6 feb. 2017

Ina: tasaisempaa menoa


Nyt kun näitä hevosia on triplamäärä ajattelin aloittaa jokaisen postauksen otsikon sen hevosen nimellä jota postaus koskee. Näin ollen jos teitä esim. kiinnostaa vain jonkun tietyn hevosen kuulumiset, teidän ei tarvitse lukea kaikkien hevosten kuulumisia. ;) Ja tästä puheen ollen, kaikista kolmesta hevosesta löytyy nyt oma sivu blogin bannerin alta! :) Inan ja Rinkin sivuilta ei vielä löydy kovin paljon tietoa tai kuvia, mutta lisään sinne pikku hiljaa sisältöä kunhan tutustun näihin uusiin tulokkaisiin paremmin. :)

Mitä muuten sinä olet lukijana mieltä: minkä hevosen kuulumiset ja kuvat kiinnostavat juuri sinua eniten, ja miksi?
Maaike - blogin tuttu kasvo jo kahden vuoden takaa
Rink - 4-vuotias friisiori, syksyllä käyttökokeisiin ja kantakirjaus
Ina - 5-vuotias pv-tamma, tavoitteena hieno kouluhevonen

Inan kanssa on sujunut nyt vähän paremmin edellisen postauksen jälkeen. Ratsastin sillä perjantaina töiden jälkeen. Aika pikaisesti läpi lähinnä ravissa ja otin myös muutaman laukannoston. Ina oli levännyt edellisenä päivänä joten sillä oli vähän enemmän työmotivaatiota ja se liikkui oikein kivassa, rennossa ja pyöreässä ravissa. Kunhan tästä uuden tuttavuuden alkujärkytyksestä selviää ja opin Inan ratsastustyylin, niin uskon tästä tulevan ihan hyvä. Varsinkin nämä ensimmäiset viikot menevät ihan vain säätöjen hakemisessa. Ina tarvitsee myös paljon enemmän voimaa ja halua liikkua eteenpäin. Tavoitteena on, että se kohta jaksaa työskennellä puoli tuntia putkeen (tietysti taukoineen) jolloin on aika alkaa vierailla sen kanssa kouluvalmennuksissa. Onneksi omistaja auttaa meitä siihen asti aina kun apua tarvitsen. :)

Tuntuu ihan hassulta, että mulla on yhtäkkiä näin paljon tallipäiviä tiedossa! :D Puolet syksystä ja talvesta meni aika hiljaisesti, mutta nyt esimerkiksi tämän viikon heppailut näyttävät tältä:
Ma: -vapaa-
Ti: Rink
Ke: Ina
To: -vapaa-
Pe: Maaike
La: Ina ja Maaike
Su: Rink
Yksi entinen tallikaveri ja toinen tutun tuttu kyseli jos ehtisin ratsastamaan heidänkin hevosiaan, mutta ylimääräistä aikaa ei yksinkertaisesti ole. Työt haittaa harrastusta... Ja pakko olla kotonakin välillä. Ei mutta oikeasti, ratsastaisin mielelläni kaiket päivät eri hevosilla - se on ihan parasta kokemusta, ja ajanvietettä. Mutta meinaa jo nyt tehdä melkein vähän tiukkaa näiden kolmen liikutuksien suunnittelut ja aikatauluttamiset. Miten te muut kokopäivätöissä ja monta hevosta ratsastavat ehditte? Ja siihen vielä mukaan parisuhde? :D

13 kommentarer:

 1. En tiedä kannattaako sun kauheasti panostaa hevosten esittelyihin ja ratsastuskertojen referoimiseen koska tavallaan nuo hevoset ovat meille lukijoille kun jonkun ratsastuskoulun heppoja, niitä on monta ja ne tulee ja menee. Sitten tulee taas pitkä tauko ettei blogissa ole mitään ratsastusaiheista.
  Tietyllä tavalla ratsastuskoulu ratsastajien blogit ovat jopa mielenkiintoisempia kun niissä aina sama opettaja ja sitäkautta kehitystä tapahtuu, sähän et taida valmentautua säännöllisesti ja vuokrahevosten vaihtuvuuden vuoksi jatkumo tarinaan oman kehityksesi sekä osuutesi satunnaisten vuokrahevosten kehitykseen jää puuttumaan. Luulen että yleispostaukset riittävät, varsinkin jos kuvituksena on joku alkukäynti korvakuva tai peiliselfie jolloin tarkka tein avoa ja sulkua ja koottuja askellajeja sepustus on hiukan turha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos hyvästä kommentista, siinä oli paljon hyödyllisiä ajatuksia/vinkkejä. Oikeassa olet, että näistä nuorista ei ehkä saa aikaiseksi niin kiinnostavaa/monipuolista tekstiä, ainakaan nyt tällä hetkellä. Ja tottakai blogin uudet hevoset ovat teille lukijoille näin aluksi vieraita, sen takia esittelyt ovat mielestäni paikallaan? :)

   Tämä mennyt reilu puoli vuotta on ollut harmillinen hevoskuvioiden suhteen kun ensin Topanga loukkaantui ja sitten Dee muutti toiselle tallille eikä oman muuttoni takia ollut järkevää etsiä väliaikaista vuokrahevosta. Maaike on kuitenkin ollut messissä kaksi vuotta ja on myös jatkossa ja sen kanssa on myös kisasuunnitelmia tällekin vuodelle. Nämä kaksi uutta taas ovat kyllä tulleet jäädäkseen mikäli yllättäviä elämäntilanteen muutoksia ei kenellekään tule eteen. :) Sehän näissä toki on aina riski kun ei ole oma hevonen.

   Radera
  2. Mä oon täysin samoilla linjoilla ekan anonyymin kanssa. Tän postauksen perusteella saa blogin näyttämään lähinnä ala-astelaisen aloittamalta heppablogilta. Ei oikeastaan kiinnosta lukea, jätä siis suosiolla jatkossa kertomatta turhat jutut jos ei muuta ole kuin puhelinkuva. Amatööriratsastajien blogeja on kiva seurailla oikeastaan vaan silloin kun on hyvälaatuisia kuvia tai laadukas selitys valmennuksesta tai kuulumiset kilpailuista :)

   Radera
  3. Eiii! Minusta voisit jatkaa ihan tavalliseen tapaan, samalla tavalla näiden uusien kanssa! Näitä on ollut hyvin mielenkiintoista lukea ja sulla on ollut aina niin hyvälaatuisia kuvia!

   Radera
  4. 17:45 - Ala-astelaisen aloittama heppablogi, hyvä kuvaus. Tajusin heti mitä tarkoitat. :D Pahoittelen ylitse puhkuavaa intoa... :D Mutta kiitos palautteesta, omasta mielestäni puhelinkuvat silloin tällöin ovat parempi kuin ei mitään ja ainakin itse tykkään nähdä myös niitäkin kuvia lukemissani blogeissa (jotka muuten melkein kaikki ovat amatööriratsastajien blogeja). Mutta lupaan palata ruotuun parempien kuvien merkeissä. :)

   17:55 - Kiitos paljon, postaukset pysyvät kyllä ennallaan mun tyylin mukaisina. :) Kiva kuitenkin saada palautetta ja erilaisia näkökulmia sekä kehitysehdotuksia! :)

   Radera
 2. Ehdottomasti eniten kiinnostaa Rink kantakirjaustavoitteineen, sekä myös Ina nuoren hevosen kehityksen ja rutiinien puolesta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nuoret ovat kyllä kivoja kun niistä näkee kehityksen niin selkeästi. :)

   Radera
 3. En osaa päättää kuka kiinnostaisi eniten, joten sanon vaan että kaikki :D
  Ja mun mielestä välilehdet joka hevoselle on hyvä tapa, koska jos löytää blogin ensimmäistä kertaa, on helpompi saada käsitys siitä että mistä blogi kertoo :)

  kauraturpienkanssa.blogsopt.fi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mäkin tykkään kun on blogista löytyy selkeästi omat esittelysivut kaikista blogin päähenkilöistä. :)

   Radera
 4. Minua taas kiinnostaa tuo Ina kaikista eniten :) Kuulostaa todella ihanalta tammalta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ina on kyllä tosi symppis! <3 Sain just tänään sen omistajalta snäpissä videota millainen se oli tullessaan Ruotsiin, ei meinaisi uskoa samaksi hevoseksi! :)

   Radera
 5. Minä tykkään esittelyistä! Pidän myös ajatuksestasi laittaa hevosen nimi postauksen otsikkoon ensimmäiseksi. Halutessaan voi lukea samaa hevosta koskevat postaukset peräkkäin.

  En voi valita näistä yhtä suosikkia sillä olen kiinnostunut kaikista. Maaiken kanssa teillä on yhteistä taivalta pisimpään, tältä hevoselta on tässä vaiheessa lupa odottaa eniten. Ina ja Rink ovat tuoreita tuttavuuksia, nuorempia ja vihreämpiä, joten onkin mielenkiintoista seurata miten kehittyvät ja etenevät ratsun urillaan.

  Maarit L. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! :) Jatkossa hevosen nimi tulee postauksen alkuun jos postaus erityisesti käsittelee sitä. Nämä nuoret hevoset ovat kyllä niin kiinnostavia ja ihania tapauksia, on tosi mielenkiintoista olla mukana niiden arjessa ja varmasti tulevaisuudessa on kiva katsoa taaksepäin muutoksia. :)

   Radera

Valitettavasti blogiini tulee paljon spämmi- ja roskapostikommentteja, joten sanavahvistus on käytössä ainakin toistaiseksi. Pahoittelen lisävaivaa, toivottavasti se ei estä sinua jättämästä kommenttia.