18 juli 2017

Vlog: My day, kahden hevosen tallipäivä


Pitkästä aikaa vuorossa paljon toivottu talli-my day-video. :) Ratsastin ja hoidin kaksi hevosta, kevyet 5 h siihen meni kun itsehoitotallilla ollaan. Toivottavasti tykkäätte!

12 kommentarer:

 1. Itse saan ihan kevyesti menemään yhteen hevoseen sen 2-4h😂 Mutta oli kiva tää myday!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitosta kiva kuulla että tykkäsit :) mä en oo ikinä selvinnyt näiltä ruotsalaisilta talleilta alle 2.5 tunnissa kun noissa tallihommissa menee aina aikaa. Ikävä suomen täysihoitotalleja välillä vaikka tää onkin tietysti kivaa ja on puolensa kun saa itse vastata hevosensa hoidosta! :)

   Radera
  2. Onko sulla hevonen? Luulin että olet vain vuokraaja?

   Radera
  3. Ei ole omaa, vastasin ihan yleisellä tasolla. :)

   Radera
 2. Kiva postaus jälleen kerran. Sori kun kommentoin aikas harvoin tänne. Mutta ehdottomasti lisää tälläisiä videoita. Muuten, oliko noi "mykät kohdat" tarkoituksella tuossa videossa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit ja kommentoit! :) mitä kohtia tarkoitat? En mistään "tarkoituksella" ottanut ääntä pois, joissakin pätkissä (ratsastus) on musiikki päällä. Harmi jos video ei toimi kunnolla kaikilla :o

   Radera
 3. Hei!

  Olipa todella kiva my day-video! Kiitos, oli hienoa saada olla mukana. :-) Tuo talli ympäristöineen on kyllä upea. Olet ehkä kertonut jo aiemminkin mutta miten isosta paikasta on kyse, siis paljonko hevosia tuolla majailee? Ja ihan yksityistalli?

  Sitten nuo groomaushanskat! Rink todellakin nautti käsittelystä aivan silmin nähden. Mistä noita saa? Uskon että myös vuokrahevoseni osaisi todella arvostaa noita.

  Rink liikkui hyvin, syystä olit tyytyväinen treeniinne. Kehitytte ihan huimaa vauhtia. Laukannostot sujuivat molempiin suuntiin ja ovat todellakin nostoja, liikkeessä on voimaa. Hyvä te! On kyllä niin ihanan mutkattoman ja mukavan oloinen hevonen.

  Nauratti tuo Rinkin "osallistuminen" tarhan putsaukseen. Vuokrahevoseni "tarkistaa" työnjäljen kun kerään kasat kentältä tai maneesista ratsastuksen jälkeen. Jos poistan kasat karsinasta vanhan herran läsnäollessa, "auttaa" hän mielellään työntämällä turpansa kiinni talikkoon, siis kahvaan... Aina mukana. ;-)

  Ajallisesti olit minusta hurjan nopea. On varmasti yhden käden sormilla laskettavissa ne kerrat kun olen selvinnyt tallikäynnistä alle kahden tunnin... Tämä silloin kun olen mennyt tunnille, ollut vain puoli tuntia ennen paikalla ja ratsastamani hevonen on jatkanut suoraan vielä seuraavalle tunnille.

  Lomalla, vapaapäivinä ja viikonloppuisin minulla kuluu tallilla helposti 3-5 tuntia (yhden hevosen kanssa). Kesäaikaan tuohon sisältyy kyllä narun päässä oleminen vuokrahevosen syödessä ruohoa. Mutta ei karsinan siivousta tai ruokintaa... ;-) Käytän mielelläni aikaa harjaamiseen sekä ennen että jälkeen ratsastuksen. On myös ihanaa vain olla ja katsella tarhassa olevia hevosia. Ja muiden ratsastusta seuraamalla voi oppia myös paljon.

  Tsemppiä loppurutistukseen töissä ennen loman alkua! Aurinkoista viikon jatkoa!

  Maarit L. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Maarit, olipa kiva kuulla että tykkäsit! :) Ja kiitos pitkästä kommentista!

   Meidän talli on kyllä todella kiva! Nyt siellä tosin rullaavat työmaakoneet päivittäin ja menee varmaan ainakin vuosi ennen kuin kaikki hommat ovat valmiita, mutta valmistuessaan paikasta tulee huippu. En osaa sanoa monta hevosta tallissa on. Ehkä 30? Omia hevosia heillä on joku vajaa 10. Ja joo ihan yksityistalli! :) Tosi rauhallinen paikka kyllä, en ole koskaan nähnyt tallissa kerralla enempää kuin viisi hevosenomistajaa.

   Me saatiin nää groomaushanskat Instagramin kautta yhteistyössä ruotsalaiselta yritykseltä nimeltä Activ Mineral. En tiedä muita jälleenmyyjiä, ehkä googlella voi löytää jos hakee "grooming gloves" tai jotain vastaavaa? Ovat kyllä ihan huiput, niin hevosen rapsuttamiseen kuin harjaamiseenkin!

   Kiitos, Rink on kyllä ihana hevonen ja se nauttii oppimisesta ja varsinkin huomatessaan tekevänsä uusia asioita oikein. :) <3 Kovin kultainen ja ihmisrakas tyyppi!

   Pyrin olemaan mahdollisimman tehokas tallihommissa, täytän rehuämpärit ja vedet samalla reissulla kun putsaan karsinan, otan molemmat karsinat samaan aikaan, täytän vedet samalla kun putsaan tarhan jne... ;) Mutta en kyllä yhden hevosen kanssa koskaan selviä alle kolmen tunnin, jos siis ratsastan. Ja Rinkillä ratsastetaan kuitenkin vain 30-45 min... Kaksi mene vähän sitten "siinä samalla" ettei ihan tupla-ajaksi mene. :) Maaiken tallilla menee tunnin ratsastuksen kanssa 2.5-3 h, mutta siellä onkin vähemmän tallihommia. :)

   Radera
 4. Olipa kiva video! Tykkäsin siitä mitä ja miten olit kuvannut ja Rink on niiin hieno :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit! :) Rink <3

   Radera
 5. Oon miettiny tota Rinkin harjaa, onko kovin vaikea hoitoinen? Teillä ainakin näyttää aina olevan kunnon viritykset kuvista päätellen:D Friisien harjoja ei ilmeisesti hirveästi leikellä, eli onko harjaa tarkoitus kasvattaa tulevaisuudessakin? Vai "suojellaanko" harjaa nyt vielä ennen orikokeita ja niiden jälkeen se saksitaan helpompi hoitoisempaan muotoon?:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onhan se ihan kamalan työläs! :D Omistaja on kuitenkin asialle omistautunut ja pitää siitä hyvää huolta. Kaikilla friiseillä ei edes ole näin upeita jouhia, ja ne yksilöt joilla on niin niitä vaalitaan kyllä ja arvostetaan sitä jouhien määrää ja pituutta. :) Uskon kyllä, että Rinkin omistaja antaa harjan kasvaa rauhassa. Friisien harjan leikkaaminen on rotupiireissä aika iso synti... ;)

   Itse en kyllä tiedä jaksaisinko moiseen puuhaan ryhtyä jos olisi oma friisi ja varmaan olisin se kamala omistaja joka leikkaa harjan kun se kasvaa kaulan yli. :D Maaikella on just sopiva harja, se on pitkä ja hieno mutta ei liian. Helppo ja nopea letittää treenin ajaksi ranskalaiselle letille mutta ihan ok ratsastaa myös auki.

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.