1 dec. 2015

Toteutunut haave - En dröm som gick i uppfyllelse


En muista milloin törmäsin ensimmäisen kerran Katja Hannulan töihin. Olisiko siitä viisi vuotta? Tai ehkä jopa kauemmin. Muistan miten silloin päätin, että joku päivä ripustan kotini seinälle yhden Katjan tauluista. Aikaa on kulunut ja välillä olen unohtanut koko asian. Kun muutama vuosi sitten aloimme mieheni kanssa miettimään yhteisen kotimme sisustusta muistin tämän taitavan taiteilijan ja esitin varovaisen ehdotuksen. Mieheni oli aika skeptinen sen ajatuksen suhteen, että seinällä roikkuisi iso hevosmaalaus mutta hän muutti mielensä näytettyäni hänelle Katjan töitä. Ja kukapa ei tämän taiteilijan töistä pitäisi?

Selatessani SIHS:n näytteilleasettajien listaa ilahduin todella paljon kun huomasin Katjan olevan listassa. Olen jotenkin vierastanut ajatusta tilata netin kautta joten mikä mahtava tilaisuus! Torstaina juoksin heti ensimmäisenä hänen ständilleen ja lyhyen videopuhelun jälkeen olimme päässeet yhteisymmärrykseen mieheni kanssa siitä mikä taulu sieltä lähtisi matkaani. Ja tältä meidän olohuone nyt näyttää!

Jag kommer inte ihåg när det var första gången jag såg Katja Hannulas konst. Kanske fem år sedan? Eller till och med ännu längre sen. Jag minns hur jag bestämde mig då att en dag ska jag ha en av hennes målningar i mitt hem. Tiden gick och någonstans där emellan har jag glömt bort saken helt. När vi för några år sedan började planera inredningen i vårt hem så frågade jag försiktigt min man vad han skulle tycka om att ha en hästmålning på väggen. Han var lite skeptisk men blev väldigt glatt överraskad när jag visade honom Katjas målningar. Dom är så fina!

Jag såg Katjas namn i utställarlistan inför mässan och blev jätte glad! Jag har varit lite blyg att beställa konst via nätet så det här blev ju en underbar möjlighet. Så direkt på torsdag det första jag gjorde var att besöka hennes monter. Jag ringde ett snabbt videosamtal till min man och vi kom ganska fort överens om vilken tavla jag ska köpa. Och så här ser vårt vardagsrum ut nu!


Oletko sinä tutustunut Katja Hannulan maalauksiin?
Har du stött på Katja Hannulas konst förut?
18 kommentarer:

 1. Toi taulu on kakskyt senttiä liian korkealla. Häiritsee visuaalista silmää tuolla katonrajassa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onneksi ei ole sinun kotisi niin ei tarvitse ajatella asiaa. ;) Emme halunneet sitä alemmaksi sillä silloin pää osuu siihen sohvalla istuessa.

   Radera
 2. Munkin haaveissa on saada tälläinen taideteos omalle seinälle joku päivä! On ne vaan niin upeita :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oi, toivottavasti löydät joskus sen oikean! :)

   Radera
 3. Katjan työt on kyllä hienoja, vaikka enemmän tykkäänkin photorealismi tyylistä. Mutta suomalaisista hevostaiteilijoista kyllä ykkönen :)
  En ole livenä ikinä päässyt näkemään, ehkäpä vielä joskus.
  Oliko tuo muuten aito maalaus vai printti?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tämä taulu on printti, joskus aion vielä ostaa häneltä aidon maalauksen. :)

   Radera
 4. Vautsi, ompas todella upea! :o

  SvaraRadera
 5. Aivan upea taulu! Tuollaisen voisi ottaa omallekin seinälle :)

  SvaraRadera
 6. Onpa hieno ja suorastaan dynaamisen herkkä maalaus! Tuolla lailla kun itsekin osaisi sutia, mutta haaveeksihan se jää... :D Hyvältä näyttää olohuone! Ja sille joka kommentoi taulun korkeutta: jos katto ei ole korkea niin ei sitä taulua niin hyvin vaan saa esille kuin jos olisi se 6 metriä korkea loft-olkkari! Meillä kanssa taulu vinksottaa hassusti koska se ei vaan mahtuisi muuten..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meillä tuo korkea vinokatto aiheuttaa ongelmia, korkeutta on kyllä se lähemmäs 4 metriä (tai ylikin...) mutta vino lähtee olkkarissa tuosta taulun yläpuolelta. Itku, ei siis onnistu visuaalisuus täällä meillä ;)

   Radera
 7. Ihana!! Mä haluan vielä jonain päivänä myös jotain tällaista. Toisaalta mies haaveilee aalloista seinällä ja on itsekin taiteilija niin saa nyt nähdä - ehkä käsken sen maalata hevosen aalloissa hahaa :D ei mutta oikeasti ihan tosi kaunis ja vaikka itse kuvassa pistikin silmään aivan kuin taulu olisi liian ylhäällä, kuvaa tarkemmin katsoessa tosiaan näkee katon mallin ja sen kun ottaa huomioon, taulu näyttää oikein hyvältä juuri siinä missä se on :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mä tosi paljon Katjan töistä kun ne ovat niin maalauksellisia ja kauniita. Ja kuitenkin erottaa selvästi sen hevosen yksityiskohtineen. Hevonen aalloissa-taulu kuulostaa kyllä tosi hyvältä idealta, toteutukseen vain. ;)
   Joo, korkeus ei tosiaan ole taululla optimaalinen mutta minkä teet kun seinä ja katto ovat miten ovat... :P

   Radera
 8. Wau! Todella hieno taulu, ja postauksesi kautta löysin itseäni todella paljon miellyttävän taiteilijan, joka vielä maalaa/piirtää hevosia! :) t. Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi miten kiva! :) toivottavasti löydät itsellesi mieluisen taulun! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.