29 dec. 2015

Photoshoot: Frost

Nähtyäni viikonlopun sääennusteen laitoin heti viestiä mun vakkarimallilleni, että nyt! Nyt on aika ottaa kuvia. Tänne tuli nimittäin lunta. Jipii! Olin kuitenkin varautunut ottamaan lähinnä niitä tylsiä pääkuvia, mutta kekseliäs ystäväni oli ottanut mukaan juhlamekkonsa. Tuloksena oli pientä palelua ja hampaiden kalinaa mutta lopputulos oli onnistunut. Tahdon ottaa lisää talvikuvia.

Uusi kuvauskalusto on minulle edelleen vieras ja välillä muokatessa ja asetuksia säätäessä homma menee mulla vähän yli mutta mitä pienistä... :D Kyllä mä vielä opin, harjoittelu on vain hyväksi. Toivottavasti tässä ei nyt ole jollekin herkälle sielulle liikaa samanlaisia kuvia - paina edellistä mikäli häiritsee. :) Toivon niin kovasti, että nämä lumiset säät jatkuvat. Paleleminen ja varpaiden irtoaminen on pieni hinta siitä ilosta mitä saan onnistuessani ikuistamaan SEN valokuvan.

Onko joku näistä kuvista suosikkisi? :)

När jag såg hur helgens väderprognosen såg ut skrev jag ett meddelande till min stammismodell att nu! Nu är det dags att fota. Vi fick nämligen snö hit, äntligen! Jag var beredd att ta bara dom vanliga tråkiga huvudporträtterna men min påhittiga vän hade tagit med sin fina balklänning! Visst var det lite kallt och vi båda frös som bara den men bilderna blev jätte fina. Jag vill ta mer vinterbilder!

Jag håller fortfarande på mig att lära använda den nya kamerautrustningen och det blir lite overkill ibland med inställningarna och bildredigeringen men äsch, småpotatis... :D Jag kommer att lära mig, det är bara bra att öva på olika grejer! Jag hoppas att ingen tar illa åt att det är för många likadana bilder - bara klicka sig tillbaka till föregående sidan om man stör sig på det. :) Åh vad jag hoppas att det här vädret fortsätter. Det är helt klart värt att frysa ihjäl sig och tappa tårna av kylan när man lyckas ta DEN bilden.

Har du en favorit av dessa? :)

1

2

4

5

6

7

8

9

10

51 kommentarer:

  1. 7 ja 10 on mun ehdottomat lempparit! Tosi upeita kuvia jälleen kaikki! :)

    SvaraRadera
  2. Blogisi on todella hieno ja mukava ! Sait uuden innokkaan lukijan!
    6, 9 ja 10 ovat omia lemppareitani! Todella hienoja myös muut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiva kun liityit lukijaksi! :) Ja kiitos :)

      Radera
  3. Hyrrr kun alkaa itseäkin paleltaa näitä kuvia katsoessa :D seiska on UPEA!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oli kyllä kylmä!! :D Mutta vaivan väärti. ;)

      Radera
  4. 1 ja 2 ovat minun suosikkejani: aurinko maalailee maisemaa ja ratsukkoa ihanasti, vaikka samaan aikaan tulee itsellekin kylmä ratsastajan vaatetusta katsoessa :D Nyt on kyllä niin hienoja otoksia, että voit olla itsestäsi (ja malleista) ylpeä - hyvää työtä!

    Suvin tapaan myös minä pidin kuvasta 7, ei ihan suosikiksi yltänyt upean auringon puuttuessa taustalta, mutta jotakin vangitsevaa - kontrasti kenties? - siinäkin kuvassa on :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo nyt ei kyllä ollut vaatetus sään mukainen haha, mutta mitäpä sitä ei taiteen eteen tekisi... ;) Ja kiitos kehuista, tässähän ihan punastuu! :)

      Aika hauska juttu että tuo seiska on niin monen suosikki. Vaikka se ei ole teknisesti onnistunein niin myös mun mielestä siinä on sitä jotakin. Pellon yllä kiertelevä usva toi oman lisänsä tähän otokseen. :)

      Radera
  5. Tosi hienoja!
    Varsinkin 1 ja 7 :)

    SvaraRadera
  6. Eihän näistä voi valita lempparia!! Aivan mahtavia kuvia!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heh, tekee kyllä itsellänikin tiukkaa. :) Kiitos!

      Radera
  7. Kylmää kyytiä, valitettavan puhkipalaneita kuvia. Itseäni häiritsee mustat housut jotka vilkkuvat hameen alta, tyylirikko.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Harmi jos kuvien tyyli häiristee sinua. :) Housut eivät ehkä sovi tähän tyyliin mutta pahojen paleltumien ehkäisemiseksi ne olivat välttämättömät.

      Radera
  8. Minulla on taas ihan eriävä mielipide puhkipalamisesta: näissä ei ole kyllä kuin vain osassa taivas puhki (anonyymin näyttö liian kirkkaalla? Tämä tabletti mistä katson on vähän ylikirkas, mutta nuo ei näytä edes pahalta) :) ja näihin tuo valkoisuus sopii, olisivat tylsiä ja ehkä vähän tunkkaisia jos histogrammin mukaan olisi valotettu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tavoitteena oli kyllä ottaa vähän satumaisia valkoisia kuvia. :)

      Radera
  9. Ihan sikahienoja kuvia! Olis vielä hienompia jos ratsastajalla olis ollu esim valkoiset paksut sukkahousut :)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänks! Joo asuvalinta ei ollut nyt ihan 100%... :)

      Radera
  10. omaan silmään 10 vie voiton! Siinä on aivan ihana tunnelma.
    Ja tuulian kanssa olen samaa mieltä, jos nuo olisi histogrammia tuijottaen valottanut ns. oikein, olisi tunnelma paljon latteampi ja harmaampi. Joskus pitää luottaa omaan silmään ja uskaltaa tehdä, näin voi saada niin paljon enemmän tunnelmaa irti kuvista!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! :) Kymppi on kyllä myös oma suosikkini.

      Joo, onhan näitä muokattu ja valotettu vähän enemmänkin. Kuten yllä kirjoitin niin hainkin näiltä kuvilta vähän valoisampaa ja satumaista tunnelmaa. :)

      Radera
  11. Älyttömän ihania kuvia!

    SvaraRadera
  12. Ihania kuvia! Olet kyllä kehittynyt valtavasti kuvaajana - niin paljon, että ehkä sinun pitäisi koostaa jotain juttua siitä jossain kohtaa :D Kanssavalokuvaajat kiittelisivät!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos kovin! :) Kooste vuoden valokuvauksista on tulossa ihan lähipäivinä, mutta tuollainen kehitys/analyysipostaus olisi kyllä kiva tehdä. Laitan suunnitelmiini! :)

      Radera
  13. En osaa valita suosikkikuvaa, kun kaikki kuvat on niin ihania! :) Aivan loistavia kuvia! :)

    SvaraRadera
  14. 3 ehdoton suosikkini

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oi, se on myös yksi mun lemppareista! :)

      Radera
  15. En osaa valita suosikkikuvaa, kun kaikki kuvat on niin ihania! Aivan loistavia kuvia! :) Millä kameralla kuvaat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos :) Nämä on otettu Canon 70D ja muutamalla eri Canonin objektiivilla, toinen on potrettiobjektiivi 50mm/f1.8 ja toista en nyt tähän hätään muista... Aiemmin mulla on ollut käytössä Canon 400D ja objektiivina Tamron 70-300mm.

      Radera
  16. Taianomainen tunnelma! Ensimmäinen kuva oli oma suosikkini, sitä jokaisen hevoshullun vaaleanpunaista unelmaa, tukka hulmuten laukkaa auringonlaskuun! :D Kieltämättä paleli jo kuvia katsellessa, ja ymmärrän enemmän kuin hyvin halukkuuden pitää alavartaloa vähän paremmin lämmitettynä. Seuraavalla kerralla jalkaan ne valkoiset paksut sukkahousut, niin lopputulos on täydellinen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heh, loistava kuvailu hevoshullun unelmasta! :D meillä oli ideana Frozen-leffa mutta sen toteutus jäi vielä vähän puolitiehen, vaatii vähän enemmän esivalmisteluja ja suunnittelua mutta ehkä vielä tänä talvena... :)
      Ja valkoiset sukkikset olisivat kyllä olleet aika pop, oikeassa olette te ehdotuksen antaneet! Ensi kerralla :)

      Radera
    2. Heh, loistava kuvailu hevoshullun unelmasta! :D meillä oli ideana Frozen-leffa mutta sen toteutus jäi vielä vähän puolitiehen, vaatii vähän enemmän esivalmisteluja ja suunnittelua mutta ehkä vielä tänä talvena... :)
      Ja valkoiset sukkikset olisivat kyllä olleet aika pop, oikeassa olette te ehdotuksen antaneet! Ensi kerralla :)

      Radera
  17. Aivan ihania! 10 on suosikkini

    SvaraRadera
  18. Onpa upeita kuvia!! Etenkin nmr 7 on taijanomainen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! :) olen ihan otettu että se on niin monen suosikki vaikka ei tosiaan ole ehkä paras teknisesti. Mutta tunnelma, siihen rakastuin itsekin!

      Radera
  19. Helt fantastiska bilder! Jag vill också! Mina favoriter är nr. 1, 3, 4, 7 och 10, men dom är nog alla så fina. Du har faktiskt lyckats få en sagolik stämning i dom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) bara att passa på när ni är i Finland!

      Radera
  20. alla bilder var super fina, men 10 är nog min favorit :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja den är fin tycker jag också :)

      Radera
  21. Helt sjukt fina bilder! En av de bästa du tagit, enligt mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Jag är också väldigt nöjd själv :)

      Radera
  22. 6 ja 10 ehdottomasti mun lempparit :)

    SvaraRadera
  23. Ihania kuvia, 3 ja 7 omat suosikit!

    -karoliina

    SvaraRadera