12 jan. 2016

Topanga on ihana

Rakas valokuvaajamieheni suostui tulemaan lauantaina mukaan tallille ja toivoin tietysti, että Topanga olisi yhtä hyvä kuin se oli perjantaina. No arvaattekin varmaan ettei se ollut. :D Tai en tiedä olenko se minä joka jännittää kuvattavana olemista sen verran, että se heijastuu myös ratsastukseen. Mene ja tiedä, mutta en kuitenkaan ollut ihan täysin tyytyväinen. Mitäänhän mä en enää viikonlopun treeneistä muista mutta olkoon, kuvia on ainakin. :D

Sunnuntaina Topanga oli sitten tietysti taas ihan itse täydellisyys. Aluksi se vähän hannasi vastaan, kulki asettuneena väärään suuntaan ja oli hitusen jännittynyt mutta kun sain ratsastettua sen laukassa läpi niin lopuksi me ravattiin 10 minuutin ajan niin upeaa ravia maneesin ympäri etten meinannut uskaltaa hengittää jotta en pilaisi sitä ihanaa hetkeä. Topanga liikkui siinä sen ihanassa keinuravissa todella ryhdikkäänä ja pyöreänä ja tunsin miten sen takajalat polkivat kunnolla alle. Tämän fiiliksen ja liikkeen mä haluan tästä lähtien joka päivä mukaan treeneihin, kiitos!

Nämä kuvat ovat siis lauantailta. :)

Säätöä viltin kanssa
Aluksi neiti oli vähän jännittynyt.
Ja jännittynyt myös avotaivutuksessa...
Sitten se rentoutui vähän mutta unohdin itse istua ja näköjään könötin menemään kevyessä ravissa.
Pörheä poni laukassa
Topanga on laukassa jo ajoittain hieno!

Lopuksi olimme yhdessä jopa mallikelpoisia!

Lauantain outfit:
Kypärä - Lamicell Transformer
Untuvatakki - Mountain Horse
Hanskat - Roeckl
Housut - Euro-Star Ruby
Saappaat - Mountain Horse Supreme high rider


Tänään olin vanhalla tallilla ja liikutin Maaiken, täpötäydessä ruuhkamaneesissa joten mitään kovin positiivista kerrottavaa mulla ei ole, sen verran koeteltiin hermoja. :D Maaike oli kyllä ihan kiva mutta paljoa en sen kanssa voinut tehdä muuta kuin liikkua suoraan uralla ja välillä tehdä voltteja. Suurin osa ajasta meni väistellessä muita ratsukoita ja kävelyllä olevia hevosia. En muuten ole koskaan ymmärtänyt miksi käsihevosten kanssa on pakko tulla kävelemään pieneen ruuhkaisaan maneesiin...

Mä ehdin jo harmitella kadottaneeni mun CO:n kypärän ja Roecklin ihanat kerran käytetyt kalliit talvihanskat. Päätin sitten jostain syystä tänään kurkata tallin löytötavaranurkkaan ja mitäs muutakaan sieltä löytyi kuin nämä vuoden verran kadoksissa olleet varusteet. Ihanaa! :D Noita hanskoja olikin ikävä viime viikon pakkasjakson aikana, nyt on taas tulossa loppuviikosta tosi kylmä niin tulee käyttöä niille.

Loppuviikon ohjelma:
Ke - Topanga
Pe + La - Maaike
Su - ADIOS POHJOLA! 

4 kommentarer:

 1. Mitä asetuksia käytät kun kuvaat Maaikea maneesissa (tai siis joku kuvaa ratsastustasi sillä)? En saa itse millään kuvia kaverini friisistä maneesissa, muun väriset hevoset kyllä onnistuvat mutta musta möhkö on jatkuvasti sotkuinen kuvissa. Maneesi on suhtkoht valoisa, ei mikään valoisin mutta parempi kuin useat muut. Vinkkejä? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suurimman vaikutuksen paremmille maneesikuville on tehnyt uusi kuvauskalustoni, valitettavasti en muista ulkoa objektiivin speksejä... :/ Se siis tekee suurimman työn! :) Asetuksina täys manuaali, korkea ISO-arvo, matala f-luku ja suljinaika sen verran korkea ettei tule sumeita kuvia (vähintään 1/100).

   Näissä on ISO 6400, suljinaika 1/125, f 4.25.
   Poimin muutaman postauksen takaa tiedot kuvasta jossa ratsastan Maaikella ja sen asetukset olivat ISO 8000, suljinaika 1/125 ja f 5. :)

   Kuvaan kuvat raw-muodossa ja käsittelen ne aika paljon Photarissa. Rakeisiahan nämä ovat ja siihen auttaisi parempi objektiivi, mutta näillä mennään toistaiseksi! :)

   Radera
 2. Mä niin tiedän ton tunteen, että silloin kun mennään keskenään, kaikki toimii superhyvin, mutta heti kun joku kuvaa, niin silloin menee aina jollain tavalla huonommin. Ehkä jonkun pitäisi joskus salakuvata! ;)

  Kivalta näyttää teidän meno, varsinkin viimeinen kuva on tosi kiva! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Salakuvaus olis just hyvä! :D

   Kiitos, mäkin tykkään vikasta kuvasta. Onneksi kuvaaja sai otettua edes yhden kuvan oikealla ajoituksella (=liikevaiheesta)!

   Radera