3 jan. 2016

Maaike mini-clinic 2


Meillä oli tänään jo tavaksi muodostunut "mini-clinic" Maaiken omistajan kanssa! Ideana on siis heppailla yhdessä, katsoa ja kommentoida toisen ratsastusta ja hevosen liikkumista, pähkäillä asioita ja ratkaista ongelmia yhdessä. Todella hyödyllistä ja ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa! :)

Ajattelimme ensin ratsastaa vähän kouluradan pätkiä mutta Maaike ei ollut ihan niin hyvä, hereillä tai "valmis" siihen joten homma meni lähinnä läpiratsastamiseksi. Omistaja ratsasti ensimmäisen puolituntisen ja minä loput ajasta. Oli kiva hypätä valmiiksi verkatun hevosen selkään, aika luxusta... ;) Tosiaan, Maaike ei ollut kovin hohdokas ratsastaa tällä kerralla. Se oli vähän jännittyneen ja altajuoksevan oloinen eikä oikein kulkenut rehellisesti avuilla. Kuten alla olevasta kuvasta huomaa niin neiti M oli tällainen jännittynyt neiti tällä kertaa.


Annoin Maaiken venyttää itseään laukassa muutaman ison pääty-ympyrän verran ja otin sen sitten takaisin kuulolle. Olemme omistajan kanssa yhteisymmärryksessä siitä, että sen vasen laukka on huono. Tuntuu kuin Maaikella ei ole tasapuolista tasapainoa siihen kierrokseen. Tämä ongelma on ollut tiedossa ja olemassa jo pidempään ja sen vasen laukka on kyllä parantunut huimasti mutta se on kuitenkin ihan eri paria oikean kanssa. Tätä täytyy siis oikeasti treenata! Saa nähdä miten treeniohjelma jatkuu, mutta mm. säännöllinen kiipeily, laukannostojen harjoittelu ja siirtymiset tulevat nyt aktiivisena osana mukaan.Aikani puksutettua vasenta laukkaa läpi otin laukkaa vielä oikeaan ja eri oli kyllä niin selvä. Tuntui kuin Maaike oikein huokaisi helpotuksesta ja tarjosi extra hienoa laukkaa siihen helpompaan suuntaan. Eipä siinä kai muu auta kuin treenata ja treenata lisää. Onhan tässä tapahtunut hyvin kehitystä menneen puolen vuoden aikana joten odotettavissa on, että myös tuleva puoli vuotta tuo mukanaan kehitystä. :)


Heitetäänpä tähän loppuun pitkästä aikaa päivän asun tiedot!
Kypärä - Lamicell Transformer
Liivi - HV Polo
Paita - B Vertigo
Hanskat - Roeckl light grip
Housut - Euro-Star Laureta
Saappaat - Mountain Horse Supreme high rider

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.