6 jan. 2016

Videopostaus: Ensimmäinen kerta uudella tallilla

(No nyt ovat aikamuodot ihan vinksallaan, oli tarkoitus julkaista tämä postaus eilen mutta videon lataamisessa kesti hieman...)

Pahoittelen otsikon harhaanjohtavuutta... ;) Ei tämä mikään kunnon videopostaus ole vaan sisältää lähinnä ennen tallille lähtöä kuvattua epämääräistä mutinaa. Mun oli tarkoitus ottaa enemmän videota tallilta mutta en ehtinyt/muistanut ja oli sen verran kylmä etten halunnut turhaan uhrata sormi parkojani. Tässä on pari lyhyttä pätkää tarhasta tarhaan ja ratsastuksen jälken.

(Det står lite fel tider här i inlägget, jag skulle egentligen publicerat det här igår men det tog lite tid att ladda upp videon...)

Jag beklagar att rubriken är så vilseledande... ;) Det blev inget riktigt videoinlägg av detta, bara lite kort prat före jag åkte till stallet (också på svenska!). Jag skulle egentligen filmat lite mer från stallet men jag glömde bort/hann inte och det var så kallt att jag ville spara på mina stackars fingrar. Men här är några korta klipp före och efter hagsläppet samt efter ridningen.


Mitä tänne sitten kuuluu?

Hyvää kiitos! :) Olin tänään tosiaan ensimmäistä kertaa uudella tallilla sitten muuttopäivän. Hepat näyttivät kotiutuneen hyvin, tosin Topanga oli aluksi vähän huolestunut eikä koskenut heiniinsä kun hain sen tarhasta karsinaan ja se huomasi olevansa yksin. Se pälyili hetken ympäriinsä ja puhisi hieman rauhattoman oloisena karsinan ovella, mutta rauhoittui nopeasti kun juttelin sille ja rapsuttelin sitä.

Hur är det för oss då?

Bara bra tack! :) Jag var idag på det nya stallet för första gången sedan vi flyttade. Hästarna såg ut att vara hemma redan, dock var Topanga lite orolig i början när jag tog in henne och ville knappt röra sitt hö, hon bara tittade ut och fnös lite. Men hon lugnade ner sig ganska fort när jag pratade med henne och kliade henne på hennes favoritställen.



Harmikseni totesin minulla menevän tällä uudella tallilla tunti kauemmin kuin ennen... Plääh, ulkotallin huonoja puolia. Osaksi ajankulku selittynee vierailla rutiineilla mutta tosiasia on, että esim. etäisyydet ovat pidemmät. Täytyy kantaa vesiämpäreitä karsinaan ja tarhaan, tehdä heinät (heinävarasto on nyt tosin lähempänä kuin vanhalla tallilla), putsata karsina ja tarha, kulkea edes takaisin sinne tänne... Kyllä siinä aikaa menee. Ja maneesillekin on etäisyyttä monta sataa metriä, tässähän saa yliannostuksen liikuntaa jos ei pidä varansa. ;) Mutta nyt loppui valitus, eiköhän se tästä kun rutiinit ja paikat tulevat tutuiksi.

Tyvärr så verkar det som att det tar en timme längre tid på det nya stallet... Lite tråkigt, dåliga sidor att bo i utestall. Delvis så förklaras det med att man måste vänja sig vid de nya rutinerna men det är också så att t.ex. allt ligger lite långt borta. Man måste bära vattenhinkar till boxen och hagen, göra höpåsar (haha, egentligen så är höförrådet faktiskt närmare nu), mocka boxen och hagen, gå fram och tillbaka hit och dit... Ja, det tar tid helt enkelt. Till ridhuset är det några hundra meter, man får ju en överdos av motion här om man inte tar det försiktigt. ;) Men nu ska jag sluta klaga, det kommer säkert bli bra när man vänjer sig vid rutinerna och stället.



Mulla ei pahemmin ollut ratsastuksen suhteen mitään tavoitteita, lähinnä jumppailtiin ja tutustuin uuteen maneesiin. Oli niin kylmä (hei peräti -7! :D), että pidin Topangan koko ajan liikkeessä. Se oli oikein tyytyväisen oloinen ja keskittyi hyvin töihin. Alkukäyntien jälkeen keventelin ympäri maneesia paikkoja tutkien ja pohjaa tunnustellen (ihana!), taivuttelin Topangaa ja ratsastin ympyröitä. Meidän työmoodi rajoittui tänään harjoitusravin ratsastamiseen ja muutamaan pätkään avotaivutusta. Villiä. :D Topanga oli tosi hieno avoissa ja oikein ryhdistyi ison hevosen lailla. Se oli myös tosi hyvä laukannostoissa eikä kokenut mitään ongelmia vasemman laukan nostamisessa. Ollaankohan me vihdoin päästy yli siitä möröstä? En ehkä uskalla huokaista helpotuksesta ennen kuin ollaan tehty vaivattomia laukannostoja kymmenen viikkoa putkeen, mutta valo näkyy jo.

Jag hade inga speciella mål med ridningen idag, främst så red jag Topanga bara lätt och rund och kollade lite runt i ridhuset. Det var så kallt (till och med -7 :D) att jag höll Toppan hela tiden i rörelse. Hon kändes nöjd och hon jobbade på fint. Efter framskrittningen travade jag runt i lättridning och kände på underlaget lite (jätte bra!), böjde Topanga och red på volter. Vi jobbade inte så mycket, gjorde typ lite öppna och red i arbetstrav. Vilt. :D Topanga var jätte fin i öppna och hon reste sig upp som en stor häst. Hon var också jätte fin i galoppfattningarna och det var inga som helst problem med att fatta vänster galopp. Undrar om vi äntligen har kommit över det spöket? Jag vågar inte säga det före i har gjort problemfria fattningar i typ tio veckor, men jag tror att jag ser ljuset.



Sellaiset lyhyet kuulumiset. :) Huomenna mulla on vielä vapaapäivä ja sen aion pyhittää valokuvaamiselle, palelemiselle ja Topangalla ratsastamiselle. Myös loppuviikko on erittäin hevos(Topanga)painoitteinen, ainut tallivapaa päivä on torstai. Ja ensi viikolla pääsen Maaiken kyytiin kolmena päivänä.

Det var lite kort om våran dag. :) Imorgon är jag ledig och tänkte spendera den på stallet, frysa och rida Topanga. Också slutet av veckan är väldigt fylld med hästar (Topanga), den enda stallediga dagen är torsdag. Och nästa vecka ska jag rida Maaike tre dagar!

Onko sinulla tiedossa ratsastusta tällä viikolla?
Ska du rida något den här veckan?

12 kommentarer:

  1. -7 astetta :'D Eilen ridatessa oli -20... Tänään vielä kylmempi hrrr, pitää vissiin vaan kävellä koska jo eilen Arbaleesia ilmaisi että hänhän ei tälläsessä pakkasessa mitään treenaa :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. No onhan tää juu hieman säälittävää. :'D Mutta puolustuksekseni pakko sanoa, että täällä saaristossa pakkaslukemat tuntuvat pahemmilta kuin ovat. ;)

      Radera
  2. Todella kiva postaus, toivottavasti saisit jonkun ensi kerralla kuvaamaan sun ratsastusta. :) tykkäsin vaikka et ollutkaan ratsastusmateriaalia. :) näitä lisää.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! :) Joo nyt ei valitettavasti ollut kuvattu ratsastusta (eikä paljon muutakaan kun tosiaan unohdin :D), olin yksin tallilla. Kunhan kevät tulee (tai edes vähän lämpimämpää) niin kehtaa pyytää jonkun mukaan.

      Radera
  3. Hienon paikan oot löytänyt :) Meillä on melkein -35 astetta :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Todellakin! :) Huh, on kyllä kylmä, apuaa! :D Koittakaa selviytyä!

      Radera
  4. Voi morjesta sun ruotsia <3________<3 Kyllä se vaan on niin kuuma kieli, ettei toista ole! -Siiri, Siirin blogi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänne vaan mun oppiin niin opit kielistä kuumimman. ;)

      Radera
  5. Svar
    1. Tack, den är gjord av Lunar Graphics :)

      Radera
  6. Kiinnitin huomiota tuohon loimeen, millä se on edestä kiinni? Neppareilla? Oliskin kätevä just ratsastukseen, ei kiliseviä solkia :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo se on nepparikiinnityksellä, just kätevä! :) Tosin ei sitä kunnon treenissä voi pitää päällä kun kinnaa helposti, mutta maastossa ja kevyessä jumpassa tosi kätevä varsinkin kun voi itse päättää kuinka monta nepparia on kiinni/auki. :)

      Radera