin kahden ratsukon väliin tai liian lähelle muita... Kolme kertaa Topanga kyllä sitten nosti laukan todella hyvin mutta tarjosi väärää laukkaa. Annoin sen kuitenkin laukata puolikkaan ympyrän verran vastalaukkaa "palkinnoksi" hyvästä nostosta. Neljännellä kerralla se nosti hienosti vasemman laukan ja oli kiltisti. Tämän jälkeen pidin käyntipaussin ja sitten ravasin hetken ja otin vielä kaksi nostoa oikeaan suuntaan. Lopuksi Topanga yllätti ja oli todella hyvä ratsastaa. Ihan mieletön poweri ja työskentelymotivaatio puski jostain esiin. Katsokaa tätä alla olevaa kuvaa, näin hienona me mentiin pari pääty-ympyrää. ♥


Loppuun vielä video. Harmittaa, että kuvaaja pätkäisi videon Topangan aloittaessa temppuilunsa ja jatkoi kuvaamista vasta just kun olin siirtämässä takaisin raviin. Vaikka Topanga tuossa lähti ryntäämään vähän kurjan näköisesti niin vähän videon loppumisen jälkeen sain sen kuulolle ja sitten me laukattiin tähän mennessä kuntoutuksen aikana paras pätkä kahden pääty-ympyrän verran. Siitä näkyy lyhyt muutaman laukka-askeleen mittanen pätkä. No, tuollainen hevonen Topanga valitettavasti (tällä hetkellä) on. Kuumuu, keittää yli ja hermostuttaa. Tätä me kuitenkin työstämme koko ajan pois ja Topanga muuttuu paremmaksi joka kerta. Muutama viikko sitten se suoritti levadeliikkeitä ja jäi täysin pomppimaan paikalleen kun se kuumui liikaa eikä siihen meinannut saada mitään kontaktia... Ja nyt sen riehuminen on huomattavasti pienempää ja se malttaa taas tehdä töitä. Kyllä tää tästä.

2 kommentarer:

 1. Paiskasin haasteella! :)

  http://falconetxx.blogspot.fi/2015/11/kuvahaaste.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Laitetaan postausjonoon.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.