20 jan. 2016

Photoshoot: Samettiturpa

Harjoittelin viikonloppuna 50 mm objektiivilla kuvaamista päivän viimeisessä valossa. Olen sekä tyytyväinen että tyytymätön näihin kuviin. Malli on tietysti kaunein ikinää ja sain vangittua näihin sen tunnelman minkä halusin, mutta kuvista tuli harmittavan sumeita ja väärän värisiä vaikka koitin näitä Photarissa korjata. Te paremmat valokuvaajat, mitä mieltä olette? Mitä tein väärin? :) Epäilen itse liian matalaa f-arvoa, mutta ken tietää. Kokeilut ja opettelu jatkukoon...

1
2
3
4
5
6
7
9
10

14 kommentarer:

 1. Tuo silmä kuva on aivan ihana!

  Millä aukolla kuvasit? 50 + 1.8 on jo tarkkuusalueeltaan varsin pieni, voi hyvinkin olla että koko kohde ei vain ole mahtunut siihen tarkkuusalueeseen ja näyttää siksi pehmeältä. Yleensä objektiivit ovat myös täydellä aukolla hieman pehmeitä, jos valoa riittää, kannattakin yleensä linssiä vähän himmentää niin saa tarkemman kuvan.

  http://www.dofmaster.com/dofjs.html <- tuo on todella kätevä mittari mikä laskee tarkkuus alueen :D Jos esim kroppirungolla ottaa 1m päästä kohteesta kuvan polttovälillä 50mm aukolla 1.8 on tarkka alue vain 3cm levyinen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :)

   Mulla taisi olla näissä se pienin, 1.8. Kuvasin myös viime kuussa näkyneet prinsessakuvat valkoisesta hevosesta samoilla asetuksilla ja silloin olin kuviin tyytyväinen. Objektiivi käyttäytyy varmaan erilailla eri asetuksilla, eri värisiä hevosia kuvatessa ja erilaisissa valaistuksilla. Täytyy jatkaa kokeiluja! :)

   Kiitos hyödyllisestä linkistä! :)

   Radera
 2. Vautsi, toi 9. kuva on todella upea! :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos, tykkään siitä itsekin! :)

   Radera
 3. Mä lähinnä kaipasin tuohon mustaan väriin enemmän syvyyttä. Nyt varsinkin alkupään kuvat näyttää siltä että niihin ois vedetty siniharmaa verho päälle :D toisaalta musta hevonen+valkoinen tausta voi olla aika helvetillinen yhdistelmä :'D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo oli vaikeaa ja varsinkin kun kuvasin päivän viimeisessä valossa. :D Kokeilin leikkiä Photaritaituria mutta en ihan joka kuvan kohdalla onnistunut...

   Radera
 4. Mun mielestä tämä objektiivi pääsee parhaiten oikeuksiinsa noissa yksityiskohtakuvissa. Upeita nuo viimeiset lähikuvat!

  Mä en tuolla linssillä tykännyt kuvata hevosen päätä, sillä se sai mittasuhteet näyttämään helposti vähän hassuilta. Näistä kuvista sitä ei kylläkään näy :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ehdottomasti, varsinkin jos kuvaa niin matalalla polttovälillä mitä mä näissä käytin. Täytyy ensi kerralla kokeilla vähän suurempaa lukua!

   Radera
 5. Omaan silmään ylimmät ovat vähän ylivalottuneita, mustassa saisi olla enemmän syvyyttä. :) Kahdessa alimmassa kuvassa alkaa olla sävyt paremmin kohdallaan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olen samaa mieltä! :) Osittain se selittynee myös mun Photari-kokeiluilla haha. ;)

   Radera
 6. Oon liittynyt sun blogiin lukijaksi tuhat ja yksi kertaa, mutta hyvällä tuurilla saan bloggeriin muutaman postauksen ja sitten niitä ei enää ilmestykään... Jos nyt tällä kertaa? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, mullekin on käynyt noin monta kertaa!! :D sen takia seuraankin kaikkia blogeja pääasiassa bloglovinin kautta, se ei petä... Mut hei kiva kun löysit ;) (taas)

   Radera
 7. 8, 9 ja 10 ovat upeita! Kuvasta nro 6 tulee mieleen Lena Furbergin piirroshevosten sieraimet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oi, niin muuten tuleekin! :) Ihana!

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.