31 jan. 2016

Topangan ongelmanratkaisu

Uusia lukijoita on tullut viimeisimpien viikkojen aikana hurja määrä! :) Lämpimästi tervetuloa kaikki! Ja kiitos kaikille teille aktiivisille kommentoijille, olen todella iloinen ja kiitollinen jokaisesta jättämästänne kommentista. Keep it up! (terveisin huonoa omaatuntoa poteva kiireinen bloggaja joka ei "muka" ehdi kommentoimaan tarpeeksi usein muiden blogeihin) Tähän on tultava muutos... 

Ihana viikonloppu takana tämän söpöläisen kanssa. Uudet saappaatkin ovat jo pehmenneet sen verran, etten enää irvistellyt tuskasta ratsastuksen aikana... ;) Mulla oli kuitenkin varsinkin eilen vielä sen verran vaikeuksia hallita omat pohkeet, että Topanga käytti tilaisuuden hyväksi ja oli vähän vastarannankiiskinä siinä sitten. Omistaja ratsasti samaan aikaan toisella hevosellaan ja pyysin häntä käymään Topangan selässä. Sivuhuomiona siis sellainen hauska juttu, että mä olen kohta vuokrannut Topangaa kaksi vuotta enkä ole kertaakaan nähnyt omistajan ratsastavan sillä hahah. :D Onneksi en ollut ainoa jota Topanga yritti huijata tänään (hehe) joten sain ohjeeksi laittaa tänään kannukset päälle jotta pohjeavut menevät heti läpi. Ja tämäkin on aika hauska juttu, en ole koskaan käyttänyt Topangalla kannuksia. :)

Siis mä niin tykkään näistä meidät tarhoista. Ei mudan mutaa!

Tallikaverilla oli tällainen Star Riderin blingiotsapanta ylimääräisenä ja nyt se on meidän, hihi. Se kimaltaa kilpaa mun timangikypärän kanssa. En mene kehumaan laatua kyllä yhtään, mutta ulkonäkö korvatkoon huonon laadun. ;) Tää postaus sai "shopping" tagin tämän takia...


Ainoat kannukset mitkä mulla on tällä hetkellä Topangan tallilla on Hööksistä ostetut punaiset minikannukset. Ei ihan istu tähän uuteen imagoon mikä mulla on, koulusaappaat ja samettipotta kun ovat kovin in mun ratsastuksissa tällä hetkellä. ;) Mun odotukset oli täys nolla, ajattelin Topangan olevan ihan yhtä tympeä kuin eilenkin... Mutta ei se ollut! Se oli ihana. :) En tiedä toimiko se kannusten takia paremmin vai oliko meillä molemmilla parempi päivä (ja mun saappaat taas astetta pehmeämmät = pääsin paremmin ratsastamaan jalalla).

PS: Mun pitää mennä kannusostoksille, en omista ainoitakaan järkeviä.

Ratsastin aluksi volteilla ja pidin huolen, että Topanga taipuu kunnolla pohkeen ympäri. Tehtiin myös väistöjä ja avoja, ajatuksena siis saada pohjeavut rehelllisesti läpi. Tämä varmaan pätee ihan jokaiseen hevoseen, mutta erityisesti Topanga on sellainen että jos ei pohje ole läpi niin koko hevonen kulkee jännittyneenä eikä ole kunnolla avuilla. Tämä sitten kostautuu ja näkyy vahvasti laukannostoissa kun Topanga sinkoaa tai siinä huonommassa kierroksessa (vasemmassa) nostaa vastalaukan. Ero oli kyllä huomattava!

Seuraavalla ratsastuskerralla otan kannukset mukaan maneesiin ja laitan ne päälle jos fiilis on yhtään huono. Ei sillä, että nämä apuvälineet ovat oikotie onneen, hyvin me ollaan pärjätty ilman niitä nämä kaksi vuotta mutta nyt kun huomasin miten helposti niillä voi näin pienen ongelman ratkaista niin olo tuntuu ihan valaistuneelta. ;) Ihana kun omaan ratsastukseen tulee näin iso ero kun vain saan pienen vinkin edellisenä päivänä. Toivottavasti meidän tiistain kouluvalmennus toteutuu, sieltä saisin varmaan kymmenen kertaa enemmän vinkkejä ja edistystä omaan ratsastukseeni! :)

4 kommentarer:

 1. Ihana tuo otsapanta!

  teamkarvapallot.blogspot.fi

  SvaraRadera
 2. Aaah ihana otsapanta, sopii tosi hyvin Topangalle!

  Hyvä että sait pohkeet nyt paremmin läpi. Mä oon harkinnut myös kokeilevani taas pitkästä aikaa kannuksia, mutta haluan jalkani vähän tasaisemmaksi ennen niitä. Vielä näkyy pitkän ratsastustauon jäljet kun jalat meinaa heilua turhan paljon :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Me tykätään Topangan kanssa blingistä <3

   Mä ratsastan mieluiten ilman mitään näitä "apuvälineitä", mutta välillä raippa tai kannukset tulevat kyllä tarpeeseen. Sitten voi taas seuraavalla kerralla jättää pois. Ainakin Topanga toimii hyvin tällä periaatteella! :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.