25 feb. 2017

The King in the North


Pohjoisen kuningas... Se on ainut asia mikä mulle tulee mieleen näitä kuvia katsoessa. Miten upea tuo hevonen onkaan! Pellolle nouseva sumu loi maagisen kuvaustaustan. Aurinko oli jo laskenut ja ISO-arvo piti nostaa yli 3000 mikä vuorostaan aiheutti kuviin melkoista rakeisuutta, mutta nämä ovat silti yksiä lempikuviani.

En ole ratsastanut Rinkillä viime sunnuntain ilmalennon jälkeen. Rink päätti kokeilla lyhyttä uraansa rodeohevosena ja itse päädyin sairaalan päivystykseen. Selvisin kuitenkin aivotärähdyksellä, jumiutuneella niskalla ja kipeillä selkälihaksilla, mutta kypärä meni vaihtoon (oli jo aikakin!). Lunta tuli alkuviikosta sen verran ettei liikutus ole järkevää tai turvallista tilsakumien puuttuessa. Tänään Rink muutti maneesitallille joten kunhan se kotiutuu niin pääsemme jatkamaan treenejä.

Menen huomenna moikkaamaan Rinkiä uudelle tallille ja tutustumaan paikkoihin. Ehdin käydä sen aikaisemmalla tallilla vain tämän helmikuun ajan mutta viihdyin siellä hyvin. Talliporukka oli ihanan monipuolista - oli vanhoja setiä ravihevostensa kanssa, miniponeja, kouluhevosia ja kisaponeja. Ja sitä ravirataa tulee kyllä ikävä, mikä mieletön vaihtoehto hevosen treenaamista varten! Olen kuullut paljon hyvää uudesta tallista ja hei, siellä on se maneesi. ;) 

Tämä on kuulemma Rinkin isältä (Fabe 348) peritty ilme!


Oma suosikkikuvani


Rink näyttää tässä ihan dinosaurukselta :D




Uusi kypärä saapui postissa torstaina ja pääsin käyttämään sitä eilen ratsastaessani Maaikella. Olin aluksi vähän epäileväinen sen ulkonäön suhteen, mutta pelko oli turhaa. Olen ihan rakastunut kypärän mukavuuteen ja ulkonäköön jo yhden käyttökerran jälkeen enkä meinannut tohtia ottaa sitä pois päästä ratsastuksen jälkeen. :D Ai mikä kypärä? No Back on Track EQ3! Sompailin sen ja OneK:n välillä. OneK on mielestäni kivemman näköinen, mutta loppupelissä hinta ratkaisi. OneK on about 100 e kalliimpi kuin Back on Track jossa on vielä lisäksi patentoitu MIPS-tekniikka suojaamassa aivoja. Hippsonin sivuilla on hyvä artikkeli (ruotsiksi) tästä kypärästä. Kyllä mulla kävi pari kertaa mielessä olisinko välttänyt aivotärähdyksen jos mulla olisi ollut tämä BoT-kypärä päässä Lamicellin sijaan, joka kaiken lisäksi on Folksam-vakuutusyhtiön mukaan huonoiten suojaava kypärä. No mutta se siitä kypäräsaarnasta, kirjoitan tästä ihan erillisen postauksen. :)

Mua muuten kiinnostaa kovasti mitä kypäröitä teillä lukijoilla on käytössä?
Ja jos teillä on niitä vanhan standardin mukaisia niin mihin VG1-kypärään meinaatte vaihtaa?

Huomenna olisi tarkoitus vastailla teidän jättämiin kysymyksiin joten vielä ehtii niitä laittaa tulemaan jos joku asia mietityttää (linkki postaukseen). :) Siihen asti toivotan teille oikein ihanaa lauantai-iltaa! <3

15 kommentarer:

  1. Voi ei mikä kirahvi tossa yhessa kuvassa:D mut on hän silti silmiä hivelevä otus. Itsellä on lamicellin kypärä ja oon luullut että se on hyvä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Rinkillä on kyllä aikamoinen kaula. :D

      Radera
    2. Löysin testitulokset suomeksi täältä! :)
      Sivun alaosasta "Ratsastuskypärä testitulokset"
      LINKKI

      Radera
  2. Mua ainakin kiinnostaa kypäräpostaus ja varsinkin selvitys siitä miksi Lamicell on se vähiten turvallinen vaihtoehto, kun itselläni on juuri tietenkin sellainen! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tuolta linkittämältäni sivulta löytyy tosiaan turvallisuustesti ruotsiksi, tuli mullekin kyllä melkein järkytyksenä että se on saanut niin huonot testitulokset. Toki se "huonokin" kypärä suojaa kuten omassakin tapauksessa nyt tuli huomattua. :) se mikä kypärä suojaa paremmin kuin toinen onkin toinen asia.

      Radera
    2. Löysin testitulokset suomeksi täältä! :)
      Sivun alaosasta "Ratsastuskypärä testitulokset"
      LINKKI

      Radera
  3. Täälläkin yksi ketä kiinnostaa tuo että miksi Lamicell on (huhujen mukaan) huono :D itsellä ainakin on ja mukava ainakin :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jos ruotsi taittuu käy lukemassa tuo Folksamin artikkeli! :) mutta palaan asiaan postauksen muodossa ensi viikolla.
      Mäkin olen ollut Lamicellin istuvuuteen tyytyväinen näiden viiden vuoden ajan. :)

      Radera
    2. Löysin testitulokset suomeksi täältä! :)
      Sivun alaosasta "Ratsastuskypärä testitulokset"
      LINKKI

      Radera
  4. Nää on kyllä ihan mielettömän upeita kuvia, ei voi muuta sanoa! :)
    Itsellänikin olisi kypärän vaihto edessä, mutta minulla ei ole vielä hajuakaan, millaisen hankin.. :D Tuo kypäräpostaus kuulostaa siksi todella mielenkiintoiselta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos <3
      Kypäröitä on kyllä niin paljon, paras on tietysti se mikä istuu omaan päähän mutta kyllä noi testit on myös hyvä selata läpi. :)

      Radera
  5. Upeita kuvia taas kerran! Ja omakin kuvausmotivaatio hyppäsi taas taivaisiin :D Mun mielestä noi kuvat ei oo yhtään rakeisia, ainakaan puhelimella :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos :) Kiva kun motivoi! Rakeisuus näkyy ehkä paremmin varsinkin täysikokoisissa kuvissa, kännykän resoluutiolle se on vielä aika huomaamatonta onneksi ;)

      Radera
  6. Vaaau noi kuvat on vaan niin upeita!! :o

    SvaraRadera