20 dec. 2015

Kolmen lajin viikonloppu + uutisia

Harvoin mun viikonloppuun mahtuu näin paljon kaikkea ratsastuksellisesti, mutta nyt pääsin nauttimaan tästä harvinaisesta herkusta! :) Perjantaina menin esteitä Maaikella, lauantaina maastoretki Topangalla ja tänään sen kanssa koulua. Wihii, oli kivaa! Tässä postauksessa on siis kooste viikonlopun touhuista sekä tajuton määrä huonolaatuisia kännykkäkuvia, anteeksi!

Ei ole elämä helppoa kun ainut ratsastukseen varattu talvitakki on punainen. Niin sitten sitä näyttää näin urpolta kun haluaa käyttää punaisia ratsastushousuja. Mut hei eiks nyt ole kohta joulu? :D

Perjantaina tosiaan mulla oli taas Maaike-ilta ja oikein mukava sekä jännittävä sellainen - sain nimittäin kutsun Dianalta hypätä vähän jumppaesteitä hänen kanssaan! Hehe, mikäs sen mukavampaa. Edellisestä hyppykerrasta olikin jo kertynyt pari kuukautta. Eikä tämäkään kerta mikään hurja hyppykerta ollut, ihan vaan pieniä ristikoita ja kaveletteja ja olipa yksi kovin hurja este peräti 70 cm (eli ihan liikaa mulle). :D

Olin ihana kiltti ustava ja pesin myös Vikingin jalat!
En kestä Maaiken söpöily-karkinkerjuuilmeitä.

Työnjako oli aika selvä, mä kannoin esteet sisään ja Diana sai raahata ne lopuksi ulos. Meinasin muuten saada ensimmäisen migreenikohtauksen yli kymmeneen vuoteen! Ihan outoa. Ihmettelin vaan yhtäkkiä siellä puomivarastossa että mitä ihmeen ötököitä siellä pörrää ja kun katsoin tarkemmin huomasin niiden olevan sellaisia leijuvia valopisteitä?? Hui, onneksi yhdellä kaverilla oli taskussa migreenilääke niin otin sen varmuuden vuoksi... Pelottavaa. Mulla oli migreeniä joskus 13-14-vuotiaana mutta sen jälkeen ei ole ollut kertaakaan, toivottavasti ei myöskään tule ja tämä oli vain joku satunnainen outo häiriö.


Verkassa ratsastin Maaikea aika kunnolla sillä se oli vähän oudon oloinen eikä oikein meinannut haluta tehdä hommia. Heh, huomaan miten kerron aina jotenkin vähän turhan radikaalisti asioista ja käytän ehkä vähän turhan isottelevia verbejä, sori!! :D Ei se siis niin paha ollut, ehkä mä en vaan osannut istua ja käyttää apuja oikein estesatulassa ja se sitten heijastui Maaikeen. Tein laukassa temmonvaihteluja ja ravissa väistöjä.

Olin raahannut maneesiin neljä lötköpötköä ravipuomeiksi, keskilinjalle sokeripalojen päälle sarjan yhdellä laukka-askeleella ja pitkälle sivulle tolpat ja kaksi puomia. Aluksi se oli pieni ristikko ja sitten nostimme sen 50 cm ja 70 cm pystyksi.

Ja no, olihan se hyppääminen ihan pirun jännittävää! :D Myös Maaike oli vähän kauhusta kankeana mutta todella intopiukeana se kyllä laukkasi kohti jokaista estettä. Meillä meni yllättävän hyvin taitoon ja olosuhteisiin nähden. Lopuksi tuo pysty nostettiin 70 cm korkeaksi ja silloin alkoi jännittämään ja kaikki lähestymiset menivät ihan plörinäksi, mutta viimeisellä kerralla pääsimme suhteellisen sujuvasti siitä yli. Älkää siis tuomitko ihan liikaa meitä nyt vaikka meno tällä videolla onkin aika koomista suurimmaksi osaksi. :D Vähän kyllä nauratti hypätä kokeneen esteratsukon kanssa, nämä kaksi hyppäsivät vielä lopuksi esteet 120 cm korkeana kuin vettä vain. Heh. No, me ollaankin näitä koulutuuppareita!


Kaverikuva!

Lauantaina ei tehty mitään jännittävää, ratsastin Topangalla ja käytiin vajaa tunnin maastoretkellä Dianan ja Vikingin kanssa. Oli kyllä tosi kivaa ja sää niin epätyypillinen joulukuun lopun säätilaksi kuin olla ja voi. Lämpöä oli auringossa varmaan +15 ja tosiaan AURINKO paistoi! Ihan perus... Käytiin raviradalla ravailemassa pari kierrosta ja sitten vielä Båtikselle menevällä hiekkatiellä päästelemässä kolme ravipätkää. Topanga oli tosi rasittava ratsastaa kahden vapaapäivän jälkeen. Se kyttäsi vähän joka asiaa, viskoi päätään ja jumitti kun ei saanut laukata. Ihan perus siis! :D






Ja tänään sunnuntaina sitten! Oli aika ratsastaa Topangalla koulua. Eilisen maastoretken perusteella mulla ei ollut hyvät odotukset ja olin ihan varma Topangan olevan nirppistuulella... MUTTA! Se yllätti mut täysin. Topangan omistaja ratsasti samaan aikaan meidän kanssa toisella hevosellaan Sagaponackilla ja jopa hän hämmästeli ääneen miten hyvin Toppan liikkui?! :D Mikään palaute ei kyllä tunnu yhtä hyvältä kuin hevosen omistajalta saadut kehut!

Maneesissa raikasi mun Chill-lista (sisältää ihania orkesteribiisejä/leffojen soundtrackeja, Lindsey Stirlingiä ja sellaista yleistä "mukavaa" musiikkia) ja sen tahtiin oli kyllä ilo ratsastaa. En tehnyt mitään kovin erikoista, aika tiivis ja tehokas puolituntinen läpiratsastusta. Otin vähän varovaisesti aluksi ja olin ehkä turhankin pehmeä omien apujeni kanssa... Sitten kun huomasin ettei Toppan nyt olekaan herneen nenäänvetämistuulella niin uskalsin "ottaa vähän kiinni". Ratsastin ympyröillä asettaen ulos ja sisään, johtava käsi apuna ja myötäsin vastapuolen ohjasta. Topanga pehmeni tällä tavalla tosi hyvin ja sitten tein avoa pitkillä sivuilla, ravissa, ja se onnistui hyvin! Topanga oli ihan mielettömän hyvän tuntuinen ja nostettuani laukan mun hymy taisi nousta korviin. Se oli niin hieno!! Sanoinko jo hieno?

Rakas urpo

Ja sitten niitä...
UUTISIA.

Me vaihdetaan tallia! Uudenvuodenpäivänä Toppan ja Saga matkaavat kohti uutta kotitalliansa. Olen muutosta innoissani mutta samalla myös vähän jännittää ja olo on tietysti haikea... Mutta tässä meidän nykyisessä tallissa on niin paljon puutteita hoidollisesti, huonot pohjat ja ratsastuskoulutoiminta haittaa treenaamista todella paljon joten muutto on pidempään tuntunut parhaalta ratkaisulta ja nyt tältä uudelta tallilta vapautui vihdoin kaksi karsinaa samaan aikaan. Hevoset "joutuvat" ainakin toistaiseksi asumaan ulkotallissa, mutta tämä talli on ihan puhtaasti yksityistalli. Etukäteen tiedossa olevat positiiviset asiat ovat hyvä hoito, ratsastuspohjat pidetään kunnossa, maneesiin pääsee milloin vain ja se on ISO (20x60)!

Jatkan toki Maaiken ja satunnaisesti muiden liikutusta tarvitsevien hevosten ratsastusta mutta "päämaja" siirtyy nyt uudelle tallille. Matkaa tulee huimat 4 km lisää mutta matka-aika ei kasva juuri ollenkaan sillä iso tie jatkuu lähes perille asti. Saa nähdä miten muutos vaikuttaa kaikkiin, mutta eiköhän me viihdytä. :) Eipähän tarvitse olla jatkuvasti huolissaan hevosten hyvinvoinnista tai siitä onko maneesi buukattu koko päiväksi täyteen toimintaa...

Ja mitä muuta?
No, ei mitään kiveen hakattua, vielä...
Mutta puhuimme vähän tulevaisuudensuunnitelmista ja tässä saattaa kuulkaas käydä niin, että lähden ensi vuonna kilparadoille Topangan kanssa! En kyllä tiedä mitä siitä hommasta sitten tulee kun tuo on tuollainen ongelmapesäke, mutta soitellen sotaan ja rohkea rokan syö jne. Se ei pelaa joka pelkää. Vai sanoinko nyt ihan väärin...

Joulun jälkeen menen hommaamaan itselleni ruotsalaisen "alueluvan" ja siitä se sitten lähtee. Katsotaan mitä tästä tulee. :D Käydään hakemassa hylätyt suoritukset ensin muutamista harjoituskisoista jos ei muuta. ;) Sehän tän hevosen kanssa on hauskaa. Omistaja sanoi, että Topanga saa joko todella hyvät tai todella huonot pisteet. Sen kanssa ei ole mitään helppoa ja turvallista keskitason suoritusta vaan se todellakin saa tuomarilta joko kahdeksikon tai kolmosen. Tai nollan (:D).

Ainiin, ja luultavasti Topanga tulee mulle puoliylläpitoon. Ja alan myös ehkä ratsastamaan silloin tällöin Sagaponackia. Mutta ehkä menen nyt asioiden edelle, katsotaan ensin miten tämä muutto sujuu! :D


Ensi viikon ohjelmasta sitten lyhyesti.
Kolme päivää töitä ja sitten alkaa kahden viikon loma - MITEN PALJON SITÄ ODOTANKAAN!???!!!!!! No en yhtään.

Tiistai-iltana on EHKÄ kouluvalmennus Topangalla mikäli jaksan haha. :D Torstaina ratsastan Maaiken, perjantaina luultavasti sekä Jätin että Topangan ja lauantaina Topangan. Olisi myös tarkoitus räpsiä kuvia uudella ihanalla kameralla. Saa nähdä mitä siitä tulee!
Hyvää yötä! ♥

4 kommentarer:

  1. Voi Maaike, se näyttää videolla todellakin siltä että hyppääminen on aikas mukavaa! :) Nyt kun sain kerrankin aikaiseksi kommentoida niin pakko kysyä, että hämäävätkö kuvat vai onko sillä oikeasti noin valtavat korvat? :D Olen jo monta kertaa ihmetellyt niitä kuvissa, aivan mahdottoman söpöthän ne ovat ja varsinkin noin pystyssä kun pitäisi saada jotain herkkuja.. :D Hienoa jos pääsette Topangan kanssa kisaradoille, tsemppiä tulevaan kaikkien heppojen kanssa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heh, joo se rakastaa hyppäämistä vaikka onkin vähän epävarma välillä! :)

      Kyllä sillä taitaa oikeasti olla niin isot korvat mitä kuvissa näkyy... ;) Just söpö! <3

      Kiitos <3

      Radera
  2. Tosi kiva video, Maaike on niin suloinen, kun se lähestyy esteitä noin korvat hörössä! :D Oi, ompa kiva, että pääsette kisaamaan! Eiköhän sekin siitä lähde sujumaan ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo se on kyllä niin suloinen! Ja sitten kun se vielä röhkii kovaäänisesti kuin porsas, tässä se nyt ei kuulu kun on musiikki päällä...

      Apua, toivotaan! Nyt varmaan menee kaikki suunnitelmat ihan pieleen kun ääneen sanoin... Hah! :D

      Radera