27 jan. 2016

Anna mun olla syypää sun kipuun

Kyselin viime kuussa teiltä mitä haluaisitte kysyä Tyra Sjöstedtiltä. Kommentteja ei tullut kovin montaa (:D) mutta tein silti haastattelun ja se on nyt luettavissa TÄÄLLÄ mikäli kiinnostaa.

För ett tag sen frågade jag er vad ni skulle vilja veta om Tyra Sjöstedt. Det kom inte så många kommentarer (:D) men jag gjorde ändå intervjun och ni hittar den HÄR om ni är intresserade att läsa den.


Topangan omistaja soitti mulle eilen iltapäivästä ja kysyi ehtisinkö ratsastamaan, kaikki tallihommat oli jo tehtynä. Ai haluanko? Edellisestä kerrasta oli kaksi viikkoa (APUA!) joten ikävä oli jo kova. Peruin jopa mieheni kanssa sovitut after work-treenitreffit. On vain yksi asia joka menee kuntosalin edelle - ratsastus. ;) En kuitenkaan muistanut sitä hirveää asiaa, että mulla on sisäänajettavana uudet, kovat koulusaappaat...

Kerroinko jo, että tein super löydön yhdestä nettikaupaasta ja ostin nämä Mountain Horsen saappaat 90 eurolla? Olin juuri ehtinyt pohtimaan tarvitsevani kahden tallin myötä toiset saappaat. Mutta ei kuitenkaan tee ihan heti mieli ostaa toisia hyviä/kalliita saappaita ja toisaalta en myöskään halua mitään huonoja halpiksia mitkä hajoavat puolen vuoden käytön jälkeen. Ja sitten löysin nämä! Ainut ongelma on tosiaan se, että ne ovat kovat koulusaappaat. Onneksi löytyy sentään vetskari, mutta ai kamala miten hirveät nämä ovat mun ihanien kolme vuotta käytössä pehmenneiden estesaappaiden jälkeen! :D Päätin laittaa saappaat jo kotona jalkaan jotta mun ei tarvitsisi tallilla tapella näiden kanssa, mutta en tiedä oliko se ihan hirveän hyvä idea... Koko 20 minuuttia kestävän tallimatkan ajan musta nimittäin tuntui siltä kuin verenkierto loppuisi hetkenä minä hyvänsä ja pystyin hädin tuskin käyttämään auton polkimia... Hehheh, no selvisin tallille ja maneesiin asti ja sittenhän se kamaluus vasta alkoi. ;)

Topangas ägare ringde mig igår eftermiddag och frågade om jag hinner rida, allt annat var redan fixat. Om jag vill?`Det var två veckor sen jag red sist (HJÄLP!) så ni kan gissa hur mycket jag saknade Toppan. Jag till och med ställde in vår after work träningsdejt med min man. Det finns bara en sak som är viktigare än träning - ridning. ;) Dock så hade jag glömt bort en hemsk detaljen, nämligen att jag skulle rida i mina nya, hårda dressyrstövlar...

Berättade jag redan att jag gjorde ett super kap från en webbutik och köpte dessa ridstövlar från Mountain Horse för drygt 900 kr? Nu när jag rider på två stall så är det ju väldigt bra att använda olika stövlar. Men jag var inte så jätte sugen på att köpa ett till par bra/dyra ridstövlar och inte heller dåliga billiga som går sönder efter ett halv år. Och sen hittade jag dessa! Det enda problemet var att de är dressyrstövlar. Tur att det finns en dragkedja åtminstone, men åh herre gud var hemskt det var att ha på dom när jag är van att ha mina härligt mjuka tre år gamla hoppstövlar! :D Jag tänkte att det är smartare att ta på sig stövlarna redan hemma så jag inte behöver bråka med dom på stallet sen, men jag vet inte om det var en så bra idé. Bilresan till stallet tog 20 minuter och hela den tiden kändes det som jag skulle få blodstopp när som helst och det var jätte svårt att köra bilen... Hahaha, nåja jag överlevde och klarade mig fram till stallet och ridhuset men sen började ju den värsta pinan. ;)

Tuska. Smärta.

Topanga oli niin ihana kun menin moikkaamaan sitä! Se laittoi heti turvan mun pään päälle ja puhisi tyytyväisenä. Rapsuttelin sitä kaulasta hetken ja kun menin karsinaan aikomuksenani harjata Topanga löysin aika äkkiä sylistäni hevosenpään. Topanga ei jättänyt mua kertaakaan rauhaan vaan halusi halia ja rapsutella koko ajan. On se ihana! ♥

Topanga var så underbar när jag hälsade på henne! Hon la direkt sin mule på mitt huvud och blåste ut väldigt nöjd. Jag kliade henne en stund på halsen och när jag gick in i boxen hittade jag ganska fort ett hästhuvud i min famn. Topanga ville inte lämna mig ifred utan ville bara kramas och klias hela tiden. Hon är så skön! ♥

1. Tässä Topanga pitää mielellään turpaansa 2. Topangan ilme kun rapsutan sitä 3. Heppaselfie!
1. Här gillar Topanga att ha sin mule 2. Topangas min när jag kliar henne 3. Hästselfie!

Ratsastuksesta mulla ei ole kauheasti kerrottavaa, ainut selkeä muisto on se kamala kipu. No, yritän ajatella positiivisesti ja toivon saappaiden muotoutuneen jo vaikka parin viikon päästä. Topanga oli ihan ok, ainakin sähläävä ja epätasainen kuski huomioon ottaen. Typerät saappaat! :D Jumppailtiin vaan, ratsastin kaikki askellajit läpi ja harjoiteltiin vähän avoja ravissa ja tehtiin yksi vastalaukkakaarre. Nyt mulla on motivaatio huipussaan ja haluan päästä treenaamaan sekä mahdollisesti suunnittelemaan ensimmäistä kisastarttia (apua, siitä tulee kyllä noloa). Kaikki aikanaan. :)

Jag har inte så mycket att berätta om ridningen, jag minns ju typ bara att jag hade jätte ont. Men jag försöker tänka positivt och hoppas att stövlarna blir bättre kanske redan om två veckor. Topanga var ok att rida, även om jag satt lite ostadigt. Dumma stövlar! :D Vi gjorde lite lätt gymparidning, jag red igenom alla gångarter och vi övade lite på öppna i trav och sen en båge i förvänd galopp. Nu har jag motivationen på topp och vill börja träna och möjligen planera vår första tävlingsstart (hjälp, det kommer bli pinsamt). Men det kommer. :)


Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia Mountain Horse Victoria-saappaista?
Finns det någon som har dom här stövlarna (Mountain Horse Victoria) och kan berätta hur fort dom mjuknar?

10 kommentarer:

 1. En edes muistanut miten hirveää uusien saappaiden sisäänajo oli, mutta tätä postausta lukiessa se palautui kyllä mieleen :D se on jotain aivan jäätävää! Siinä yksi syy miksi en hanki saappaita, en halua sisäänajaa niitä :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Täytyy vissiin palkata joku saappaiden sisäänajaja! :D

   Radera
  2. Pidä niitä kotona päällä, niin pystyy pitämään tarpeeksi lyhyitä aikoja alkuun kerrallaan! :D

   Radera
  3. Mä oon kuullut vinkin, että saunaan istumaan ne päällä. En tiedä toimiiko. :D

   Radera
 2. Tiedän niin tuskasi! Mulla tuli välittömästi mieleen ne ajat, kun sisäänajoin omia saappaita. Muistan että oli pirun kylmä ja paukkupakkaset eli varpaat oli jo valmiiksi jäässä ja siihen yhdistettynä nuo jalkapuristimet niin ai kiasus!

  Jätin niitä vähän vähemmälle käytölle siinä (eli ei loppuun asti sisäänajetut) kun sitten koitti Kiuruveden kolmen päivän (este)kansalliset! Ja ei siis sen pienempi kenttä kuin Kiuruveden iso kenttä.. ja se radan kävely. Ai saakeli! Hienoa yrittää keskittyä olennaiseen kun tuntuu että saappaat amputoi jalkoja.
  Onneksi tuo kisareissu jäi vaiherikkaana mieleen kuitenkin niin hyvässä kuin pahassakin (hevosen puolen kavion paikkaus mm..) sillä Lordi voitti silloin Euroviisut :D .. näin asiasta aivan muualle ajautuen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ai kamala, sattuu pelkkä ajatteleminenkin! :D onneksi täällä on pakkaset historiaa, en kyllä muuten olisi suostunut niitä vielä käyttämään.

   Radera
 3. Hui, tarkoituksena olisi ostaa ensimmäiset saappaat pian, mutta en tiedä kuulostaako se sittenkään niin houkuttelevalta... ei vaan, ehkäpä ne siitä pian sitten muotoutuvat ja jalkakin tottuu! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, ei sitä kannata pelätä! :) ja jos ostaa pehmeämmät estesaappaat niin niiden sisäänajaminen on huomattavasti helpompaa. Kun hyvälaatuiset nahkasaappaat laskeutuvat ja muotoutuvat niin saat niistä pitkäaikaisen ystävän!

   Radera
 4. Mulla on mountain horsen saappaati, eri mallia kylläkin. Kyllä ne siitä käytössä pehmenevät! Muistan kyllä sen tuskan.. :D Nyt ne on tosin "liian" pehmeät nilkoista ja vähän painuneet kasaan. Johan ne ovatkin mulla olleet monta vuotta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo munkin "vanhat" saappaat on 3v vanhat Supremet mitkä oli jo alun alkaen aika pehmeää nahkaa. Ne tosin on edelleen tosi hyvässä kunnossa! :) Mutta tällaiset kovemmat koulusaappaat vähän epäilyttää, että kuinka kauan menee muotoutumisessa... :D

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.